vineri, 4 iunie 2010

Evenimente

Mai sunt 7 zile. Pentru unii nici atâta, pentru alţii 8, depinde de fus. Toată lumea e cu ochii pe câteva echipe care ar putea scoate împreună Grecia din faliment. Pe aici personajul zilei este musiu Raymond. Ce politică sau criză, reforma pensiilor sau a învăţământului, sindicate, greve ! Ei aş ! S-au sărbatorit recent 50 de ani de la decolonizarea Africii şi s-a făcut mare chermeză la Nice pe multe zeci de milioane. Preşedintele i-a invitat pe omologii africani la şedinţă şi acestia s-au prezentat, 51 dintr-un total de 53. La o emisiune de comentarii, cred că singura rezonabilă care a mai rămas şi unde nu vezi politicieni care vorbesc toţi în acelaşi timp, câteva personalităţi africane s-au arătat (decent) ofensate, şi pe bună dreptate, că un om a chemat la el un continent. Şi se întrebau, tot pe bună dreptate, dacă se poate spune că Africa e liberă şi independentă. Răspunsul a fost în cor, nu ! Da’ de ce s-au dus toţi la Nice într-un gând? Şi oare ce-o să păţească cei doi care au lipsit ? Nici nu ştiu care sunt.

Dar astea sunt fleacuri ! Ce face şi ce spune Domenech ? Cum se mai simte Gallas ? Nu s-a supărat Henry că-i rezervă ? O fi ieşit Ribery din şocul psihic după aventura cu o puştoaică ? După cum vedeţi, probleme serioase ! De ani buni echipa Franţei nu joacă nimic iar în ultimele două şuşanele de pregătire s-au chinuit cu echipe slăbuţe care nu sunt nici măcar calificate la Cupa Mondială. Nici ei n-ar fi trebuit să fie calificaţi dacă ne gândim cum au câştigat cu Irlanda.

Iar musiu Raymond în conferinţe de presă pare străluminat de o flacără interioară orbitoare, are un zâmbet de om care l-a văzut pe Dumnezeu, este filozof şi este mulţumit : "echipa are envie şi volonté, nu-i extraordinar ? Gallas ? Este mult mai bine decât dacă ar fi fost mai rău, şi cert mai rău decât dacă ar fi fost mai bine. Probabil n-o să joace un meci întreg, adică 1h 30, dar va putea juca 1h 28…". Jonglează cu cuvintele, este subtil şi profund. Dacă tot aşa vorbeşte şi cu jucătorii la antrenamente, nu-i de mirare că nu înteleg ăştia nimic. "Sunt în faza de pregătire, de căutări. Incă nu şi-au găsit toţi reperele, dar nu sunt neliniştit". Probabil o să atingă forma de vârf după ce vor fi eliminaţi şi World Cup se va fi terminat pentru ei. "Marii jucători sunt prezenţi. Ce se va întâmpla pe urmă… nimeni nu poate şti".

Matale cel mai puţin coach !

PS sau cum s-ar spune, later edit dupa vreo doua ore: jenant, penibil, ridicol, Franta a pierdut ultimul meci-test contra Chinei, cu 1-0. Am fost pocit la gura. Dar au facut progrese: pâna acum marcau aparatorii, pentru ca atacantii trageau pe lânga poarta. Azi atacantii au sutat de doua ori pe lânga ... minge!!! Dar Domenech este în continuare optimist: "Intr-un meci de pregatire nu performanta conteaza!". Altfel spus, învatam din înfrângeri!!! Poate peste vreun an o sa fie si ei gata cu pregatirile. Mai copilul ploii, Cupa începe peste o saptamâna, ora Frantei! Iar Mexicul, adversara voastra tomnai a batut campioana mondiala, Italia!

8 comentarii:

  1. Cum ar putea scoate Grecia din faliment?

    RăspundețiȘtergere
  2. Valoarea de piata a unor jucatori de top, daca-i punem împreuna, ar face câteva miliarde. Ronaldo (ala tânar, portughzul) "costa" acum vreo 95 de milioane, numai el!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar daca l-ar chema Ronaldos. :)
    Pe hirtie Spania e cotata cel mai bine, dar vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Când îi ai pe Fabregas si Torres ajunge sa fii favorit. Dar si Brazilia poate face doua echipe numai cu jucatorii din Franta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si totusi... cum ar fi sa vezi Franta macar in finala, asa cu Domenechul asta aerian la carma si cu haosul total din jocul albastrilor? :) S-au mai vazut cazuri de-astea.
    Eu sunt fanul panzerelor de mic, dar la Europenele si Mondialele castigate succesiv de francezi m-am bucurat foarte tare, au practicat un fotbal-sanatate curata pentru ochiul de microbist.
    De data asta, nu cred ca exista o favorita. Ar fi si Spania... si Garmania... si Olanda... dar cred ca Anglia e in poll position.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai asa au ajuns acu' patru ani în finala! Atunci era însa Zidane. Daca nu l-ar fi eliminat poate câstigau chiar...

    RăspundețiȘtergere
  7. Acu' 4 ani nu tineam cu niciuna dintre Franta si Italia. Insa cand am vazut teatrul lu' Materazzi, m-am decis. Pacat ca decizia mea n-a ajutat la nimic. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. servus...
    asadar incepe Mondialul... eveniment pentru care intram in atmosfera din vreme de fiecare data... acum mi se pare foarte departe, nu stiu de ce... gratie postarii tale sunt decis sa iau masuri... Cindva "les bleux" imi erau simpatici, de data asta nu... Nici nu stiu care sunt grupele si care sunt cotele la pariuri... Dar cum spuneam ma voi pune la punct si mai vorbim despre mize mai incolo ;)
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!