duminică, 5 iunie 2011

Santiere

Mi-am adus aminte ce cântam noi la spectacolul de la înaltarea în grad din armata ('76, iarna):

« Traim în miezul unui ev aprins
Si-i dam a-nsufletirii noastre vama
Cei ce nu ard dezlantuit ca noi
În flacarile noastre se destrama. »

Stiti cine-a scris asta ? Nicolae Labis, ati fi crezut ? Cam asa este si acum, în plin capitalism salbatic: casa noastra din Bucuresti, ca si patria întreaga dealtfel, este un imens santier.

Unu, doi, trei, si...



PS Cine spunea ca s-au terminat ghinioanele? Dupa pana de blog a urmat taierea cablului de internet "din greseala". Ei bine aseara era atmosfera încarcata, au anuntat un "orage", fulgere, trasnete, alea, alea. Pâlpâiau luminile în casa ca într-un film de groaza. Drept pentru care decodoarele TV s-au dat peste cap si a trebuit sa recaut si sa rememorez toate programele ca înainte. Ma rog, asta a mers. Mai grav e ca s-a blocat calculatorul mare care nu mai vrea sa demareze nici cu politia. Probabil placa de baza, "motherboardul" sau "carte mère". Oare ce urmeaza?

39 de comentarii:

  1. Ce nostalgie ma incearca!... Noroc ca n-am facut armata, m-am ascuns bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nostalgie la vederea santierului sau la muzica?

    RăspundețiȘtergere
  3. Macaraleeee :)) Vremuri tare interesante pentru tineretul din ziua de azi:D :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o intrebare , cum ati latit atat de mult blogul?:-?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acuma s-au terminat ghinioanele, Dan. Nu mai urmeaza nimic rau. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-mi aminti de defecţiunile cu pricina, că eu sunt la capătul răbdării.
    Măcar la tine se întâmplă doar la furtună, dar mie pc-ul refuză să-mi mai funcţioneze de câte ori mă înfurii. Sau mi se "înegreşte" monitorul. Sau mi se ard becurile din toată casa şi sar siguranţele când sunt supărată şi ating întrerupătorul ca să deschid/închid lumina.
    De fiecare dată!!!
    :(

    RăspundețiȘtergere
  7. @CLM
    Uite ce vad într-un comentariu pe youtube:
    "Ce voci de baieti naivi, tinuti in friu de Comunism, voci de baieti cu bun simt...
    Nu aveau creste ciufulite in cap, nu scuipau in ITB si nu faceau muschi la sala. Tinerii sint schimbati, nu se schimba ei ca asa vor...". Ma rog, adevarul e undeva pe la mijloc...
    Pai nu mai stiu, eu nu l-am latit, asa l-am ales la început când mi-a propus o multime de moduri de prezentare. Si eu ma mir când vad la altii pe blogspot niste chestii pe care eu nu pot sa le fac: de exemplu sa faci un link într-un comentariu. Nici n-am rabdare sa caut...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cristi
    Vad ca încearca sa se repare singur si se tot redemareaza. Face teste, rapoarte etc. Iar de fiecare data dureaza juma' de ora! Dar înseamna ca nu-i mort complet!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant şi comentariul de pe youtube:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Blue Freedom
    Inseamna ca esti ca o furtuna! Nu glumesc, Nana arde si ea becurile într-o veselie! N-a ajuns înca la performantele tale, atâta i-ar trebui, dar e ceva cu câmpurile astea electromagnetice. Vorbeam dimineata cu ea (à propos de PC-ul în pana) despre Tesla (nu e doar o marca de elctronice, se pare ca a fost un om care a descoperit multe chestii secrete azi, vezi pe Wikipedia, le folosesc americanii). Ai temperament dar esti cam costisitoare!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bianca
    Voi sunteti probabil niste tineri atipici, ma gândesc si la CLM. Daca ce spuneti e pe bune si nu la misto, e super. Daca nu, e naspa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiam despre poezia aceasta, dar Labis a crezut sincer o perioada buna in “cuceririle revolutionare ale comunismului” si a scris poeme corespunzatoare… Apoi i-a cam ajuns. Si unii zic ca de-aici i s-a si tras…

    RăspundețiȘtergere
  13. groaznic lucru pentru baieti...armata...
    de la prea putini spre deloc am auzit povesti frumoase din armata...

    saptamana trecuta si laptopul din dotare a fost la reparat...la curatat de fapt...acum pare bine sanatos dar mai are momente cand scoate niste sunete de neidentificat...pentru mine cel putin :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Mosu
    Un cantautor îi dadea din ghitara, seful de promotie recita poezia si corul cânta din off. Eu eram în cor, un fel de opinia publica din tragedia greaca.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Pandhora
    Sunt unul dintre ei. Nu cred ca pot gasi o alta perioada mai relaxata, mai lipsita de griji si mai frumoasa decât cele 6 luni de armata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cântec de dragoste macaralei!
    Ce vremuri erau.
    E timpul să se cam termine belelele!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Se-cret
    Si eu zic ca ar cam fi timpul, sa se mai strice si alea de la birou!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Pandhora
    In general da, la electronica nu prea am noroc în ultima vreme!

