sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Happy weekend (25) - Man and Woman (19), conjugale

Draga sotule,
Iti scriu aceasta scrisoare deoarece vreau sa te parasesc pentru totdeauna. Am fost o sotie buna pentru tine (cred eu), timp de 7 ani si nu am nimic sa imi reprosez. Ultimele doua saptamani au fost iadul pe pamant. Seful tau m-a sunat sa imi spuna ca ti-ai dat azi demisia, iar asta a fost picatura care a umplut paharul.
Saptamana trecuta, ai venit acasa si nu ai observat ca mi-am aranjat parul si unghiile, ti-am gatit mancarea ta preferata si am purtat chiar si o rochie de satin noua. Tu ai venit acasa si ai mancat in 2 minute, apoi ai mers direct la somn, dupa ce te-ai uitat la meci.
Nu imi mai spui ca ma iubesti, nu ma mai atingi... Ori ma inseli, ori nu ma mai iubesti, indiferent care din aceste doua lucruri s-au intamplat, PLEC.

P.S. Daca incerci sa ma gasesti, mai bine renunta. FRATELE tau si cu mine ne mutam impreuna in West Wirginia ! Sa ai o viata minunata !
Fosta ta sotie

Draga fosta sotie,
Interesanta scrisoarea ta. E adevarat ca am fost casatoriti timp de 7 ani, insa faptul ca "ai fost o sotie buna" e mult prea departe de adevar.
Vizionez meciuri atat de mult fiindca m-am cam saturat sa ma tot cicalesti. Imi pare rau ca nu a mers. Ba da, am observat ca te-ai tuns aproape zero saptamana trecuta, insa primul lucru care mi-a venit in minte a fost: "Arati ca un barbat!"
Mama mi-a spus ca mai bine nu spun nimic decat sa spun ceva urat. Cand mi-ai gatit "mancarea favorita", probabil ca m-ai confundat cu fratele meu, fiindca eu nu mai mananc porc de 7 ani. Am plecat direct la culcare dupa meci fiindca am vazut eticheta care atarna inca pe rochia ta de satin noua. M-am intrebat daca a fost o coincidenta faptul ca fratele meu a imprumutat de la mine 50 $ dimineata, iar pretul rochiei tale de satin era 49.99$.
Dupa toate astea, inca te mai iubeam si simteam ca pot face ceva ca sa mearga intre noi. Asa ca, atunci cand am descoperit ca am castigat la loto 10 milioane de dolari, mi-am dat demisia si am cumparat pentru noi doi 2 bilete in Jamaica. Dar cand am ajuns acasa, plecasesi.
Cred ca totul se intampla cu un motiv pe lumea asta. Sper ca ai viata pe care ti-ai dorit-o mereu. Avocatul meu a spus ca, avand in vedere ca m-ai parasit, nu vei vedea un cent de la mine.
Asa ca ai grija !

P.S. Nu stiu daca ti-am spus vreodata, insa Carl, fratele meu, înainte era Carla.

Elly a atins în treacat subiectul...

15 comentarii:

  1. ha ha ha...
    mare ghinion pe fosta,a ramas si fara bani si cu un Carl fosta Carla :))
    ce ti-e si cu alegerile astea,off off :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar poate operatia Carlei a reusit foarte bine! Macar atâta...

      Ștergere
  2. Eu l-am atins dar tu l-ai aprofundat profund, daca mi-e ingaduit sa ma exprim astfel ;)
    S-ar parea ca femeile si barbatii nu numai ca vin de pe planete diferite ci si continua sa traiasca pe planete diferite chiar intr-o relatie oficiala :)) Uneori ;)
    Eu am impresia ca si asta e tot ala care nu mai vorbea de 18 luni cu nevasta-sa...:))
    Poti sa-mi dai adresa lui? S-ar putea sa fiu interesata ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsa de comunicare, altfel nu-mi explic, azi se poate vorbi si de la Pamânt la Luna...
      Iti dai seama ca iese daca-i fac adresa publica? S-ar putea sa fiu chiar eu, dar n-am nicio sora (frate!)...

