vineri, 3 iunie 2011

Angst, Piata Matache, La Mama si alte lacasuri...

Weekend-urile din România si zilele frumoase de printre ele le-am petrecut începând o lunga si necesara renovare. Ati observat ca de fiecare data când se începe o curatenie generala prima etapa este sa întorci casa cu fundu-n sus pâna nu mai ai pe unde sa calci? Asa am facut si eu. Am profitat ca pe Nana a chemat-o datoria la Poiana Brasov, asa ca am facut ce mi-a trecut prin cap. Iar mie mi-a trecut prin cap ca daca vrei sa te-apuci de vopseli, tapete*, parchete, zugraveli si altele, toate astea se fac cel mai bine într-o casa goala. Asa ca am golit-o si am dat totul unui amarât pe care l-a gasit bunul meu prieten si vecin care avea si el ceva de dat. Le-am dat cu lumânare, pentru toti cei care au trecut prin casa aceea si s-au oprit putin din drumul lor mai lung. Am adunat de toate acolo vreme de 25 de ani, am împachetat si demontat totul în câteva zile si la urma aproape totul a disparut în doua ore...

Deci n-am iesit prea mult, decât la cele câteva locuri de pelerinaj pomenite în titlu, ca sa-mi fie caldura si colesterolul mai usoare. Intrebam pe câteva din Doamnele care mi-au scris în ultimele zile cum se numeste hidratarea când o faci cu bere, dar de unde sa stie ele?? Astept în continuare sa ma lamureasca cineva.

Weekend-ul trecut l-am petrecut acasa aici adunând cu aspiratorul par de pisica pentru colectia personala. Ce-a ramas (pentru ca nu se ia totul...) am adunat cu degetele si palmele umezite. Incepusem de vineri... Degeaba am acoperit la plecare canapelele si fotoliile si scaunele cu cearsafuri imense, “dânsa” se baga sub ele. Probabil stie ca-mi place mie.

* - în frantuzeste “tapette” înseamna printre altele si “barbat efeminat” ca sa zic asa, dar chestia asta am aflat-o ceva mai târziu. Va imaginati deci ce sprâncene ridicate si distractie erau prin magazinele de profil (adica de “tapet”, adica de “papier peint”, nu va gânditi la altceva!) când, înainte de prima mutare, mergeam la cumparaturi si ne consultam cu vânzatorii cerându-le “un tapet asortat pentru domnul” sau “un tapet pentru dormitor” sau “un tapet pentru camera de oaspeti” sau, de ce nu, “un tapet pentru camera domnisoarei”, domnisoara care se strâmba de râs, ca Andreea avea vreo 12 ani atunci si oricum stia mai multe decât noi ca mergea la scoala...

36 de comentarii:

  1. renovarea imi da fiori; nu mai gasesti nimic; chiar si dupa terminare au fost cateva obiecte pe care le-am dat disparute; hidratarea cu bere tot hidratare- doar berea contine foarte multa apa sau chiar doar apa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sophie
    Eu am mai facut o renovare acum vreo 15 ani si într-adevar dupa aceea unele lucruri au disparut. Au reaparut însa acum, la a doua, când am început sa împachetez. Cu hidratarea m-ai linistit, unii o numesc "alcoolism", auzi...!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam multa carne. Foaie verde laba gastei nu e pasare ca porcul! :)) Nici eu nu pot sa rezist fara carne mai mult de 3 zile. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie din toata postarea imi plac primele trei poze. Sa o anunt si pe Georgiana ca ea sraca azi mananca verde.

    RăspundețiȘtergere
  5. mi s-a facut pofta de mici de la fotografiile astea

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristi
    3 zile? Esti un monument! Eu daca nu manânc o zi ma simt deja slabit si parca as fi bolnav. De asta niciodata n-am tinut post. Mi-a spus un preot ca e mai mare pacatul sa-ti chinuiesti trupul cu restrictii pe care nu le suporta.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Minoki
    Si tu cu micii? Este ca am dreptate? Spune-mi cine-i Georgiana ca o conving eu sa se lase de verde.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mircea
    Pai tu cred ca daca iesi din casa în max. 5 minute poti ajunge undeva unde poti mânca. La mine-i mai complicat...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, îs convinsă gata!! vreau miciiiiiii!! îmi trimiti vreo doi cu naşu??? îmi curge din gură, nah! :(

    RăspundețiȘtergere
  10. De unde mici aici? Si eu vreau! Cred ca-i mai usor pentru tine sa faci rost...

