vineri, 16 decembrie 2011

Porcii

Sumbra melodie !

Imi imaginez ce trebuie sa simta ei când o asculta. La început orga se învârte obsedant în cerc. Ca oamenii în jurul ograzii pregatindu-se pentru ritual : fac focul asa ca la momentul potrivit sa fie mocnit, numai bun sa perpeleasca soricul ca sa fie fraged si sa trosneasca între dinti, fac somoioage de paie uscate si ascut bine cutitele pentru taiat suncile, umplu clondirele cu tuica si le pun împreuna cu paharutele în zapada, aranjeaza la îndemâna sarea mare, ienibaharul, coriandrul si covetile încapatoare prin camari, cauta scânduri si greutati cu care sa preseze toba si câte înca.

Pe urma începe basul, trist si funest, semn ca parlagiul a ajuns la poarta peste masura de vesel si grabit, ca mai are câtiva de ”rezolvat” în ziua aceea. Incep sa alerge înnebuniti prin cotete si deja scurta lor viata li se perinda repede prin fata ochilor încetosati. Nu mai este mult. Si la urma chitara taie scurt aerul… Dupa aceea nu mai conteaza, voci asprite de frig si de importanta treburilor care urmeaza chiuie, se amesteca, se mai si cearta dar ghicesti bucuriile care vor veni. Mi se pare mie sau aud si o urma de jale ?

Dumnezeu sa-i ierte si Doamne-ajuta !

11 comentarii:

 1. Ba, melodia-i faină! Însă, textul e ...sumbru. Mai că începe să ţi se ia şi se şorici şi de sarmale şi de tobă şi de toate...
  Brrrr!

  RăspundețiȘtergere
 2. @Blue
  N-am spus-o ca o critica. Nu cred ca trebuie sa mai declar cât de mult îmi place Pink Floyd, toti la un loc si fiecare în parte. Dar solo-urile de bas dau o nota trista cântecului, în general, nu doar aici. Am câteva exemple, poate am sa le pun într-o buna zi.

  RăspundețiȘtergere
 3. :))))))))))
  Glumeam!
  :P
  Ştiu că n-ai spus-o ca pe o critică la adresa formaţiei, da' cum s-o asociezi cu activităţile de Ignat?? Văleu!
  (Parcă şi văd piftia şi sarmalele lăcrimând de câte ori cântă Pink Floyd!!!)
  :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 4. In Norvegia, zilele astea se manaca porci de martzipan. Martzipanul, alaturi de timbre, reprezinta principalele obiecte/bunuri de larg consum din Norvegia care sunt cu adevarat mai ieftine in Norvegia decat media Europeana, si de aceea le-am mentionat, deoarece tot restul e mai scump ca in alte parti.

  Cantecul numit "Sunt un porc de martzipan"

  http://www.youtube.com/watch?v=V3K1DeeNZf0

  RăspundețiȘtergere
 5. Cam trist, din perspectiva porcului, dar ce să facem dacă suntem, ca și el, omnivori ?!
  * Ai un pink, pardon, ping, la ARTE !

  RăspundețiȘtergere
 6. @Blue
  Da, lacrimi de gelatina usturoiata si sos cu gust de varza si afumatura amestecându-se în barba!

  RăspundețiȘtergere
 7. @Rudolph
  Dupa dulciuri nu ma omor deloc, da' deloc, iar timbre n-am încercat niciodata, sunt prea scumpe aici. Nici macar cu limba nu le mai încerc, sunt autocolante.

  RăspundețiȘtergere
 8. @Sophie
  Au o viata scurta, dar o traiesc din plin!

  RăspundețiȘtergere
 9. @Zina
  Uameni suntem toti. Noi mai mâncam porci, dar invers, Doamne fereste! Cine stie?
  Saru' mâna!

  RăspundețiȘtergere
 10. Cum spunea si Sophie mai sus, e greu sa fii porc, insa numia in final, in rest viata lor e excelenta:)))
  Salutari cu bine!

  RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!