    RăspundețiȘtergere
  19. Lucrurile nu merg rau, doar mai greu. Ce nu necesita operatie pe creier, se rezolva. Cu nervi si cu bani dar se rezolva.

    La noi, la orice mica furtuna se duce dolce-le (tv), receiverele nu au semnal. Colegul de aparatament urmarea ieri un film cu Colombo. Dupa cum stiti, Colombo, in ultimele minute din film, dovedeste criminalul. Mno, s-a dus semnalul in ultimnele 10 min, sa innebuneasca omul si nu alta :)) Asa ca s-a trezit noaptea la 2 si ceva, cand era filmul in reluare, sa vada finalul. Ce-am mai ras!

    Ce uimita am fost sa aud "macarale, rad in soare, argintii...", tocmai ce-mi venise si mie in minte cand am citit titlul articolului tau, in lista mea, inainte sa intru sa vad despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  20. Salutare , Dan !
    Ei da , ce amintiri mi-ai rascolit ...era un ceva atunci ce acum nu mai este , nu că aş vrea să retrăiesc timpurile dar aveau parfumul lor oricum . Cine a prins acele timpuri ştie ca la astfel de cântece patriotice îţi sălta inima într-un fel ce acum lipseşte cu desăvârşire . O alta ordine , alte idei.

    Văd şi la tine şi am mai văzut că sunt destui care nu ştiu cum este cu scrisul boldat sau link-uri în comentarii directe sau sub un cuvânt cheie .Aveam de gând să scriu despre asta şi cred că o voi face în seara asta şi te invit să vezi mâine despre aceasta.

    Seară plăcută !

    RăspundețiȘtergere
  21. :) sa speram ca nu mai urmeaza si altceva; saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu gandul ca va fi o saptamana linistita, speramsa nu se intample :
    -sa isi dea boc demisia
    -sa nu ne rationalizeze energia electrica
    -sa nu ne restrictioneze accesul la internet
    -sa nu ne scumpeasca energia electrica

    RăspundețiȘtergere
  23. @Cleo
    Pe aici nu s-a mai întâmplat asa ceva. Chiar asa tulburari electromagnetice care sa-ti deregleze aparatele din casa! Fara sa fie tunete, fulgere, trasnete... asa, din senin!
    Omu face treaba gospodareste: termina totdeauna ce începe!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Sorin
    Nici noi nu prea mai suntem cum am fost... Nu numai de cântece ne salta inima!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Sophie
    Si eu sper ca la mine acasa s-a terminat. La birou însa climatizarea de la servere a cazut în pana si dimineata erau 49,5° înauntru!!

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Schnappi
    Merci de urare! Imi dai de lucru? Tu chiar crezi ca ma apuc eu sa “studiez” ce scrie acolo? N-am rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  27. @Costin
    Cu prima e mai greu. Cu celelalte nu cred ca-si aprind paie-n cap singuri... Inainte de alegeri nu-i indicat!

    RăspundețiȘtergere
  28. Amintiri pentru cei care le-au traiti, pentru noi restul, niste bucati dispersate de istorie. Cat despre ghinioane - eu cred ca se tine consipratia de tine :))

    RăspundețiȘtergere
  29. @Irina
    Totul vine de se leaga. Revolutiile din Africa de nord, înscenarea facuta lui DSK, realegerea lui Boc si peste toate, furtunile magnetice din casa de la mine. Nimic nu-i întâmplator, e foarte reconfortant sa fie cineva care te întelege!

    RăspundețiȘtergere
  30. Imi pare rau ca nu ai rabdare (sunt doar substitutii evidente) si ca nu ai apreciat referirea la deznodamintul celebrului cintec ... macarale.. :)

    RăspundețiȘtergere
  31. @Micutul crocodil
    Trebuia sa fiu mai dur, daca citeste mama? Iar urarea de la deznodamânt am apreciat-o, chiar foarte mult! Dar rabdare tot n-am!

    RăspundețiȘtergere
  32. "Ce voci de baieti naivi, tinuti in friu de Comunism, voci de baieti cu bun simt...
    Nu aveau creste ciufulite in cap, nu scuipau in ITB si nu faceau muschi la sala. Tinerii sint schimbati, nu se schimba ei ca asa vor...".

    Adevarat, sa stii ca mi-ar fi placut sa "gust" un pic din vremurile alea:)

    RăspundețiȘtergere
  33. @CLM
    ... cum si mie mi-ar fi placut sa traiesc între cele doua razboaie!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ghinionul si-l face omul cu mana... altuia.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Cetateanu
    N-am mai pomenit de subiectul asta, dar aventura înca nu s-a terminat. Dupa incidentul cu cablul taiat debitul este slab, îi "simt" mereu ca lucreaza (cade des conexiunea) si ce-i mai semnificativ, mi-au dat ei telefon (!!) ca sa-mi propuna sa vina un tehnician acasa gratis (!!!) sa vada ce se întâmpla. Cred ca n-a fost doar un cablu taiat...

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!