marți, 20 septembrie 2011

Geniul la maturitate

Nu sunt chiar asa de ipocrit ca sa spun ca sunt inocent, ca nu stiu ce-i aia zelist, ca nu am si eu, ca toata lumea, un "statcounter" sau altceva. Dar deocamdata nu fortez nota (a se citi ca nu-mi fortez norocul). Constat ca azi cineva a avut rabdarea sa stea ore întregi sa citeasca (aproape) tot ce-am scris de mai bine de trei ani încoace. Si înca citeste. "Chapeau" prietene, daca ai rabdarea asta îngereasca, poate ai sa recunosti ceea ce eu mi-am zis în barba (ca Baiazid) mai demult: ce scriam acum doi-trei ani îmi place mai mult decât ce fac acum. Si poate o sa ai "taria" sa mi-o si spui. Dar atunci scriam într-adevar cu multa aplicatie pentru ca abia începusem si eram constiincios. "Ma" citeau doi-trei prieteni care acum sau nu mai citesc sau nu mai comenteaza sau nu-mi mai sunt prieteni. In prezent ma "scot" cu doua-trei rânduri pe saptamâna si cu niste poze care nici macar nu sunt facute de mine ci de Nana si totusi vad ca merge. Chiar mai bine. Dar mi-e rusine.

Reflectiile astea le face un om în deplinatatea liceelor si facultatilor sale, dupa zile de meditatie care s-ar putea sa duca la ceva nou, nici el nu stie ce. Vad ca unii încep sa se retraga, oare aici ajungem inevitabil? Nu cred.

16 comentarii:

  1. sa stii ca si eu am observat ca cineva citeste ce am scris inca de la inceput...doar ca eu am un singur an in spate :)
    recunosc ca nu am atat de multa rabdare sa citesc un blog de la un capat la celalalt...a fost unul singur totusi...
    un blogger care scrie-in opinia mea-cu mult sentiment,duritate dar si tandrete...eee....eu sunt visatoare asa ca....am fost total cucerita de scrisul lui :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Pandhora
    Problema este ca eu nu stiu cine este si nu pot sa ma duc "la el acasa". Poate e mai bine asa, conteaza ca cineva este interesat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie nu-mi vine deloc sa citesc din urma la mine. La altii fac asta, dar nu am reusit la nimeni sa citesc tot blogul.
    Deci, ai o uimire privind rabdarea cititorului tau sau ai o curiozitate asupra identitatii persoanei? ;))

    Nu cred ca se retrag unii, se mai odihnesc putin, ceva se schimba si trebuie sa afle mai intai ce...ca li se strica/modifica forma conturului. Si-apoi vine, ea, iarna...ne vom strange din nou la gura sobelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cleo
    Nu de rabdarea lui ma mir si nici nu vreau sa stiu cine sete, dar recitind si eu ce scriam acum trei ani vad ca eram framântat de chestii serioase.

    RăspundețiȘtergere
  5. asta suna a 'fosta-i lele, cât ai fost...' :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cleo
    Poate, o data cu tineretea vine si superficialitatea, sau ma rog, sa nu se supere congenerii mei, nu suntem interesati de detalii, totul este "probleme globale".

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă ce ai scris în trei ani aduce cu un tom de 200-300 de pagini, omul nu a mai trebuit să cumpere o carte şi tu nu te alegi cu drepturi de autor.
    Aşa că, poate de aia se retrag unii: s-au săturat să fie citiţi fără să le spună nimeni nici măcar două vorbe...

    RăspundețiȘtergere
  8. @catalin
    As fi magulit! "Drepturi de autor"...
    Iaca-ta ca am început sa fiu citit pe sub mâna! Vreo 200 de pagini s-or fi adunat, dar ce valoare au?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am descoperit sapamanile trecute un "temerar" din acesta, iar zilele trecute inca 2 :)
    Si eu mi-am mai recitit din postari, curioasa sa vad cam ce s-a adunat in tot timpul acesta...
    Cum nimeni n-a dat nici un semn de viata nu pot decat sa fac presupuneri... ori au citit atat pentru ca le-a placut cum scriu, ori au vrut a vada cat de departe imi merge tzicneala :)) (caz in care dupa postarea cu 8520 ....mov se lasa de citit :)) )
    Un feedback n-ar fi stricat deloc:)
    Cat despre abandon...nici nu ma gandesc :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dana
    La mine e clar, postarile de la începuturi erau mai elaborate, nu stiu daca mai valoroase, dar "munceam" mai mult la ele. MIE ca cititor îmi plac mai mult alea! Deh, eram debutant si trebuia sa ma lansez! Chestie care se întâmpla cam la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu cand m-am apucat de blog scriam cu totul altceva. Intre timp m-am schimbat nu ma mai regaseam in scrierile mele. Am inceput sa am o nota mai ironica, sa scriu depre framantarile mele.Si la un moemntdat am schimbat si numele blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ei,sa stii ca eu am rabdare sa citesc un blog de la inceput pana...astazi, am si facut asta de altfel. :) Si bine am facut! ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Minoki
    Tu ai evoluat. Mie mi se pare ca iau totul mai lejer.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Luna patrata
    Bravo si... multumesc, daca mai stiu sa citesc printre rânduri.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu ai pentru ce, probabil nu sunt singura, or mai fi facut-o si altii. Eu am citit cateva bloguri in felul asta, pe unul chiar de mai multe ori. :) Dar asa sunt eu... :)
    Si am si ceva mai mult timp la dispozitie decat aveti voi. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Luna patrata
    Sper sa nu fie timp pierdut si mai sper sa fi fost si altii, cum spui.
    Timp liber am si eu, n-am avut multe concedii medicale în cariera, dar recunosc, sunt o binefacere!!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!