vineri, 7 septembrie 2012

Da, e vineri...

In sfârsit ! Le Figaro anunta ca SFR, un grup de telecomunicatii, a rezolvat o problema spinoasa si demult asteptata în mod justificat de cei interesati : începând cu luna septembrie acorda "un concediu parental pentru colaboratorii sai care traiesc în cuplu cu o persoana de acelasi sex si asteapta un copil. Masura este primita cu bucurie de asociatia Homosfera, care o considera totusi insuficienta".

Oricum, începutul este promitator…

Am o întrebare : adica cum?

20 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. "Cuplu homosexual care asteapta un copil". Prin posta?
      N-am experienta în domeniu...

      Ștergere
  2. Pe malurile Senei s-a născut egalitatea în drepturi,
    însă cel mai bun este conservatorismul rus în domeniu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar Domnii respectivi vor sa fie mai egali ca noi, cei banali!

      Ștergere
  3. Nţ! Pe email sau par avion.
    :))))
    Domnu', metodele alea tradiţionale de a face copii, cele care apelau la berze, verze şi...altele, sunt depăşite. Acu' şede omu' liniştit, priveşte la tv, bea o cafeluţă şi ţac-pac, vine mama-surogat, gata inseminată. Vorba ceea, "colorata - mâine-i gata!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum spunea Catalin mai sus, rusoaicele alea blonde si cu ochi albastri nici nu merita altceva decât un traditionalism pur si dur si simplu. Cine-mi garanteaza mie ce poarta purtatoarea?

      Ștergere
    2. Parcă prin metoda tradiţională ai vreo garanţie!!! Să fim serioşi!
      :))
      E drept, "procesul tehnologic", pe lângă că poate fi plăcut, îţi mai dă şi impresia că ai fost "util". Dar, până şi pe vremea aceea se spunea că numai mama e "sigură".
      Acum, nici pentru asta nu mai poţi băga mâna-n foc.

      Ștergere
  4. adica daca vreau concediu paternal, fac repede buletin si ma mut in chirie cu verisoara mea pe care tocmai a parasit-o iubitul dar a lasat-o cu burta la gura?

    Si ma mut si cu fiica mea, asa ca vara mea dupa aia sa ceara si ea concediu paternal pt copilul pe care deja l-am facut si cu care am plecat din casa lui barbatu-meu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si probabil verisoara ta o sa ajunga dupa un timp nepoata nepoatei sale, ca-n bancul cu negrul naufragiat...

      Ștergere
  5. M-au amuzat comentariile !:))
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem toti niste filosofi care patrundem în fibra ascunsa a lucrurilor...

      Ștergere
  6. am prieteni un cuplu simpatic; de curand au si un bebe; ea are un job bun, la o firma privata straina; ii e frica sa nu si-l piarda; el lucreaza la o firma de stat romaneasca care o sa dea in curand faliment; asa ca au decis ca ea sa mearga la servici iar el sa-si ia concediu de crestere a copilului si sa stea acasa cu bebelu; e absolut legal; ar fi doar o mica problema, ea inca alapteaza....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bebelu va ajunge un barbat adevarat, ca Bula care-i spunea D-rei Invatatoare: "Eu am supt la tata", evident cu o voce foarte groasa pentru clasa a IV-a...

