luni, 26 martie 2012

Protectia minoritatilor pe fata, homofobie pe la spate... ?

- In penultima clasa de liceu, cei care urmeaza filiera literara (”umanistii”...) fac si ”Dreptul”. In programa s-a introdus si un capitol despre ”copiii din familiile homoparentale”, asa cum exista deja despre copiii din familiile ”monoparentale” sau “recompuse”. Problema este ca familii homoparentale nu exista, ele fiind (deocamdata) interzise.
- Doi homosexuali despre care toti stiau ca traiau împreuna au fost gasiti dupa luni de zile. Murisera fiind îngropati de vii... In sat, un satuc mic de câteva sute de locuitori, toata lumea-i cunostea dar nimeni n-a spus nimic, nici macar vecinii “n-au bagat de seama” ca nu-i mai vazusera de atâta vreme.
- Cartierul Marais din Paris este recunoscut ca fiind locuit în mare parte de homosexuali. N-ar fi nimic neobisnuit, chiar primarul Parisului este. La nivel oficial sunt acceptati, au aceleasi drepturi ca ceilalti (ei ar vrea si mai multe, de exemplu ar vrea sa aiba copii, de acord, sa si-i faca...), cei mai multi sunt oameni deosebit de inteligenti, rafinati si cultivati, în fine, fiecare cu-ale lui. Intr-o seara la TV reporterul întreba o doamna cu figura blurata care locuia în Marais daca are probleme din cauza asta. “Nu am, dar eu oricum ma mut peste câteva zile. Nu-mi pot creste copiii în cartierul asta”.

32 de comentarii:

  1. @Blue
    Pe lânga subiect..., am aprobare:
    "Pruni, meri, mai des cu corcoduşi şi ocazional, cu piersici, ...foarte, foarte rar cu peri.
    Este evident că iubesc fructiferii autohtoni."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Şi domnia ta?!
      Adică, niciun curmal,smochin sau migdal?
      Hmmm!

      Ștergere
    2. Mai mult Clementine, ca se cojesc usor.

      Ștergere
    3. :))
      Uite, la treaba cu decojirea nu m-am gândit!
      Ai dreptate! Când ai, ai!

      Ștergere
    4. Dar, ca să fim în acord cu realitatea, cre'că mandarinele sunt cele care ies din coajă cel mai uşor. N-am auzit să existe vreuna care să se opună.
      :))

      Ștergere
    5. Sunt cam acelasi neam. Nu intru în detalii, cum o dau nu-i bine!
      Mi-au cazut iar ochii pe primul comentariu: ce-i cucu rmaLUL, smochinUL sau migdalUL? Are vreo legatura cu textul? :))

      Ștergere
    6. Glumeam.

      Nu'ş dacă are vreo legătură cu textul - poate cel mult lingvistică, dar domnia ta e cel care a început!
      :))
      Eu nu recunosc nimic. Nici sub tortură.

      Ștergere
    7. Eu am vorbit sincer despre clementine. Abia dupa ce a aparut mi-am dat seama de "substrat" si cam banuiam ce urmeaza!

      Ștergere
    8. :)
      Şi eu am vorbit sincer. (E un alt defect al meu.)
      Am mai spus pe undeva, pe blogul tău, că uneori mă ia gura pe dinainte. Ai putea să mă ierţi pe jumătate, pentru că am recunoscut deja. Pentru cealaltă jumătate, negociem.
      :))
      (Glumesc!)

      Ștergere
    9. Nu negociem (nu stiu sa negociez, ma fraiereste cine vrea!), nici nu te iert, pedeapsa este sa comentezi tot ce pun pâna ma întorc din vacanta, pe urma negociem. :))
      Orice-ai spune matale, mandarinele se cojesc mai greu iar în plus clementinele sunt mai zemoase. Am dres-o!!

      Ștergere
    10. Exploatatorule!
      :))
      Fie, accept "pedeapsa". E pe riscul tău!
      :)

      O clementină firavă tremură toată
      Agăţându-se strâns de coaja-i rocată.
      Căci zvonuri mârşave circulă roată
      Despre lacome guri ce-o vor "dezbrăcată".


      (Şi totuşi, ce ar putea concura cu o piersică coaptă şi zemoasă, pe care nici măcar nu-i necesar s-o decojeşti?)

      Dacă nu mai "vorbim" până pleci, atunci îţi doresc vacanţă plăcută şi să revii sănătos şi voios!

      Ștergere
    11. Asa-mi trebuie daca ma bag! Când ma gândesc la vremurile când ma rugam de tine sa faci o epigrama!

      Ștergere
    12. :))
      Ştii, era o vorbă: "ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple!" (am glumit!)
      >:D<
      Mulţumesc.

