luni, 5 decembrie 2011

Iron man

Uitati-va la poza. Bine si cu atentie. Domnul este profesor la un liceu, sa zicem JM. De fier, ca sa reziste intemperiilor. El nu are voie sa fie ca D-l primar M., om adevarat din carne si oase, sa se pozeze cu domnisoare studioase în Pleiboi si sa aiba slabiciuni. Si daca i se deregleaza cumva din greseala unele surubele, intram cu aparatul de sudura pe el, pai ce? 'Rea-ti ai dreacu' de pedofili!

Circula o glumitza dupa rascoala, când s-a dat liber la uniforme:

Un profesor era "judecat" de consiliul profesoral pentru o fapta asemanatoare.
- Ia zi colega cum s-a întâmplat?, îl întreaba directorul.
- Pai când am scos-o la tabla prima data mi s-a parut mie ca era dragutica, da' îmbracata gros cum era nu prea i-am dat atentie. Si oricum, constiinta...
- Lasa asta, zi-i mai departe...
- A doua oara venise primavara, nu mai avea pulovere pe gât, ce mai, era frumusica rau, inima zicea da, dar constiinta nu si nu...
- Trecem peste detalii...
- A treia oara era cu câteva zile înainte de vacanta de vara, cald afara, cald în clasa, ea într-o fustita scurta, sa-nebunesc nu alta, dar constiinta nu si...
- Da' mai da-o-n... de constiinta!!
- Vedeti Domnu' Director, exact asa am spus si eu!

19 comentarii:

  1. Poi daca esti primar nu e nevoie de atata constiinta ca atunci cand esti profesor. Zic si eu. Oricum trecand peste gluma tot pedofilie se cheama, indifernet ca esti profesor sau primar sau presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se numeste corupere de minori incepand de la o anumita varsta (15?)

    RăspundețiȘtergere
  3. ideea era ca nenea profesor are rol educativ si se considera ca va contribui la formarea noii generatii. Asta ar trebui sa conteze la sentinta, la orice sentinta - cand omul are rolul de a face ceva, si el face taman pe dos, in deplina constienta.
    la fel cum consider ca un angajat al bancii care transfera bani din contul lui X in contul lui, trebuie mai grav pedepsit decat un programator care sparge securitatea sistemului bancii si transfera aceeasi suma de bani in contul propriu; sau ca un avocat/parlamentar care incalca legea, sau un contabil ce nu plateste la stat etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Minoki
    Ai dreptate, primarele e sef peste mii, daca nu mai mult, de oameni. Un prof are vreo 30 în total. Adica daca fata e-ntr-a doispea si are 18 ani, se poate? Dupa lege, da! Da' constiinta...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nume
    Vârsta a cui, 15? A minorei sau a minorului? Ca eu unul cunosc si alte cazuri... Afara de faptul ca am fost si eu elev odata, ca tot omul normal, am mai intrat prin licee si dupa, fiind în bransa cum am mai spus, dar nu ca profesor, Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Arakelian
    Adica daca unii profesori în ziua de azi intra ca suplinitori cu pile si nota 5 (cinci), sa ma ierte profesorii, marea lor majoritate, ar mai trebui sa fie pe deasupra si lobotomizati, tetraplegici sau cu alte... probleme? Daca saraca fetita pozeaza în Pleiboi cu primarele, merge în excursie "cu scoala" si se baga în patul unui prof de 30 de ani si de sport care va sa zica, ce vrea dânsa oare? Meditatii, fara doar si poate!
    Angajatului de la banca nu i se baga banii în buzunar!