    RăspundețiȘtergere
  11. nu vreau sa-mi amintesc cum a fost acum 3 ani cand am renovat apartamentul...si nici de meseriasi nu vreau sa-mi amintesc...spun multe si fac jumatate din ce spun...si cum nici eu si nici pprietenul meu nu ne pricepem la nimic ne-au tocat de bani...am cumparat la saci de tot felul de chestii de puteam construi o casa :))
    daca ai trecut prin Matache ai vazut ca nu mai e piata care era candva...pentru mine e total anosta...

    RăspundețiȘtergere
  12. Spor la treaba si pofta buna ,nu ma mai uit ca nu am voie

    RăspundețiȘtergere
  13. @Pandhora
    Nu-mi face mare lucru meseriasul. I-am spus doar sa-mi spele peretii si sa faca tavanele. Si bineînteles curat dupa. Restul fac singur, tapet, parchet, e simplu, am mai facut.
    Da, în "Matache macelarul" era aer, de Bucuresti vechi. Imi pare rau de hala de carne, era tot farmecul locului. Anosta, dar e cea mai ieftina din zona unde stau eu.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Catalin
    Asta ar mai trebui! Am una aici si niciuna la Bucuresti. Ajunge!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Iulisa
    Deocamdata eu nu fac nimic. La venirea urmatoare îmi vine si mie rândul. Multumesc pentru pofta!
    Nu ai voie sa te uiti?

    RăspundețiȘtergere
  16. cand eram mica mergeam cu bunica mea la Matache...aveam senzatia ca plec intr-o excursie...nu stiu de ce :)
    Halele din Ploiesti aveau iarasi un farmec aparte...pierdut si el acum...

    RăspundețiȘtergere
  17. Waa:) Multumesc pentru comentariu' :D Ce de mancare:X yummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmi :X

    RăspundețiȘtergere
  18. :)
    danule, te salut!

    ... incerc sa deslusesc "ghicitoarea" desi nu ma numar printre "doamne".
    Pornind de la "hidro" - hidratare; ajungem la bere - birratrare! (birra)
    :))
    Daca nu e asa... sa nu ma luati la sudalme!

    :))

    Am insa o sugestie pentru linistirea degetelor frenetice in cautarea parului de pisica: exista la IKEA un fel de "perie" care aduna nu numai scamele, ci si parul de pisica.
    Intr-un mod spectaculos de neasteptat.
    Poti incerca.
    Daca esti multumit, ma astept la o birratrare impreuna,la umbra leusteanului.
    :))
    Un vikend(t) de vis!

    RăspundețiȘtergere
  19. Se numesc perfuzii cu bere!!! :))

    Te felicit pentru renovari. Noua ne-au iesit prin crestet, ca si noi suntem de-aia de se pricep, mai bine n-am fi... :)
    Zi-mi si mie cu ce ai dat jos tapetul, te rog. Am inteles ca exista o solutie speciala. Exista trucuri pentru asta? Am tapet in jumatate de casa si tre' sa-l dam jos dupa ce terminam cu piscina(care e in renovari), schimbam usa de la garaj+ eventual pe cea de la intrare, vopsim o parte din fatada casei ca sa semene cu cele doua, refacem un "patio" pentru care am cumparat deja pietrele. (din pacare nu am luat ardezie, dar am gasit un granit special). Munca nene, ne-ntrebam deja daca a fost o idee buna sa ne mutam la casa. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta e! fiecare a trecut prin etape de genul acesta... treaba nu se termina niciodata! la atâta munca, se pare ca ai primit o mâncare de lux! ce de bunatati!!!
    Sa ai o dumninica tihnita!

