joi, 4 august 2011

“Mama tâmpiților e mereu gravidă” (4) - Măcelărie de lux în Capitală

“De aici poţi cumpăra, alături de vinuri exclusiviste şi brânzeturi franţuzeşti, specialităţi de carne precum vită Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1000 m, hrănite cu cereale şi iarbă, vită Limousine, cea mai savuroasă carne franţuzească dar şi pui De Bresse şi de Patis, consideraţi cei mai buni pui din lume, crescuţi cu cereale şi ceaiuri pentru digestie”, scrie Ziarul Financiar.

“Preţul pentru un kilogram de vită se încadrează între 250 şi 1700 de lei, cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume provenită de la vacile Wagyu, din Japonia.”

Deci asta anunta ziarul. Mai jos este comentariul Doamnei care-mi trimite vestea:

“Ei, ce zici ? Ce ma face sa râd e ca ei vorbesc de vita si dau poze cu... costita si ceafa de porc! Sau mai stii, asa o fi vita asta scumpa... un fel de porc... Ce e tare nu-i ca sunt smecheri care vor sa prosteasca lumea, ci ca exista cretini care cred si în plus cumpara asa ceva... Normal astia trebuia sa fi dat deja faliment ! Sa vezi tu ce de lume “buna” o sa cumpere de-acolo... Mare-i gradina Domnului!!!! Da' se pare ca prostia e ultima care da faliment !
Jé.”

Iar eu spun ca din cunostintele mele de mâncator de vita frantuzeasca ar mai fi doua rase “de carne” cunoscute: Limousine si Charolaise. Chiar cu un mic plus pentru Charolaise care are carnea mai slaba si muschiul mai muschi, dupa cum se vede în poze. Un bou Charolais fata de un Limousin este ca un culturist fata de un om normal. Poate vaca Limousine sa aiba privirea mai expresiva, dar pentru atâta lucru sa coste cât o pensie buna n-as crede.

Si mai spun ca “Wagyu” înseamna de fapt “vaca japoneza”, adica mai multe rase, din care rasa Kōbe este cea mai faimoasa. Dar vacile astea asculta muzica simfonica, beau apa amestecata cu bere si au parte de sedinte de masaj regulate, ehei, alta lume, alta viata!

Si mai zic eu în plus ca nicio carne pe care am mâncat-o aici nu se compara cu carnea din România, din animale care înca nu sunt crescute dupa norme europene.

Admirati deci va rog de la stânga la dreapta în ordine "carnea de vita", Limuzina privind blând din fata, boul Charolais dupa o sedinta de antrenament în sala de forta si amarâta de Aubrac. Pofta buna!

Vacanta placuta, poate ne mai dam vesti în luna ce urmeaza, dar mai rar!

23 de comentarii:

  1. am vazut un astfel de bou la o expozitie...dar era din Anglia...este pur si simplu imens...
    as fi vrut sa-l mangai dar...nu m-a lasat....cred ca era usor timid :))

    vacanta placuta Dan...sper ca vei reveni cu povesti haioase si malitioase asa cum ne-ai obisnuit :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place la nebunie inițiativa ta,cu „mama tâmpiților e mereu gravidă”.Mă distrează fantastic.Îți doresc o vacantâ frumoasă și plăcută!La revedere la capătul ei cu voie bună și bateriile reîncărcate!
    Vacanță plăcută și revino sănătos și voios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord cu Se-cret. Cat despre vaca care e proc or fi facut astai niste incrucisari si noi nu stim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vacanta frumoasa boierule ! sunt de acord cu secret , e faina initiativa ! Sa ne revedem pe autobahn-ul Blogosferei , sanatosi si voiosi . ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Se-cret
    Multumesc Sergiu, te astept si pe tine cu povesti, ca de astia sunt peste tot!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Minoki
    Sunt si animale perverse, nu doar oameni!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alm
    Sar'na conita! Te astept si pe tine cu povesti. Daca ai chef de glume si veselie înseamna ca-i OK! Asa sa tot fie!