    RăspundețiȘtergere
  7. dane, fix meditatii vrea de la proful de sport :)

    Din ce tin minte din adolescenta mea, la 15-16 ani e varsta teribilismului, de fortat limite, si demonstrat ce mari sunt muschii de om aproape major. Ei, de asta tre sa tina cont proful de sport. Plus ca e ilegal :)
    Dar daca pasiunea e mare, o sa dureze si dupa ce ea termina liceul ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Haha, tare bancul, il stiam oarecum intr-o alta varianta, insa l-am recitit cu placere :)
    Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Arakelian
    Vreau sa spun de la bun început ca nu e nimic "péjoratif" când spun prof de sport. Asta am spus-o aici:

    http://danvaideanu.blogspot.com/2010/06/din-nou-cateva-portrete-sandu.html si aici

    http://danvaideanu.blogspot.com/2010/06/sandu-calugarita-2.html

    Dar la un prof de sport de 30 de ani circulatia sanguina e mai buna... Iubesc sportul mai mult decât matematica sau meseria pe care am facut-o. Detalii, la cerere, le spun oricui. Daca nu trebuia sa fac o meserie "onorabila" acum mai bine de 40 de ani, as fi facut sport. Iar cu aplicatia pe care am dovedit-o în meseria mea, plus placerea si dotarile de la mama natura, nu cred ca m-as fi facut de râs.
    Revenind la problema, nu stiu în ce secol se situeaza 15 ani ai tai cu 15 ani ai mei. Daca esti teribil si fortezi limite îti asumi nistre riscuri, de fapt nu-ti asumi nimic si nu risti nimic, ci pur si simplu vrei ceva si faci pe dracu'n patru sa-l ai. Moravurile se misca repede. Chestia cu statuia facuta din piulite si suruburi e o metafora. Dupa 18 ani nu mai e ilegal, eventual e imoral. Ai vazut filmul "The Reader"?
    Eu am vazut aseara un documentar despre "lolite". E o nebunie sa începi, tu, mama, sa faci femeie din pustoaica ta de doar 10 ani, sa zicem, daca nu mai putin. Uite la ce se ajunge...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Teo
    Zi buna si tie Teo si tuturor! Bancul e vechi, nu mai are rabdare duduia: "Cât o sa ma tot scoti la tabla sa te uiti la mine ca la buletinul meteo?".

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu m-am tot uitat la poza aia, dar efectiv nu m-am prins despre ce e vorba si care e legatura dintre ea si text. E ceva metaforic, sau care sta in vreun detaliu, (chestii pe care eu in mod realist nu prea am capacitatea de a le deslusi) ?

    RăspundețiȘtergere
  12. @Rudolph
    Stimabilul este o statuie facuta din suruburi. La locul destinat are un surub mai marisor, da' nu exagerat ma-ntelegi? La atelierul artistului exista si varianta feminina.
    Imi place cum o aduci din condei, tânar, tânar, da' copt! Ai dreptate, e o metafora onorabile. Adica vezi dumneata, ar trebui sa fii din fier ca sa rezisti la..., cum sa zic, ochi alunecosi, inimia zburdalnica, eiiii? Pai vezi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Partea 1:

    LOL ! Abia acum m-am prins ! Mi se pare o tampenie. E ca si cum te uitai, cand aveai 12 ani, si nu aveai inca acces la porn, pe pachetul de tigari Camel sa vezi ca o umbra de pe poza aia parca aduce cu un penis. (Nu tu, asa in general.)

    Pe mine personal nu m-au prea fascinat/excitat sexual robotii sau Iron Men-ii sau Transformer-ii. Poate cu exceptia lui Buzz Lightyear din Toy Story. Am mari dubii si re androizi, desi exista si acolo o posibila exceptie, Rachel din Blade Runner, insa totusi ea era jucata de o actrita cat se poate de vie, si nu semana mai de loc cu robotii-manechin de la mall-urile de azi din Japonia.

    Tot nu am inteles ce legatura are un Iron Man din asta facut din suruburi cu cazul liceului Jean Monnet.

    Daca te referi ca unii barbati se excita sexual privind la fete de varsta adolescenta pe strada, in filme, poze, in parc, etc., asta e deja larg cunoscut. Alta e la serviciu. Chiar daca te exciti, ca profesor, trebuie cat de cat sa fii constient de TABU profesional si BARIERELE care trebuie respectate in cadrul acestei relatii elev-profesor. Majoritatea profesorilor reali sunt insa asa de stresati la locul de munca incat nu cred ca au nici capacitatea fiziologica de a avea erectie involuntara, plus ca sunt total obisnuiti sa se comporte profesional.