      Ștergere
  3. O situatie similara descrisa foarte frumos aici: http://inczeklara.blogspot.ro/2009/09/corespondenta-de-razboi-partea-i.html

    Si continuarea, aici: http://inczeklara.blogspot.ro/2009/09/corespondenta-de-razboi-partea-ii.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e similara si cred ca mai raspândita fiind mai aproape de realitate. Sper ca ce-am scris eu sa fie doar o gluma, ar fi prea stupid...

      Ștergere
  4. A propos de Carl/Carla, recomandari de filme relativ serioase-misto pt o audienta mai larga:

    * Lawrence Anyways (canadian, 2012, cu Melvil Poupaud, r Xavier Dolan, cu un barbat trans-sexual chiar casatorit cu o femeie, care incepe sa adreseze trans-sexualitatea lui la o varsta relativ adulta)
    * Ma Vie en Rose (1997, r Alain Berliner, din punctul de vedere al unui copil, film chiar poetic, plus adreseaza oarecum ff gentil si total indirect si posibilele anxietati ale rarilor parinti care ar putea avea un copil transgender sau trans-sexual, parinti care in acest film se comporta chiar neobisnuit de calmi, insa filmul e frumos si privit la nivel de fantezie, pt ca perspectiva e chiar prin ochii unui posibil copil relativ linistit si ocrotit, nu reflecta grijile sau anxietatile unor posibili adulti reali).
    * Transamerica (2005)- un trans-sexual pre-operativ care afla ca are un baiat adolescent cu probleme comportamentale chiar inainte de operatie, de unde un fel de comedie, dar nu e ceva grotesc, filmul e chiar misto, desi desigur cam tras de par ca sa iasa
    * The Crying Game, (1992, cu Stephen Rea, care e film si misto chiar de actiune, nu doar legat de dragoste si relatii umane, desi desigur si astea sunt importante).
    * M Butterfly, 1993, r David Cronenberg, cu Jeremy Irons, si legat si de povestea operei Mme Butterfly, dar asta e mai altfel, nu stiu daca persoana respectiva de care se indragostise personajul interpretat de dl Jeremy Irons era chiar trans-sexual propriu-zis, (adica un om care de mic copil simte ca are si vrea sa aiba un alt sex decat cel cu care s-a nascut), pt ca pe Asia mai ales e mai complicat din cauza ca acolo in anumite timpuri si locuri barbatilor homosexuali- (adica barbati care se indragostesc romantic-erotic, si sunt atrasi de alti barbati)-, chiar li se pretindea si pe alocuri inca li se pretinde asa la moda + mai larg cultural social acceptabil sa adopte un rol oarecum efeminat si chiar vestimentatie efeminata (chiar si daca nu aveau si transvestitism fetishist, si chiar si daca nu erau trans-sexuali), si desi nu e numai in Asia, chestia asta mai e intalnita si in unele insule, atat din Pacific cat si Caraibe.

    A propos de Carla/Carl, mai vestit e Boys Don't Cry, (1999), cu Hilary Swank si Chloe Sevigny, un film cam trist si violent/brutal...efectiv nu stiu altul mai ca lumea.

    ====
    Trans-sexualismul mai tipic/clasic e real ff rar la nivel de populatie generala, mult mai rar decat homosexualitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-ar putea scoate Doamna o parte din bani daca ar merge la bâlci cu Carl(a), e un fel de femeia cu barba...
      Acuma serios vorbind, uite ce scrie Wiki:

      "Clasificarea Statistică Internațională a Bolilor și Problemelor de Sănătate ICD-10 clasifică transsexualismul cu codul F64.0 și descrie 3 criterii de diagnosticare:

      - dorința de a trăi și a fi acceptat ca membru al sexului opus, de obicei acompaniată și de dorința de a-și face corpul cât mai congruent posibil cu cel al sexului preferat prin terapie hormonală și chirurgie;
      - identitatea transsexuală a fost prezentă constant cel puțin 2 ani;
      - tulburarea nu e un simptom al altei boli mintale sau a unei anormalități cromozomiale."

      Acuma à propos de primul tau film propus si de primul criteriu de clasificare, cum palaria mea "trans sexual casatorit cu o femeie?" Te rog sa nu-mi scrii un tratat Rodolfo, am publicat deja alt text!

