miercuri, 5 septembrie 2012

Miercurea fara cuvinte (57) - Ramânem în zona, Mont Saint Michel

Dupa asta hai la Carmen, sa mâncam o fructa dupa omleta!

Frumos...
Sfântul Mihai
Nisip cât vezi cu ochii, e reflux
Vine apa!
Faimoasa omleta Saint Michel,
la "Mère Poulard"
 

14 comentarii:

  1. de cate ori ajungem în Franta - fara masina, ne propunem sa urcam in tren si sa mergem la Mont Saint Michel! ... înca tot nu am reusit! :(
    Superbe imagini! Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timp de multi ani s-au facut lucrari de des-nisipare, daca se poate spune asa, acum nu se mai poate ajunge cu masina pâna la stânca, dar sunt navete, hoteluri, restaurante…

      Ștergere
  2. Foarte frumos!
    Ma duc sa-mi fac o omleta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Povestea e lunga. Pe stânca asta sunt 12 localnici (cu buletin de Saint Michel !), 9 hoteluri cu restaurante si zeci de magazine de suveniruri. Sper ca cifrele sa fie corecte. La toate restaurantele se serveste traditionala « omleta Saint Michel », oua cu smântâna care sunt batute cu mixerul pâna se face o spuma. Nu ma dau în vânt dupa ea, e foarte satioasa, ca sa nu zic mai rau. La "Mère Poulard" (cel mai vechi hotel), acolo unde este facuta poza, e batuta la mâna într-o bucatarie care este deschisa spre strada si batutul oualor este un spectacol. Sunt mai multi baieti care bat cu telurile în cratitele de cupru si iese ceva ca o melodie foarte ritmata. Stiu ca am facut si un film acum câtiva ani, am sa-l caut.
      Pe peretii restaurantului sunt zeci de poze cu personalitatile care au trecut pe acolo : numai presedinti, prim ministri si eu, dar n-am acceptat sa fiu fotografiat…

      Ștergere
    2. interesant...
      astept filmuletul :)

      Ștergere
  4. Frumoase locuri.
    Să ai o zi liniştită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune ca este al doilea obiectiv turistic al Frantei (dupa Turnul Eiffel) si deci al lumii si unul dintre cele trei locuri de pelerinaj cele mai frecventate de crestini.

      Ștergere
  5. Foarte, foarte frumos. Mi-as dori sa vad si eu candva vestitul Mont Saint Michel. Ei, multe ne-am dori... :) Deocamdata e foarte bine si in fotografii. Merci!
    Sa ai o zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este impresionant într-adevar. Mergând spre el se poate vedea de la vreo 20 km. Si istoria lui a contribuit la faima pe care o are.
      La începutul anilor 700, un calugar din Avranche (un sat din apropiere) a avut un vis în care Arhanghelul Mihai îi spunea sa construiasca un sanctuar în cinstea lui pe stânca din apropiere. Si a început sa-l faca. Lucrarea a durat sute de ani pâna a ajuns ceea ce este azi. A fost pe rând sanctuar, manastire, închisoare, fortareata iar azi abatie si obiectiv turistic. Stânca are 90 de metri iar împreuna cu abatia si statuia din cupru a Sfântului Mihai din vârf ("la flèche"), ajunge la 160.

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!