    RăspundețiȘtergere
  21. @CLM
    Astea-s numai niste antreuri!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Andrei
    Da, aici limba româna este "cuminte" si nu se pot face combinatii prea îndraznete. S-ar mai putea deci "beering" sau "bièration". Cu "cerveza" poate ne spune Scaietina.
    La Icheia astept un instrument cu care sa curete pisica singura. Sau o scula care sa adune pisicile!

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu mai vreau sa aud de renovari. Abia am trecut de una, vara trecuta. Dar o renovare asezonata cu asemenea bunatati, cred ca trece neobservata :))

    RăspundețiȘtergere
  24. @Cora
    La mutare e si mai si ca trebuie sa schimbi totul, noi asa am facut. Avantajul este ca ai casa goala si seara când termini te duci "dincolo" si te culci într-un pat curat.
    Aici este o solutie pe care o gasesti tot la magazinele de "tapette" si care se da pe pereti cu bidineaua, se lasa un timp si pe urma se curata cu un spaclu destul de usor. A fost o gaselnita nemaipomenita pentru ca în casa asta fostii proprietari au tot pus tapet fara sa-l scoata pe cel vechi, deci am gasit câte 3-4 straturi.
    In România solutia asta nu exista, asa ca am dat cu bidineaua cu apa fierbinte de doua trei ori la zece minute interval, am lasat sa se îmbibe bine si pe urma se ia mult mai usor decât cu solutia frantuzeasca. Dezlipesti fâsii întregi de tapet aproape fara sa folosesti spaclul. Secretul este sa lasi sa se moaie bine. Spor la treaba!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Carmen
    Ai dreptate Carmen, etape de astea tot sunt si treaba trebuie facuta la timp pentru ca altfel se aduna si te sufoca. Problema e sa mai ai si chef mereu...

    RăspundețiȘtergere
  26. @Irina
    Deocamdata puteti sa stati linistiti. Urmatoarea va fi peste câtiva ani. O vopsea mai trebuie reîmprospatata din când în când. Iar daca va mutati în alta parte o luati de la început! De mici, telemea, icre si afumaturi da, n-am dus lipsa!

    RăspundețiȘtergere
  27. Vezi? Puteai sa-ti iei pisica cheala. Si curatenia generala dura muuult mai putin. :)
    Cleo zice ca as putea sa-ti dau eu un motanel simpatic, poate nu lasa blanita. Nu pe Tiesto. Altul care-si cauta stapan. Te-a gasit? :)

    RăspundețiȘtergere
  28. S-au inventat pisici chele?
    Nu m-a gasit Sacha, dar a venit aseara Nana când eram eu ofticat cu PC-ul si mi-a spus sa ma uit ce-ai pus. Exact asta lipseste acolo, nu? Ce zici?
    Sofica vrea sa ma pedepseasca, dar nu i-am gresit cu nimic. Sa-l ia ea!

    RăspundețiȘtergere
  29. Am citit doctore. Nici tu nu esti mai breaz! Fitil bagam! Te prind eu pe-aici!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pai, da! Pisica Sfinx. Seamana cu Yoda din Razboiul Stelelor. :)
    Eu, fitil?!? Ntz. Ce-i ala? :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pe mine nu ma mai scoate nimeni la un film, la o cafea, bere, o dulceata, o maslina, nimic! Ard gazul. Ala în care se pune fitilul...

    RăspundețiȘtergere
  32. Nici nu mai indrazneams a comentez, fiind la enshpea 'abatere' :)). Da' io zic ca am noroc cu tine, ca tu ma ierti.
    Tu esti dan-Om bun. Aleluia!

    Da' sa stii ca eu pisica inca nu vreau. Nici fara par sa fie.
    Nu sunt atat de buna sa am pisica, nu merit asta.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Cleo
    Cu pisicile am vazut un început de uneltire cu doctorul, dar am fost ferm! Ce-ar fi sa apara o mâtza minora într-o casa unde este stapâna una centanara? Cred ca ar iesi scântei! Ca si cum am lua în gazda o pustoaica din cele de care pozeaza Catalin, fara un acoperis ca daca ar avea n-ar mai sta cu ele pe câmp!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!