      Ștergere
    13. Daca ti-a trecut capul, continua. Si pe Pastorel îl durea capul, des!

      Ștergere
  2. greseala sau nu ?...important de stiut : Ce a zis posesorul ? Cine e mama ? Cine e tata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu Florentine, daca-i adevarat, amândoi merita Nobelul!

      Ștergere
  3. e realitate, ce sa zic. Ce nu-mi place mie aici in Anglia e ca vor sa te obisnuiasac cu realitatea in mod fortat. Astfel, nu mai vezi nicio emisiune fara sa fie reprezentati, uneori am impresia ca sunt mai multi decat ceilalti. Nu ca m-ar deranja, ca nu-mi pasa, asta e adevarul, dar homosexualitatea nu ar trebui sa devina moda. Sa ramana ceea ce este, altceva. Dar nu sa se mareasca procentul pentru ca e la moda. Asta voiam sa zic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era o gluma: desi nu fac copii, se înmultesc.
      Aici este subiect de campanie electorala. Sarko nu vrea casatorii homo pentru ca asta ar deschide calea adoptiilor. Ceea ce-i putin mai delicat...

      Ștergere
  4. Chestia cu educatia "fortata" prin mass-media e o tehnica obisnuita de educare de public larg prin imagini si se refera la vizibilitatea anumitor lucruri care in trecut erau cam ascunse. Desigur ca se poate exagera sau face incompetent, faptul ca vine prin mass-media in sine pt un om deja familiar la nivel neplacut din anii totalitari cu propaganda politica prin mass-media va parea chiar de nivel mai neplacut sau mai iritant decat pt altii, (TV din Anglia e mic copil fata de TV norvegian si in general mass-media norvegiana re educatie poltica si nu e re gay, e mai rau, la nivel general, ca la inceput cand am ajuns aici am crezut o clipa ca am nimerit in Orwell !), dar intentia e buna. Eu recomand si filmul documentar Miss Representation despre cum sunt de obicei aratate/prezentate oarecum distorsionat femeile in mass media, (chiar desi se stie de mult cum si de ce, dar tot aia e, ca e facut chiar cu aprobarea a unora dintre dansele, de nivel de cele din pozitii de CEO pe PR media). Filmul a fost recent promovat de d-na Oprah Winfrey. Dar re gay la TV si entertainment, de ce nu ? Sa fie si job-uri mai multe pt gay cu ocazia asta. Fiecare isi apara interesul/interesele cum poate cand e vorba de economie si politica.

    Iar, mai larg, re etica educatiei sau reeducatiei politice cam fortate a publicului larg prin mass media, in ciuda socului meu initial din Norvegia, pana la urma, gandindu-ma asa la nivel istoric de PR si mass-media, am ajuns la concluzia ca e o chestie etica, daca este facuta in anumite conditii clare si in mod necorupt, si cu controale interne anti-coruptie functionale, ca altfel risti sa o dai in reeducatie culturala a la RP Chineza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu una si buna, cand mi se da prea mult dintr-o data si cu forta, clar mi se apleaca. Dar stii cum? Rau de tot. Ca nu-mi mai trebuie.Cu toate ca inainte imi placea.
      Ideea este sa se administreze progresiv, pentru a se evita toxiinfectiile...
      Am sa scriu la mine, cand pot, despre un caz din ziar, un baiat care la trei ani i-a spus mamei ca el se simte fetita. Acum la cinci ani, scoala i-a pus la dispozitie un WC separat, nici de fete, nici de baieti. A, si a fost diagnosticat cu Gender identity Disorder. Da-mi voie sa nu-mi placa asta. Dar...am sa scriu pe blog la mine. Dan e un tip finut (dar stie sa fie si altfel - hi, hi hi) si am mare respect pentru el, nu mazgalim la el pe blog.

      Ștergere
    2. Saru' mâna Cleo! Poate fac vreo boacana si intru în colimator!
      Ce povestesti tu seamana cu ce fac desteptii aia de suedeji! Culmea e ca-i admir totusi pentru ce-i în tara lor, o minune! E adevarat ca au trecut vreo 20 de ani de când am fost la ei...
      Eu n-am palmuit niciodata pe vreunul, nici nu i-am înjurat, dar scriind asta si spunând ce cred risc sa fiu acuzat. E drept ca am un exemplu notabil: Presedintele Sarko, pentru ca nu vrea casatorii "de astea" o sa piarda "câteva" voturi si este învinuit din toate directiile de homofobie.
      Pai unde-ajungem frate? Copiii aia adoptati de unde vin? Mi se pare ca aici exista anumite formulare pe care trebuie sa completezi daca odraslele provin din "acelasi pat"! Corect! Sa ne înmultim ca martienii? Ti, ti, tiiii! Si gata!

