luni, 27 februarie 2012

Intre doua povesti cu pisici galbene sau alt fel de prefata…

… despre pisici în copaci.

Când am venit eu prima data sa stau în Franta, acum 15 ani, seful Doamnei mele avea o pisica pe nume Aristo. Toate mâtzele lui au avut si au si acum nume celebre care încep cu "A": Aristo, pe urma a fost Auguste si acum Amédé. Lui asta ultimul, lui Mozart, i se pare lui ca are parul prea lung în urechi si-l mai tunde uneori. Drept care animalul e complet bezmetic!

Am uitat ca povestea era despre "pisici în copac". Intr-o zi Aristo s-a urcat într-un copac. Nu-i nimic o sa spuneti, toate mâtzele se urca. Da, da' asta nu mai vroia sa coboare! Nu-i nimic o sa spuneti, când i se termina toana, coboara el... Da, da' stapânul era îngrijorat... Nu-i nimic o sa spuneti, i se termina si lui toana... Da, da' domnul a chemat pompierii! Aici pompierii fac de toate: se duc primii la acidentele de masina, descarcereaza, dau primul ajutor în caz de urgenta si, daca mai au timp, sting si focul la o adica. Deci au venit pompierii si au dat mâtza jos...

Nu ma mira deloc, ei sunt psihiatri... Problema mea este cum reuseste el sa le schimbe asa de des ? Ca noi avem una si buna de 16 ani, Kiwi. Cu Zizuca e alta poveste, o sa vedeti !

Pe urmatoarea i-am propus s-o cheme Archimède, nici eu nu mai sunt cum eram odata. De-atâtia ani în contact cu ei, de fier sa fii si tot te molipsesti.

14 comentarii:

  1. Algocalmin sau Antinevralgic are vreuna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu, am sa le propun, deocamdata la rând este Archimède.
      Trebuie sa aflu adevarul... La trei, patru ani dispare pisica veche si apare alta noua...

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu are cum pentru ca "un corp scufundat într-un fluid este împins de jos în sus cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dislocat", asa ca tehic este imposibil, doar daca o împinge de sus în jos cu mâna ca s-o înece.

      Ștergere
  3. O gasi si aia un punct de sprijin cu ramuri, si-apoi sa vezi traznaie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca tu stii ceva, sau esti oracol, mai degraba Mama Omida, ca citesti trecutul!

      Ștergere
  4. De încercat am incercat şi eu la vremea aceea să o dau eu însumi jos pe Zuza Nebuna din stejar, momind-o cu cel mai mieros glas cu care am fost in stare sa-mi prefac. Intre reprizele de ademenire mai aruncam dupa ea cu câte un băţ sau câte o piatră, cu gândul că dacă nu vrea de bună voie, măcar de frică şi tot o să vrea. Cu momitul nu a mers deloc iar reteveiele proiectate spre ea de mine, au determinat-o să urce şi mai sus. Apoi, ca şi in istoria ta cu Aristo, am sunat degeaba la pompieri, la Enel , socotind că meseria de liniori - un fel de electrieni acrobaţi cu scoabe cu care se caţără pe stălpi + incă există. Nu mai există. Eşecul s-a întins si asupra incercărilor de a trezi compasiunea în funcţionarii Asociaţiei Chinologice sau celor de la Protecţia Animalelor. Nici Politia Romana nu a catadicsit sa intervină... Asta până a venit alpinistul care .... de-aici cunoaştem întâmplarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei sa vezi tu ce-a facut Zizuca, da' mai încolo...
      Asa si baba astalalta, Kiwi, la 15 ani, asta vara, îsi lua vânt si se catara 3-4 metri în copac si începea sa miaune s-o dam jos. Când vedea ca nu vine nimeni cu scara, mai statea putin sa-si dea curaj si se lasa sa alunece pâna jos. Pe urma direct pe canapea si dormea tot restul zilei.

      Ștergere
  5. Aici pompierii fac de toate ... Iar in perioadele de criza, de la pompieri se reduc fondurile mai intii.

    Daca nu ti se mai coboara pisicuta din copac, porneste gratarele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Don'Costel, jos palaria ! Simplu si eficient ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stie el bine de gratare, dar erau iarna, pe ninsoare, cu mici (se putea altfel?) si niste cescute cu tuica fiarta afara!

      Ștergere
  7. Pisicile si pompierii au tot timpul de lucru;)).Apropo domnul Dan fain bancul cu ciobanul...l-am vazut comentat pe blogu lui Cristi

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!