      Ștergere
    2. NU stiu sa ma exprim mai concret decat atat, efectiv NU stiu. Cea mai simpla explicatie e ca am folosit eu in mod GRESIT cuvantul "trans-sexual" care e un cuvant mai adesea gasit si in texte medicale decat in ziare, desi NU e exclusiv un termen strict medical si apare si in ziare si in carti, atat de fictiune, cat si de non-fictiune, cat si auto-biografice, etc. Totodata unii vor sa il foloseasca doar in legatura cu oamenii care deja sunt inscrisi intr-un program oficial si au primit o eticheta nosologica cf ICD-10 pe UE, sau DSM-IV-TR pe SUA + habar nu am cat din restul lumii, dar eu personal nu stiu daca pot fi de acord cu asta. Efectiv NU stiu.

      Trebuia poate sa folosesc cuvantul mai larg vag-cultural cvasi-politically ceva mai correct Transgender, insa NU e tot aia, NU inseamna exact acelasi lucru. NU inseama acelasi lucru mai ales la nivel de om, la nivel de personaj individual, chiar si de fictiune. Efectiv NU ma pricep sa explic asta in scris in mod concis si la nivel larg inteligibil + nu am nici o motivatie sa depun acest efort.

      Am zis ca recomand filme artistice misto pt o audienta cat mai larga.
      Eu am cunoscut la nivel personal 2 trans-sexuali, unul teoretic asa "valid" diagnosticabil cf DSM-IV-TR (care si asa se va reviziona in DSM-V in mai 2013) american in UE, si unul teoretic "valid" diagnosticabil cf ICD-10 europeean in SUA, (exact pe dos + cu consecinte semnificative de viata reala din cauza acestor chestii pt amandoi, fiecare acolo unde era), asa ca pt mine personal problema se pune altfel, si NU criteriile alea au contat in relatia mea cu aceste 2 persoane.

      NU aveam totodata o agenda politica, eu sunt un incompetent pe asa ceva. Cu gandul la acele 2 persoane reale pe care le-am cunoscut eu personal, plus cu gandul ca vazusem recent Transamerica si efectiv mi-a placut, desi asa total tras de par cum era, plus vazusem si celelate filme, efectiv am dorit sa recomand niste filme artistice real misto, real pt o audienta generala, ca nu as fi recomandat eu la nivel de Internet chestii inflamatorii sau politice.

      De Ce era acel personaj de film artistic din Lawrence Anyways casatorit cu o femeie ? Asta a fost povestea LUI, a acelui personaj individual. Orientarea sexuala la trans-sexuali e ceva ff complicat. Deci si relatiile lor afective cu diverse persoane la nivel de la adolescent in sus e mai complicata, atat pt ei cat si pt cei care le sunt dragi sau de care se pot atasa la un moment dat. Deci si dorintele lor vor fi diferite cand sunt copii, cand sunt adolescenti, cand sunt adulti. Programe de capturare in vreun program social de interventie timpurie cat de cat autentic competenta sunt extraordinar de recente si de putine. Totodata exista ff multi barbati, indiferent de orientarea lor sexuala, care vor dori sa se casatoreasca cu femei din diverse motive. Asta s-a intamplat peste tot si va continua sa se intample in toate culturile lumii. Nu mi se pare ceva ultra super- ciudat. NU stiu de ce tie asa ceva ti s-a parut ciudat. Desigur, se pot ridica probleme de etica, probleme de etica relatiilor dintre oameni. NU toata lumea are fixul pe care il am eu personal cu etica. NICI nu ar trebui sa fie asa.

      Ștergere
    3. Eu voiam sa spun pur si simplu ca daca omul se simtea oama si a facut totul ca sa fie asa, inclusiv tratamente hormonale si operatii, ca sa fie însurat cu o femeie ar mai trebui sa aiba "ceva", de exemplu... par pe piept, ca sa zic asa. In caz contrar as vrea si eu s-o cunosc pe "femeia" asta, poate era dragoste sincera. Nu ma pricep...