    Iar daca o eleva/un elev chiar iti face avansuri care sunt deosebit de provocative, fie in clasa, fie in excursie, parintii acelei/acelui eleve/elev trebuie sfatuiti in mod cat se poate de serios sa isi duca copilul la o evaluare de functionalitate profesionala complexa cat se poate de repede, deoarece deja, numai la o prima vedere de nivel cat se poate de superficial a acestui caz nefericit, s-au ridicat multiple stegulete rosii de nivel de fanion/sirena de alarma in legatura cu functionalitatea anterioara a acelui copil, plus a competentei anterioare profesionale a acelui profesor. (De aia probabil ca si a fost demisa sau s-a ridicat problema demiterii conducerii administrative a acelui liceu.)

    RăspundețiȘtergere
  14. Partea 2:

    Asta cu omul din suruburi excitat sexual ar fi poate si oarecum ca si cum te-ai gandi ca un medic ginecolog se excita automat uitandu-se la vulve dezgolite in fata lui toata ziua, si, chiar daca teoretic s-ar excita, (ceea ce nu am auzit eu personal nici un ginecolog vaitandu-se ca i se intampla), ar mai avea si chef sa actioneze cf. acestui impuls. Sau chiar asa la modul general, un medic de familie care trebuie sa palpeze si el/ea cate un san sau un testicol din cand in cand, (desi sunt sigur ca majoritatea evita sa faca asta cat pot, poate chiar mai mult decat ar trebui sa evite).

    Desigur ca exista exceptii, desigur ca exista cazuri patologice, si cele patologice sunt poate ceva mai des intalnite, sau au fost mai des descrise in mass-media in legatura cu relatiile sexuale elev-profesor decat cele medic-pacient, (care sunt la fel de interzise).

    In legatura cu cazul de la Jean Monnet eu am mai comentat pe cateva bloguri atunci cand a fost zarva mai mare, oferind pur si simplu linkuri la DEFINITII de cuvinte si concepte, care observ ca au fost evitate, ca de obicei, de mass-media in lb. romana care traieste inca in secolul XIX din destule puncte de vedere, si in total obscurantism re. simpla competenta de nivel de Journalism 101, iar de etica jurnalistica nici nu mai vorbesc, deoarece probabil ca nici nu stiu ca poate exista si asa ceva pe lume.

    O singura definitie poate ca ar mai trebui repetata aici deoarece ai folosit cuvantul "pedofilie". Granita precisa si legala pt. asa ceva este 13 (treisprezece ani). Exista o oarecare incercare de a desparti pedofilii de hebefili, adica pe cei care sunt atrasi sexual de copiii prepuberi, de cei care sunt atrasi preferential de cei incipient puberi de intre 11-13 ani, insa in ambele cazuri este o situatie patologica deoarece oricine om obisnuit isi da seama de imaturitatea generala a unui copil care are sub 13 ani, chiar daca a inceput sa dezvolte anumite caracteristici sexuale, ca de ex. sani, sau par pubian, si vasta majoritate a oamenilor obisnuiti nu se uita la persoanele imature si/sau vilnerabile si in alte feluri cu ganduri de atractie sexuala, ci cu ganduri de ocrotire, atat barbatii cat si femeile, si nu exista absolut nici un dubiu despre acest lucru, si de aia granita ramane la 13 ani, si nu exista termen juridic sau nici medico-legal de "hebefilie", acesta existand doar in literatura, iar termenul corect este cel de "pedofilie".

    In legatura cu varsta consimtamantului pentru acte sexuale, (nu ma refer la cazurile particular ilegale elev-profesor, preot-enorias, medic-pacient, ci in general), deja se stie ce diferit e si cat mai are de maturat un creier de adolescent atat intre 13 si 15 ani, cat si ulterior intre 15 si 25 de ani, (deoarece 25 de ani este considerata varsta maturatiei maxime de creier uman.) Chiar si 15 ani, cum e in Romania, mie personal mi se pare prea scazut, si eu as opina ca 16 ani ar fi mai potrivit, daca nu chiar 17, cum este in Elvetia.

