Ce-or face oamenii astia cu atâtea prune? Le manânca pe toate?
Cred ca stie Carmen...
Undeva, departe...
Acum 4 ore
Ce frumos si ce usor ar fi sa iubesti cum spunea Fanus: "...pun urechea pe gradene să ascult cum creşte iarba călcată de tine" !!
hi,hi,hi...cand vin oamenii in vacanta, cu ce sa-i serveasca? Fac si ei magiun, prune uscate... :))
RăspundețiȘtergereSi mie nu mi-au dat nici macar o lingurita de magiun. Ce ti-e omul, domnule!!
Ștergere...galuste cu prune :))
RăspundețiȘtergereNu-mi mai amintesc perfect, dar parca nici asta n-am mâncat...
ȘtergereTe mai duci la toamna, dupa ce se coc prunele si ceri insistent galuste, iar in timp ce le mananci te gandesti si la noi.
ȘtergereDegeaba cer eu galuste, ca ei tot palinca o sa-mi dea...
Ștergeremagiun? sau tuica? habar n-am, de ce nu ai întrebat personal, ca doar acolo ai fost! ;))
RăspundețiȘtergereFaine imagini! de unde? din concediul tau tocmai încheiat?
De undeva de lânga Satu Mare, Seini se cheama.
ȘtergereParca încep sa-mi aduc aminte de ceva, ai pronuntat cuvântul "cheie". Mi-am adus aminte un banc:
Un oltean îi spune unui ardelean: "Nenica, facui o palinca de 38°", "Cât ai zîs, 38? No, pai asta-i febra, nu palinca!".
Sa nu se supere oltenii...
fain bancul "asta-i febra nu palinca" :)))
ȘtergereAcuma am înteles de ce nu se pune colesterolul acolo, îl taie taria. Cu ficatu-i mai greu...
Ștergerehehehe...prune prin perfuzie..
RăspundețiȘtergereimi amintesc ca la o "adunare" de lume buna, in Sighet, cand transformam inchisoarea in "memorial", eram cu Blandiana la masa si-am cerut apa ...ni s-a adus o carafa din sticla..ne-am turnat in pahare, sa ne astamparam setea, jurai ca-i apa limpede si rece...
n'ai sa vezi..era ceva din prune pastrate in coaja de dud... hahahahahhah...
tot ce-mi amintesc este ca dormeam foarte bine....si nu intelegeam ce vorbesc...
vezi, asta e avantajul omului cu ani multi...are multe amintiri, ptr fiecare intamplare recenta, mai vin din trecut alte cateva zeci :)
Da, direct în vena, sa eviti ficatul. Dar ar fi pacat sa nu simti parfumul de sâmbure când o plimbi prin gura, pâna ce se "limba plimba-n gura"...
Ștergeremagic fruct si pruna asta, sta ea la fermentat apoi se distileaza de doua ori si ce licoare minunata iese
RăspundețiȘtergereSi altii îl au si nu stiu ce sa faca din el. Auzi, magiun, galuste sau febra...
Ștergere:)
RăspundețiȘtergereInteleg ca-ti place...
ȘtergereCe de-a pruni! Productia o sa fie maxima anul asta:))
RăspundețiȘtergereSalutari cu bine!
Dupa ce se vede în beciurile lor, acolo productia e mereu maxima!
ȘtergereNumai bine!
Fac asa un lichid care te arde pe gat si in timp ce acest lichid fierbe, fac la focul mocnit fasole in oala de pamant. Eu asa cred.
RăspundețiȘtergereLichidul ala, daca-i facut ca la carte, te încalzeste în stomac direct si da tulburari de vedere. Iar la foc se pun halci de slana pe tepuse pâna încep sa se faca transparente si sa curga grasimea pe felia de pâine. Asta ca aperitiv. Fasolea vine pe urma, fel principal!
ȘtergereCred că mai fac şi gem...
RăspundețiȘtergereProbabil, ca prea dispar toate prunele! Oricum, gemul trebuie sa fie ceva foarte rar, ca mie nu mi-au dat.
ȘtergereNoa serbus. Pe la noi se face zamă de prune.
RăspundețiȘtergereSă ai o seară liniştită.
Serbus! Cre' ca asta era!
ȘtergereIn sfârsit m-a lamurit cineva!
Noapte buna!!
Le fierb...
RăspundețiȘtergereiar rezultatul ajunge în sânge :)
Poți să guști, dar să nu mergi apoi cu mașina ;)
Deci e ca un fel de vaccin, direct în vena!
Ștergere