      Ștergere
  5. Iar re anxietate si ipocrizie re sexualitate, e ceva total comun, chiar si la case "mai mari" si presupus mai "elevate". E o chestie de frica si de superstitii si la oricine. Si in general educatia sexuala trebuie facuta intr-un fel nuantat potrivit atat pt varsta persoanei cat si pt cultura persoanei care o recepteaza ca altfel risca sa devina un fel de brutalizare inadecvata in sine, desi la un moment dat trebuie facuta, si desigur ca e cel mai bine sa fie facuta in familie de mic, dar nu ai cum sa eviti influenta si educatia strazii si a mediului inconjurator, (care poate fi si rea, dar si buna, depinzand din ce familie provii), si scoala publica ARE, dupa parerea mea, o responsabilitate serioasa in acest sens, si nu numai la nivel de a predat tehnici si metode si chestii de sanatate publica doar re riscul de BTS sau de graviditate la minori, dar si mai dincolo de asta, la nivel de educat relatii adecvate dezirabil promovate de societatea respectiv cf unor valori comun impartasite intre oamenii de ambele sexe cand e vorba de legaturi de dragoste si de familii ca si asta tine de sanatate publica intr-un fel, mai ales intr-o societate multiculturala cum sunt majoritatea tarilor europeene din ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca re gay maj lumii obisnuite (chiar banal obisnuite, adica nu extremele sau aia dusi cu pluta) au anxietatea re daca nu cumva e posibil "contaminant". Si asta, dupa parerea mea cat se poate de sincera, desi NU e o parere prea polically correct, (pt ca atunci cand esti politically correct correct trebuie sa si eviti de pus anumite intrebari posibil indezirabil "tendentioase" sau sa pui altele ceva mai dezirabil "tendentioase"), e ca aceasta intrebare ESTE o intrebare valabila, si nu ar trebui sa fie chiar asa de un capat de tara daca se pune de orice om chiar si in public, chiar de orice om, ca doar suntem oameni si vrem sa fim aparati, si aceasta intrebare tine de securitatea de baza a cetateanului, si dupa parerea mea statul (roman, francez, care o fi ala), ar trebui sa aloce resurse pt a putea raspunde publicului larg la o asemenea intrebare, cu un grad de confidenta si credibilitate crescuta in mod cat se poate de sincer, direct, si NEPOLITIZAT.

    RăspundețiȘtergere
  7. Parerea mea personala este ca orientarea sexuala de tip homosexual, (deci nu comportamentul de tip homosexual in sine), NU e ceva contaminant, dar este doar o parere personala, nu am date stiintifice ca sa imi argumentez aceasta parere personala, desi poate or exista, dar cine stie, ca eu nu am facut cercetare in acest sens, si nici nu am citit ce o mai fi pe acolo serios stiintific in ultima vreme...si ma gandesc, dar e doar o IMPRESIE, pt ca NU am cautat sa vada daca e ceva chiar adevarat, ca probabil ca nici nu sunt prea multe lucruri recente, cel putin nu inca, deoarece orientarea homosexuala nu este considerata sau clasificata ca o maladie anume, ca sa se studieze la nivel stiintific serios mai ardent acut posibile cauze sau preventie, insa ma gandesc ca in ultima vreme au inceput sa se aloce fonduri si pt cercetare de comportamente umane asa la nivel general nepatologice, de ex s-a inceput sa se intrebe, la nivel de serios ceva care mie mi s-a parut destul de uluitor, dar s-a intrebat si s-a propus deja o ipoteza de raspuns, daca orgasmul feminin foloseste la ceva anume, (cf CNN, si oameni seriosi universitari)...asa ca presupun, (dar NU stiu), ca daca poate daca "e liber", (e voie) sa se puna asemenea intrebari re comportamente/fiziologii de femei normale total nepatologice, si sa se raspunda la ele pe banii contribuabililor, (desi recunosc ca NU stiu cine exact cine a finantat acel studiu mentionat), atunci ma gnadesc ca in curand va fi ok/permis sa se intrebe si chestii care poate suna mai politically incorrect si re gay.