    Un alt termen posibil folositor de invatat ar fi "efebofilia", dar si acesta este mai mult un termen literar, si nu juridic sau medico-legal in acest moment, si se refera la atractia sexuala a unor adulti pt. persoane adolescente. Asta este ceva mult mai frecvent, mai ales pt. persoane intre 15-19 ani. Dar desigur ca este ceva total neetic, neprofesional, nerecomandabil, daunator, interzis, ilegal, (in functie de legislatia tarii respective), daca este vorba de punerea in fapt a unei posibile atractii fata de o astfel de persoana, daca adultul este profesorul acelei persoane, preotul acelei persoane, medicul acelei persoane, cand este vorba de manipularea unei relatii de incredere si efectiv vatamarea adolescentului care se afla intr-o pozitie de vulnerabilitate fata de acel adult, (chiar daca acel adolescent nu ar recunoaste in veci, in unele cazuri ca este vulnerabil, sau chiar daca el/ea provoaca pe adult in vreun oarecare fel.)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Rudolph
    Iti raspund bref:
    1. Eu fumez (fumam) Camel, dar nu ma-m uitat dupa umbre.
    2. La JM, o fatuca aflata în iescursie cu scoala s-a bagat în patul profului de sport dupe care l-a acuzat de viol! Saraca!
    3. In cele mai multe cazuri, proful e la catedra si "eleva" în clasa. In alte situatii orice judecata e riscanta.
    4. Chestia cu "nu cred ca au nici capacitatea fiziologica de a avea erectie involuntara" nu o înteleg, te rog detaliaza.
    5. Parintii îsi duc odrasla unde spui tu, dar doar dupa ce (i)reparabilul s-a produs, deci "adio", cu accent pe "a".
    5. La partea a doua nu vad cum niste suruburi ar putea fi excitate.
    6. Tot ma partea a doua, daca un pusti de 14 ani are ceva de "dezbatut" cu o colega de aceeasi vârsta e OK, daca la 18 ani si un minut e din nou OK, dar la fara un minut esti pedofil, asta n-o mai înteleg. Pai numai pâna scrie politaiul procesul verbal devine majora, ma-ntelegi?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Dan: Nu am nici cunostinte REALE juridice, nici medico-legale, si totodata nu am cunostinte bune si nici capacitate buna de a folosi termeni abstracti sau tehnici complicati, deci este TOTAL posibil sa nu ma fi exprimat corect sau inteligibil in comentariul recunoscut temporar total nepotrivit si inutil de super-emotiv si neglijent de mai sus.

    Totodata, efectiv la nivel de "gut feeling", dar si oarecum gandit-rational, nu cred ca este etic pt. mine personal sa mai incerc sa comentez in legatura cu vreun caz specific despre care eu efectiv nu stiu nimic, si doar m-a facut sa ma simt anxios re. competenta mass-mediei in lb. romana si re. corul general de diversi acuzatori amatori catre diversii protagonisti ai acelui caz specific...eu efectiv NU reactionez bine la bruiaj informational de acest nivel, si am remarcat chiar in real life, ca daca se iveste cumva haos in jurul meu, mai ales continator de informatii contradictorii, cel mai bine imi iese daca efectiv plec fizic din acel loc, si, daca am cumva eu personal vreo sarcina de serviciu care trebuie rezolvata in legatura cu vreo portiune de haos pt. care am eu raspundere personala, atunci ma descurc si f bine de unul singur, efectiv ignorand corul ce canta muzica pe-acolo prin jur, care pt. mine personal, afon fiind, efectiv reprezinta mereu doar zgomot total inutil, si chiar posibil daunator, daca atinge nivel de poluare fonica, sau super-stress cauzat de bruiaj informational.

    Desigur, asta este la nivel de Teorie, in Practica, uneori, mi s-a intamplat si mie, din cauza anxietatii uneori contagioase in grupuri mici, sa ma las antrenat in conversatii total inutile atat pt. mine cat, mai ales, si pt. interlocutori, deoarece efectiv eu NU ma pricep sa stau de vorba in real life cu oameni. Efectiv incerc sa EVIT cat pot de mult sa stau de vorba cu oameni care nu sunt de interes specific momentan pt. mine, deoarece am remarcat ca, de obicei, majoritatea oamenilor asteapta de la mine autocritici de nivel cat mai politicos posibil, deoarece mie personal mi se citeste pe fata ca sunt "sucker", iar din vocabular ca am IQ real numai 104, si ca efectiv NU ma pricep sa utilizez cuvinte legate in propozitii logice UTILE pt. nimeni, asa ca acei interlocutori ai mei, in PERMANENTA DEZAMAGITI de nivelul meu real, asteapta macar o autocritica de la mine daca altceva isi dau si ei seama ca efectiv NU au ce sa scoata !