    Gata, am plecat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cica Charolais-ul de fapt nu-i chiar asa de savuros, tocma' fiindca ii muschiulos tare, multa fibra tzapana la mestecat.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu stiam ca cea mai buna pasare e porcul, se pare ca acum si cea mai buna vita este tot porcul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Unde mai pui ca si cea mai buna leguma e tot porcul, dupa alti degustatori-cunoscatori.

    Vacanta placuta! si constructiva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Off, macelarie = carne! Cah!
    Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si une vache eclate de rire, est-ce que le lait va lui sortir par le nez ? ;)
    bone voyage ! mon chou !!!
    x,j

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai, da' de boi nu zice nimic? Ca mie-mi pare lumea plina :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Animalele arata foarte bine - ingrijite, bine dezvoltate... daca ar stii ele ca sunt crescute sa ajunga in farfurie!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Tutulor
    Multumesc pentru atentia "care mi-o aratati si care v-o arat si eu", ieri seara n-am putut sa pun niciun comentariu nici macar la mine pe blog. Sunt eu, Dan, bine merci, sanatos, usor obosit de atata dezlipit/lipit tapet, pus parchet, spalat/zugravit tavane, pentru caci mesterii platiti cu tarif de lux dar nefiind paziti in absenta noastra au facut "ciocolata" praf, drept pentru care eu am reluat. Mai clar, mai ieftin si mai bine. Sunt in grafic.

    De cand am venit fac treaba si mananc doar legume: legume-mici, legume-afumate, legume de la ceafa la gratar, legume-carnati cu ochiuri, legume cartofi prajiti si mai rar, legume salata de varza alba.

    Sunt aici, mama tampitilor este in continuare gravida chiar daca eu nu am mai produs vreo dovada, dar vinerea viitoare voi fi mai relaxat si deci pe faza.

    Saru'mana pe-amandoi obrajii si pe portofel!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest lucru deja reprezinta o exagerare. Asa cum exista oameni care mananca la fast food probabil ca exista si persoane care sunt dispuse sa dea oricat pentru cea mai buna mancare.
    Eu cred ca va da faliment la fel cum au dat faliment restaurentele de lux precum Angel's.

    RăspundețiȘtergere
  17. Apai, Dan, ce n-ai zis ca vrei muncitori seriosi?
    Aici la mine sunt destui, si-ti faceau treaba gigea. Sotul pretenei mele are firma de constructii si ridica multe case, le lucreaza pe toate fetele. Si sunt oameni cu frica de sef, invatati cu munca la standarde de afara, pentru ca seful asa a inceput, lucrand in strainatate. Nu tre sa stai nici langa muncitori, nici sa-i verifici. Mno, se pare ca renovarile in casa sunt un bun motiv da a da intr-o boala si de a da intr-un divort (stiu io un caz acum. Nush cum se face, dar la fiecare caz cu echipe de muncitori dubiosi, echipele au fost gasite de soti, soti care nu au ascultat prea bine/deloc de sotii, ba mai mult s-au coalizat cu muncitorii puturosi. Nu e cazul, nu?) :)) Spor!
    Nu lipsi prea mult, ca nici internetul nu te mai recunoaste :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Lipsesti cam mult, deja nemotivat. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred că eşti într-o convalescenţă prelungită după o asemenea activitate...Odihnă plăcută !

    Off topic. Blogul meu "Noua abordare a lecturii" a primit căsuţă nouă, hăinuţe noi şi un nume nou. Te invit cu drag la inaugurare, pe http://zinnaida.ro/ , la Zinnaida's ART Club ! Dacă-ţi place, te rog schimbă şi în blogroll. Mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt si in Romania ferme specializate in cresterea vitelor de carne. Intr-adevar gustul carnii de vita din rasele specializate este deosebit si ma indoiesc ca o sa preferati porcul dupa ce incercati...

    http://sites.google.com/site/bovinedecarne/

    RăspundețiȘtergere
  21. @Anonim
    Nici nu încerc sa fac comparatii. Fiecare carne este deosebita si nu o înlocuieste pe cealalta. Pentru mine o ceafa de porc la gratar, putin grasuta si în sânge este tot ce doresc mai mult! Iar o coasta de vita groasa de doua degete si cruda la mijloc, la fel.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!