      Ștergere
  7. Gay-ul optimist de serviciu cu sustinerea moralului pe zona UE (loctiitor desigur, ca, zau, am impresia ca titularul o fi in vreun concediu de odihna, boala, studii, sau maternitate/paternitate) doresta sa anunte ca eu sa stiti ca m-am amuzat in mod autentic (cu zambet total non-fake) citind atat articolul cat si comentariile de sub el, si nu ma consider nici personal ofensat, nici obligat politic sa argumentez in legatura cu acest subiect fie pro fie contra, mai ales ca eu personal, pe politic, sustin Institutia Casatoriei pe intreaga zona UE (si chiar si global), sustin totodata si indeplinirea datoriei morale a semenilor oameni de a-si reproduce specia, sunt total cu Papa de la Roma pe aceste domenii (pacat ca totusi catolicii inca nu accepta casatoriile gay, dar lucrurile nu se misca atat de repede in cadrul sfintei biserici romano-catolice), sunt totodata si cu holismul estico-vestic al BOR, cu majoritatea protestantilr, de asemenea ma inteleg de minune, chiar si non-gay, iar pe etica sunt total cu iudaismul progresist, ba pe anumite domenii chiar esentiale de baza in legatura cu clonarea sau problemele reproductive, de exemplu, chiar si cel ortodox si /sau conservator !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Sper ca nu am gresit domeniile eticii aplicate pt ca inca nici acum nu am reusit sa citesc pagina dedicata Eticii de pe wikipedia, desi de cand ma bate gandul sa o citesc, dar am citit ff atent cateva articole din mass-media de larg consum, reprezentata de reviste gen People si Reader's Digest, pe cand stateam la un Holiday Express Inn in SUA pe viza work & travel, si chiar am deschis si biblia Gideon, cautand suport moral pe atuncea, despre diverse probleme etice legate de reproducere asistata. Nu stiu daca stiti reclamele dedicate Holiday Inn Express, se refera la faptul ca unii se pot considera experti pe anumite domenii nu pt ca au training sau experienta ci pur si simplu pt ca au dormit la un Holiday Inn Express in noaptea precedenta ! Eu personal, sincer, pe SUA, ba chiar si UE, (daca e posibil), prefer + recomand totusi lantul Marriott, si, daca e absoluta nevoie, Hilton, nu Holiday Inn Express, dar e bun si ala la mare nevoie de adapost daca esti comis voiajor ! http://www.youtube.com/watch?v=ZlCLuIwuVgQ

      Ștergere
    2. Zau, daca tot a venit vorba de cultural si de etica, mai doresc sa verific ceva off topic: l-au data afara inca pe dl Patapievici de la ICR (Inst Cultural Roman, acela bugetar de importanta vitala nationala, cf site) si si-au schimbat echipa si strategia de baza sau inca nu se intrezareste nici o luminita ? Orice ar fi, NU va pierdeti speranta ! Eu, dragi mineri captivi in vreo mina de carbune sau sare, sunt si cu speologii asa pe cultural, deci e imposibil sa nu se gaseasca la vreun moment dat vreo iesire si din acest tunel !

      Ștergere
    3. Cu Patapievici e rezolvata. E înlocuit de o persoana foarte respectabila!

      Ștergere
    4. Aoleu, nu-mi vine sa cred ca mi-au ascultat indicatiile disperate de luni de zile ! Dar, zau, pe site-ul ICR scrie ca tot el e presedinte...zau, eu le-am dat si indicatii de ultima ora pt Bruxelles, indiferenta daca se ducea dl Basescu sau Ponta, si nici atunci nu m-a ascultat nimeni...in nici un caz nu e vina mea pt ca sunteti tristi si suparati cu totii in legatura cu situatia natiunii romane. Eu mi-am facut datoria pana si cand aveam doar 8 1/2 ani- 9 ani in legatura cu revolutia din decembrie 1989, aveam si structura de servicii guvernamentale gata pregatita sa intre in implementare...ba si ulterior eu am avut mereu de oferit sugestii si indicatii utile pt avansare si progres Romania in sistemul nou democratic, ca zau, mi se facuse mila cand l-au impuscat asa cam neprocedural corect pe Ceausescu + sotia, si mi-am zis macar sa ma ofer eu ca dictator democratic in continuare in locul lor...ce sa le fac daca nu au ascultat de mine nici atuncea ! Zau, eu asa am considerat sincer ca pot sa imi rasplatesc datoria fata de creditorii mei romani, cu indicatii si sugestii, ca altfel ce naiba as putea eu fi in stare sa ofer ca economic posibil util unei mase imense de contribuabili onesti (din Romania + destul de multe alte state ONU) de la care am supt de cand m-am nascut si sug in continuare + am de gand sa sug si in continuare pana oi deceda, (preferabil dupa anul 2112) ?

      Ștergere
    5. Mai bine mai târziu decât niciodata! Continua Rodolfo tot asa, te asculta natia pâna la urma!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!