    LOL ! NU e vorba direct de comunicarea mea catre tine personal..asa ceva este chiar imposibil pt. mine de realizat on-line, cand nici in real life nu imi reuseste mai pe nicaieri !

    Re. ginecologi, eu ma gandeam concret la muncitorii care lucreaza la banda rulanta carora nu li se intampla prea des in timpul efectuarii acelei munci sa aiba erectie spontana, chiar daca impacheteaza reviste Penthouse sau construiesc papusi sexuale de silicon.

    Re. pedofilie: varsta juridica si medico-legala limita de 13 ani este clar de mult acceptata si descrisa pe Google si pe Wikipedia, care sunt sursele mele principale de informare de f multa vreme. Habar nu am despre ce se poate intampla in cazuri in care o victima are 13 ani minus 1 minut la inceputul unui viol sau a altui fel de agresiune sexuala, si 13 ani plus 1 minut la sfarsitul acelei agresiuni. Cred ca, probabil, se ia in consideratie varsta la care a inceput agresiunea. Totodata efectiv NU am cunostinte adecvate pt. a discuta, nici macar a incerca sa ma gandesc despre cazuri de abuz sexual sau hartuire sexuala intre copii de varsta adolescenta, atat victimele cat si abuzatorii. Sunt sigur ca exista clarificare juridica si medico-legala cat se poate de precis detaliata atat pe Google cat si pe wikipedia, dar eu efectiv nu am fost in mod special motivat sa citesc despre aceste chestii. Nu din cauza ca e despre sex, sau ca e un subiect posibil neplacut pt. mine personal, dar pur si simplu pt. ca, recunosc in mod REAL autocritic, efectiv mi-a fost lene, si mie personal nu prea imi place sa citesc asa in mod organizat despre lucruri cu adevarat complicate.

    RăspundețiȘtergere
  17. P.S. Inca o data tin sa imi exprim recunostinta pt. faptul ca am avut sansa de a ma naste in Romania si astfel sansa de a avea acces total gratis la educatie, plus o diploma de Bac utilizabila ulterior pt. mine personal din punct de vedere economic, ca eu in nici un alt loc din lume nu as fi avut o asemea bafta.

    Am recunoscut in mod public deja in multiple randuri ca eu personal am pagubit contribuabilii din Romania, (si, in cazul meu mai special personal, NU numai pe cei din Romania, dar din cel putin alte 3 tari), si nici macar in legatura cu vreun proces cu adevarat folositor educational posibil social util, ci efectiv financiar-economic cat se poate de direct.

    Nu am alta metoda de a-mi plati datoriile decat cu oferta la schimb de cuvinte intermitente on-line, desi stiu ff bine ca eu personal HABAR NU am sa folosesc cuvintele in nici un fel posibil util sau placut pt. absolut nici unul din acei contribuabili pagubiti de mine, asa ca inca ma lupt in sinea mea cu problema eticii continuarii acestei oferte care a inceput acum vreun an, si inca efectiv nu stiu cat o sa mai am chef si cat o sa mai consider ca este etic sa o fac...probabil pana cand nu ajung la inchisoarea pe care stiu eu cat se poate de bine ca este chiar realist posibil sa o merit de destul de mult timp, poate, desi sper totusi sa nu fie asa, la un nivel de sentinta chiar mai indelungata decat d-nii Lay, Fastow, Skilling si altii legati de scandalul de la Enron.

    Disclaimer: nu vorbeam cu Dan personal, imi faceam asa inca o data autocritica in public si in limba romana, deoarece chiar o merit, si inca pe destule nivele, chiar si abstract moral, nu numai direct concret financiar.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sorry..vad ca nu a aparut postul de dinainte de PS ! Desi NU e nici ala prea interesant, poate ca il pescuiesti de undeva din vreun Spam !

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!