      Ștergere
    4. Pai la varsta cand se insurase NU facuse acele tratamente, nu isi identificase pt el insusi pe deplin ce voia. Tocami asta e premiza filmului, arata procesul evolutiv si ce consecinte poate avea acest lucru pe o relatie de om. Acum nu trebuie sa se sperie nimeni ca asa fiecare sau oricine ar putea trece prin asta, chestiile astea sunt totusi ff rare. Dar problema era ca pana chiar si acum 20- 30 de ani, multe persoane transgender pur si simplu incercau si ele sa se conformeze acolo, pt ca nu se identificau nici cu populatia gay chiar asa direct, (sau daca apareau pe undeva ca sa ceara suport erau bagati automat cu gay-ii, cand de fapt nu asta era problema lor, pt ca una e sa-ti placa barbatii daca te simti inauntrul tau fata de cand erai mic, si alta e sa-ti placa barbatii chiar si simtindu-te baiat), nici cu majoritatea, erau altfel, nu existau programe de interventie sau erau pur si simplu incompetente, etc.

      O poveste ff interesanta contemporana, chiar de oarecare succes, este cea a dansatorului profesionist chinez Jin Xing, nascut baiat, insa in sinea lui simtindu-se fata, (cf el si parinti de mic copil), care a ajuns profesionist dansator ff talentat, s-a decis sa isi faca prima operatie de schimbare de sex din China contemporana, si acum e de sex feminin, a continuat sa danseze profesionist la un nivel deosebit de inalt, acum e mai in varsta peste 43 de ani, dar are scoala de dans, a adoptat 3 copii, si e casatorita cu un businessman german care s-a indragostit de el/ea dup ace devenise femeie (plus dupa ce adoptase copiii), si a ramas indragostit de ea si dupa ce i-a spus despre schimbarea de sex, (si tipul e un tip functional, nu cine stie ce marginal, dar desigur ca si ea e ff inalt functionala + bogata + a avut suport ff bun de la parinti).

      Insa repet, intentia mea NU era de a intra in acest gen de detalii pe acest blog, care este totusi un blog mai curand pe teme culturale decat pe teme sociale, eu doar voiam sa recomand niste filme misto, si era efectiv a propos de Carl/Carla, pt ca mi-am amintit de cei pe care i-am cunoscut + vazusem ff recent Transamerica care mie mi-a placut. Atat.

      Ștergere
    5. Doar voiam sa zic, pt ca efectiv nu rezist, dar tu ai pus criteriile alea IC acolo, ca mie personal mi se pare total aberant ca in ICD GID-ul (gender identity dysphoria/disorder) sa fie pus alaturi de transvestitismul fetishist, pt ca transvestitismul fetishist e un fetish ca si oricare altul si apare destul de frecvent chiar la barbati chiar macho si ultra straight, si de obicei, mai frecvent, consta mai mult in jucatul sau purtatul de piese de vestimentatie feminina pt a obtine gratificatie sexuala din asta, (uneori costum complet, dar mai des doar lenjerie intima sau pantofi) nu pt ca se simt femei inauntrul lor, si nici pt ca ar fi gay de tip mai efeminat, sau gay cu comportament drag, (care se costumeaza asa in diva mai mult cu scopuri de entertainment, asa ca in La Cage aux Folles, desi probabil ca au si elemente de fetishism in asta, si in populatia generala, in ciuda a ce se mai vede prin cluburi, care sunt totusi localuri de entertainment, e RAR), plus e de obicei asociat si cu alte fetishuri sexuale, pt ca cu totul altul e "mecanismul" si manifestarea unui fetish si alta e chestia de identificare de gen in baiat sau fata, care la vasta vasta super-majoritate a oamenilor apare fffff devreme si e si ffff fixa si stabila, sau orientarea sexuala, (adica pur si simplu atractia romantica reala + sexuala fata de membrii unui sex sau altul, sau chiar ambele sexe, sau chiar lipsa de interes romantic si sexual, care exista si asta cam la 1 % care isi zic asexuali), care se precizeaza mai mult post-pubertar, plus ca desigur una e orientarea sexuala si alta e comportamentul sexual propriu-zis, fie in privat, fie si asa catre societatea mai larga, si care are si multe nuante de strat cultural din mediu, adica una e sa-ti placa baietii + cum te comporti fata de acest lucru, baiat fiind, in Arabia Saudita, si alta e in Romania, sau in Grecia, sau in Japonia, etc, si una e sa fie acum in 2013 sau sa fi fost acum 200 sau acum 2000 de ani.

