sâmbătă, 17 martie 2012

Inscrieri pentru 2014

Nu stiu care ar fi echivalentul termenului "nepotism" atunci când e vorba de propria ta sotie. Nu ma poate acuza deci nimeni ca public separat si nu la comentarii opt rânduri, un rezumat al "dialogului" epigramistic de acum doua zile, opt rânduri scrise de Nana. Nana, care nu se omoara dupa "ideea" de blog, nici dupa "amorurile" mele virtuale (singurele pe care le admira sunt cele cu Abbilbal si Vania, oameni seriosi, ca mine !!!, dar va rog sa continuati sa-mi scrieti, stimate Doamne si Domnisoare !, nimic nu poate sta în calea noastra!). Nana, care totusi face majoritatea pozelor pe care le public, care îmi da multe din ideile pe care le dezvolt, Nana, care deseori ma critica, motiv pentru care frigiderul de la subsol e plin cu pizze si tarte pe care nu trebuie decât sa le încalzesc. Nana, pentru care poetii preferati (unii dintre ei înca în viata), au fost Nechita, Sorescu si eu, acum multi ani…

Deci :

Dialectica-i complexa,
De ramâi "profund" perplexa…
Asta e femeia frate !
Ea te baga si te scoate !

Iar de vrei un schimb de ton,
Citim Kant sau chiar Platon…
Si visezi ca Pastorel
S-a-ncurcat cu-Aristotel !

5 comentarii:

  1. Nana ca Nana, ca oricui ii trebuie o bunica, dar Vania ??!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca nu am facut niste gafe greu de reparat, adica sper ca Nana e un fel de prietena de familie nu sotia ta...dar chiar daca ar fi, nu e rau daca i-am zis bunica, adica inseamna ca ofera un suport emotional deosebit de competent si etic, ca orice bunica, nu tine de varsta sau infatisarea fizica, ci mai mult de competente autentice in viata, nu neapara doar in relatia ei cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar re Vania, iti spun eu, oricare din Vania o fi, ala cu blogul, sau altul fara blog, DEGEABA ii pui numele spatial apropiat de numele Sorescu ca nu va avea niciodata nici o legatura. Cu Stanescu sau Pastorel nici atat, ca aia sunt in alta parte/carciuma amandoi impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Disclaimer: eu nu fac critica la persoane, se poate intampla doar daca ma joc de-a criticul literar si trebuie sa imi spun o parere despre niste autori literari, si la ei, in general evit sa ma bag si la stilul de om care sunt off serviciu, dar uneori trebuie sa cunosti macar asa un stil de comportament general, de tinuta, o schita biografica, ca altfel nu merge. Oricum ar fi, numele Vania, chiar si unul al vreunui literat faimos, care nu imi vine mie in minte in clipa asta, nu poate avea legatura cu productiile si intreprinderile Sorescu si Pastorel & Stanescu. Dar POATE avea legatura cu productiile si intreprinderile Liiceanu, Plesu, etc., si asta nu e vina nimanui, asa a fost sa fie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa fac prezentarile: Nana - Rudolph, Rudolph - Nana, sotia mea. Poate va fi bunica exact în momentul în care o sa fiu si eu. Nana e ca nevasta lui Columbo sau ca opinia publica în tragedia greaca. Un personaj invizibil dar care exista si are un rol. Orice gafa se repara, greu sau usor, vezi tu...
      In rest, abia ma descurc cu simpatiile si antipatiile mele, nu mai am timp si de ale altora.
      Productiile si intreprinderile Liiceanu si Plesu îmi plac la fel de mult ca productiile si intreprinderile Sorescu si Pastorel & Stanescu. Sunt în alt registru, dar la fel de remarcabile.

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!