    Poate Kinsey avea dreptate, poate ca exista intr-adevar un continuum de orientare sexuala, asa majoritar gay- predominant gay- bisexual-predominant straight-majoritar staright, si nu discret, adica doar "ori gay", "ori straight", "ori bisexual 50-50", ori "asexual", iar comportamentul sexual tine de cultura, de ex ca la grecii antici in care se angaja frecvent in comportamente de tip homosexual asa la nivel social, insa NU de nivel de intercourse propriu zis, (ca ala era doar pt reproducere, deci ce rost avea asa ceva, in nici un caz la nivel de intercourse intre cetateni ci poate doar intre un cetatean si un sclav), ci doar la nivel de frotteurism...cam asa era in Grecia antica, cf wikipedia, dar de fapt NAIBA STIE, ca una e ce povesteau jurnalele + cartile si blogurile Greciei antice accesibile noua, si alta o fi fost ce se intampla la club.

    Disclaimer: eu personal, chiar si gay fiind, dupa cum mi-am dat seama ca imi palpitau anumite lucruri, NU am studiat la nivel intelectual problema prea aprofundat, pt ca eu in general nu o am cu studiul nici cu intelectualizarea ca mecanism de defensa impotriva diverselor anxietati, eu sunt mai mult cu denial-ul si cu rationalizarea, si in Norvegia, din pacate, mai rar cu umorul in ultima vreme, pt ca nu inteleg inca prea bine umorul de tip predominant sado-masochistic si anti-agresiune scandinav, eu sunt mai mult la nivel de umor politic, dar asa ceva nu e prea des intalnit intr-o corporatie sau o societate ff radical democratica, (iar re sublimare artistica sunt tufa ca nu am nici un talent prin care as putea sublima vreo anxietate, iar re re altruism sunt copil unic + nu m-a invatat la scoala sau pe strada in sectorul 2 Bucuresti asa ceva, deci, si la nivel de defense eu personal raman un adevarat primitiv). De proiectat (alta defensa considerata si aia mai patologic-primitiva) on-line, vrand nevrand proiectam cu totii, ca asa e mediul.

    Bibliografie defense: Vaillant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Eu încep cu sfârsitul, deci citesti de jos în sus: cred ca le ai cu intelectualizarea si studiul, chiar prea mult uneori!
      - N-am înteles ce era cu grecii aia, un cetatean cu un sclav o faceau ca reproducere?
      - Care e diferenta între comportament si orientare? Ca eu, de exemplu (dar nu sunt cel mai bun exemplu), glumesc cu amicii pe tema asta: "Hai, ba, ca murim prosti, la vârasta noastra hai sa vedem cum e!". Asta e comportament, dar fals, jucat!
      - De ce sa le aloce statul resurse suplimentare lor si nu si mie care, vai de capul meu, dar ma mai uit dupa cucoane?
      - Despre anxietate sa nu mai vorbim. Eu sunt o casa "mare si elevata", dar nu de educatie sexuala am nevoie.
      - La primul capitol sunt multe de spus si serios. Iti dau doar un citat dintr-un text despre o gradinita din Suedia (pe aproape de tine):
      "În această grădiniţă nu există nici fetiţe nici băieţei, educatorii au exclus din limbajul lor pronumele "el" şi "ea". În suedeză "el"- han, "ea"- hon au fost înlocuite cu termenul hen, un cuvânt inexistent în suedeza literară însă folosit în jargonul sodomit. Se acordă foarte multă atenţie cărţilor, jucăriilor precum şi formelor şi culorilor tuturor obiectelor folosite în calitate de material didactic, pentru ca nu cumva ele să trezească "stereotipurile de gender" adică conştientizarea genului."

      In rest, cu toata prietenia, te rog încearca sa scrii mai concentrat, ca eu de juma' de ora citesc si încerc sa-ti raspund la obiect!

      Ștergere
  8. hop si eu un pic pe langa subiect:primii doi ani la un colegiu tehnic se invata materia numita fizica,penultimul an se scoate din programa,iar ultimul an de liceu o readuce.imi explica si mie cineva cum e posibil si mai ales de ce?ca scoala nu are explicatii de dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am prea avut treaba cu ei, odata l-am pocnit pe unul si basta, ca isi uitase mana pe coapsa mea, la cinema, demult. Atat. Cata vreme ma lasa in pace, nu le am grija. Totusi, e aiurea sa-ti cresti copiii intr-un astfel de cartier, sunt de acord.
      Ca sa glumesc putin, vad ca te-a descoperit Rudolph :))) Sa vezi ce a aberat pe la mine saptamana trecuta :D

      Ștergere
    2. Da' sa-i cresti într-un astfel de cuplu?

      Ștergere
  9. n-am pareri..am doar concluzii...
    am ajuns cu bine..salutari din vestul salbatic :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oregonul este vestul salbatic? O fi mai la vest de Texas, dar e asa salbatic? Saraca de tine, unde te-ai dus?

      Ștergere
  10. da...imi plang zilnic de mila... :)))))

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!