duminică, 31 iulie 2011

Dumnezeu este rasist ?

Acum ceva vreme a fost “un pic” de scandal la FFF din cauza unuia care a spus ca trebuie sa se respecte o “cota” în scolile de fotbal, ca sa nu se mai ajunga la situatia de la nu mai stiu care meci la care în teren nu era niciun francez-francez, daca întelegeti ce vreau sa spun.

Antrenorul echipei Frantei, Laurent Blanc, si-a batut singur cuie-n talpi spunând ca “daca în fotbal vrei ceva solid si rezistent, atunci îi ai pe «les blacks»”. Si a fost audiat ore la rând ca un criminal. Unde-i minciuna sau ofensa? Daca sunt unii care contesta adevarul asta, pai n-au decât sa se ia de gât cu Dumnezeu, ca doar El i-a facut asa pe oameni.

22 de comentarii:

  1. Daca o zicea un negru in locul albului... Blanc, ce i-ar fi facut? Rasistul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Apoi daca nici in Franta, nu predomina negrii, atunci unde? La orice compeitie sportiva, vad concurenti francezi, de culoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca Dumnezeu e rasist, eu insa cu siguranta nu sunt. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ca intotdeauna oamenii amesteca lucrurile....mereu extremele...si nu vorbesc de fotbal...
    era o vreme cand "ciorile" erau vanate acum "ciorile" sunt ultraprotejate...eu nu am nimic cu cei care au alta culoare a pielii...dar cu nesimtirea da...
    am avut o astfel de experienta cand eram in Canada...
    am mers la un meci de baschet...evident ca erau negri peste tot...in spatele nostru era un grup destul de mare...unul dintre ei si-a pus picioarele pe spatarul scunului meu...pe umerii mei mai corect...m-am intors si i-am zis sa-si dea picioarele jos...fratele meu a sarit ca ars...si-a cerut scuze in numele meu ca i-am vorbit nepoliticos...mi-a explicat ca trebuie sa ne exprimam frumos ca sa nu apara altercatii...
    si picioarele lui au ramas acolo...
    eu nu sunt rasista...bunul simt nu are rasa...dar...

    RăspundețiȘtergere
  5. politically correct : :)
    He is not STUPID; he suffers from MINIMAL CRANIAL DEVELOPMENT.
    He is not BLACK ; He is dark complexion... :)
    learn Fr , learn :)
    salut Fr !!!xx,j

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am urmarit decat pana unde zicea: "il y a trop de noirs, trop d'arabes et pas assez de blancs sur les terrains" (http://www.sudouest.fr/2011/04/29/la-fff-accusee-de-discrimination-384128-8.php) - asta ii chiar contrariul la ce zici ca a zis in al doilea paragraf: chiar asa se isi fi schimbat parerea?!

    RăspundețiȘtergere
  8. daca eu spun unui tigan: "tigan", este discriminare, daca el imi spune ruman nu este discriminare.

    RăspundețiȘtergere
  9. in domeniul atletismului, africanii evident sunt mai buni decat europenii. Ba chiar unii au denumit europenii ca 'rasa degenerata' (acu' le dau si lor partial dreptate, uitandu-ma la scandalul dopajelor versus bicicleta anorexica a lui Eddy Mercks). Explicatii logice ar fi: selectia naturala in Africa functioneaza (lei/gheparzi/boli/vanatorii de sclavi/fuga de munca/fuga dupa munca) i-a facut atletici, supravietuind numai cei cu femurul mai lung, si muschii bine dezvoltati.
    La marathon, de cativa ani, etiopienii sunt pe primele locuri! Sunt curioasa de fauna locala :)

    Mai e un lucru care nu il pun in calcul: in toata lumea sportului, rezultate foarte bune le dau cei nascuti din familii/comunitati sarace. Nu stiu daca Dumnezeu e rasist, cred ca intrebarea trebuia pusa: "unde e logica Dumnezeule : blondul cu burta plina nu mai vrea sa alerge?"

    RăspundețiȘtergere
  10. in afara subiectului : Ce zici de meciul Romania _Franta .Se inaugureaza si National Arena Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Maia
    Pai da, ca sa-i poata ajuta pe toti trebuie sa le stie pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dr. Stoica
    Noi am mai dezbatut subiectul. Cel mai tare s-au suparat pe el fostii colegi de nationala... de culoare.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Costin
    In Franta predomina arabii, 10%. Sunt si negrii din DOM – TOM si dintre ei sunt multi în sport, pentru ca au calitatile de care spunea Blanc. De ce nu în toate sporturile? De exemplu la ïnot în China n-am vazut niciunul! Iar de predominat, mai mult ca în atletism în echipele americanilor nu predomina nicaieri!!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Luna patrata
    Intrebarea era desigur retorica, nimeni n-ar trebui sa fie. Problemele apar când sunt unii cu urechea ciulita doar, doar o sa mai auda ceva care s-ar putea specula. Rasism este si când discuti prea mult despre... rasism.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Pandhora
    Si asa apare rasismul pe invers, discriminarea pozitiva sau probleme cu drepturile minoritatilor, oricare ar fi ele, care pe lânga drepturile pe care le avem toti le mai vor si pe ale lor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Windy
    Tnx pentru lectie, am asa o senzatie ca daca zic la fel ca tine e chiar mai rau. Unii sunt doar nesimtiti, atâta tot, ca si printre albi dealtfel, numai ca daca i-o spui unui alb nu risti nimic.
    O saptamâna buna East Coast!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Ioana
    Pâna la urma Blanc a fost “blanchi”. El s-a referit la cei cu dubla nationalitate care fac scoli de fotbal în Franta dupa care pleaca afara. La fel patesc si sud-americanii care însa primesc despagubiri mari, chiar fara dubla nationalitate. Problema e mai larga si nimeni nu are curajul sa mearga pâna la capat: de exemplu cei care vin aici si traiesc bine din alocatii pentru ca au 20 de copii si mai multe neveste dupa legea de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Mircea
    Nu, pentru ca el este aparat si de acele drepturi în plus pe care tu nu le ai. Dar o sa vina ea vremea când o sa fim noi minoritari, atunci sa vezi ce le facem!! 

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim
    Nu chiar întotdeauna si nu la orice probe. La distante lungi, da, africanii din Kenya si Etiopia care traiesc la mare altitudine, slabi si saraci obisnuiti cu alergatura au fost si sunt cei mai buni. Negrii americani sunt imbatabili la probe scurte, “de explozie”, sprinturi, sarituri în lungime etc. Nu vad negri la înot, la haltere... Mai sunt si exceptii: italianul Pietro Menea acum vreo 30 de ani era campion la 100 si 200...
    Intrebarea “Unde e logica Dumnezeule?” e o întrebare foarte buna, de pus de mai multe ori pe zi, în orice împrejurare, la munte si la mare...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Florentin
    Vine Franta pâna la urma? Acuma aflu, am sa ma uit prin ziare.
    E prima data dupa multi ani când nu mai joaca în vreo grupa de calificare. Sa nu li se faca dor unii de altii!! Francezii au început sa-si mai revina, dar înca n-au început campionatul si oricum meciul este de placere, o sa fie toata lumea "politicoasa" sper!

    RăspundețiȘtergere
  21. Faptul ca negrii au o rezistenta sporita la efort este demonstrat stiintific.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!