      Ștergere
    6. Cat despre ce o reprezenta Institutia Casatoriei asa la nivel larg social, si ce motivatii au avut si au acum azi diversi a se angaja in ea...zau...asta e poate problema lui Papa Benedict al 16-lea, plus a guvernelor (si populatiilor) tarilor in care e considerat important sau nu ca mai multa sau mai putina lume sa fie casatorita (asa "clasic" monogam intre 2 persoane) sau nu, avand poate si legatura sau nu cu economia, GDP, pensii, bunastarea copiilor, bunastarea sociala mai larga, etc, sau nu, efectiv NU e problema mea, mai ales ca avantajele economice si sociale ale casatoriei difera de la tara la tara si se vede clar in ce tari e mai avantajoasa sau nu asa de mult, (de ex casatoria, desi total OK atat pt cupluri de 2 barbati sau 2 femei sau 1 barbat + 1 femeie NU e deosebit de populara in Scandinavia contemporana, insa copii o duc bine, si exista chiar extraordinar de putini copii crescuti monoparental fata de alte tari, ci maj chiar cresc cu diversi concubini pe acolo, si populatia generala efectiv nu are vreun avantaj la taxe sau alte chestii sa fie casatorita, dar asta nu inseamna ca oamenii nu se indragostesc, nu concubineaza, monogam sau serial, mai mult serial in Scandinavia, dar asa e acum ca lumea traieste si real mult mai mult), plus deja se deplange la nivel larg faptul ca aceasta Institutie e "de rapa", in declin, rata divorturilor, copii crescuti doar de 1 singura persoana in loc de 2 sau chiar 4-6 (parinti, bunici, plus servitor/baby sitter/nanny/valet), etc.

      Plus chestia cu "bunastarea copiilor", (dincolo de afectiunea parentala reala desigur) e chiar relativ mai recenta asa la nivel general cultural, de prin era victoriana, nu e ceva la care lumea se gandea asa de mult cand mortalitatea infantila era cu adevarat imensa + mureau si o gramade de mame la nastere, dar desigur ca la nivel individual fiecare doreste sa-si protejeze copii proprii daca e cat de cat om integru + are cu ce sau in ce mod ca barbat, (plus sa-si duca averea/numele/genele mai departe in mod mai proeminent si dominant social), iar ca femeie-mama o fi probabil si destul de natural biologic + si barbatii sunt si ei biologic in general ocrotitori fata de copii ff mici, (desi nu e ff clar daca fata de ai lor in special mai mult decat fata de toti asa in general), adica nu le place daca vad/aud in fata ochilor/urechilor lor vreun copil care sufera, pur si simplu li se zbarleste parul de pe ceafa si li se si ciulesc urechile, sau ceva echivalent, devin mai vigilenti, si mai gata de aparare/actiune/atac, etc.

      Bine ca nu am eu raspunderi din astea, ca eu probabil m-as imbolnavi psihosomatic de la stress de la atata raspundere fata de "copii si societate" ! Zau. Mai ales daca as avea raspunderea unui copil al meu personal, as deveni atat de anxios incat as deveni si mai total nesuferit pe bloguri si as face comentarii si mai lungi ! Desi probabil ca nu as mai avea timp sa fac comentarii, pt ca as incerca sa-mi iau 3-4 joburi ca vad ca cu 2 tot am avut excesiv de mult timp liber si de aia mi-am si facut blog la inceput...dar asa e in Norvegia, (plus mai recent am avut doar 1 singur job, dar sunt in cautarea unui al 2-lea, ca am remarcat ca aici timpul liber creste in mod direct proportional cu nr de joburi !)

      Ștergere
    7. Pai daca nu-i era clar cam ce este, de ce s-a însurat? Poate "duamna" se simtea domn? Incurcate cai, de aia e bine sa nu intram în detalii, totul a pornit de la un banc! Tu vrei sa ma faci sa renunt la blog recunoscându-mi ignoranta?

      Ștergere
  5. Oricând e buna o urare! Numai bucurii sa ai si tu, multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!