vineri, 15 martie 2013

Sa scriu? Hai sa scriu...

Se mai întâmpla ceva deosebit ? Sau totul este deja obisnuit, un labirint încurcat într-o lume prefacuta si absurda populata de demoni cu logica întoarsa pe dos care trag dupa ei cutii de conserve legate cu sfoara. "Ce faci, ti-ai scos câinele la plimbare?", "Ce câine doctore, nu vezi ca-i o conserva?", "Zau? Daca-i asa, mâine cred ca o sa pleci acasa, te-ai facut bine!", "Datorita dumneavoastra Domnu’ doctor, traiti!" si catre conserva, confidential "Ha ha, cutu-cutu, l-am pacalit si pe asta! De mâine sunt iar director!"

Despre ce sa scriu ? Despre demisia papei? Ca secretarul lui particular a publicat documente confidentiale? Ca popii de-a dreapta si de-a stânga lui petrec în cluburi deocheate? Ca alti popi o fac pe politistii în timpul liber ? Sau ca 68% din apelurile la 112 sunt false? Ca în curând se vor deschide sali de shoot cu asistenta de specialitate unde drogatii îsi vor putea injecta cu seringi de unica folosinta, legal si igienic produsele procurate la fel de ilegal ca înainte? Adio deci SIDA si bun venit dementei!! Sau ca un bancher apropiat Vaticanului spala bani? Despre scandalul cu carnea de cal unde toti cei "mai superiori" ca românii (si sunt multi ai naibii, si foarte exigenti !) s-au repezit la beregata noastra? Daca povestea asta dureaza de ani de zile, cine stie ce mortaciuni am mâncat pâna acum? Om fi poate si canibali, cine stie? De fapt mie nici nu-mi placeau chiftelele de la Icheia… Sa scriu despre razboiul din Mali? Despre PSA Peugeot – Citroen, acest Oltchim al Frantei? Habemus papam ! Habemus si papica, la alegere ! Bio ! Canguri, girafe, cai, magari, macrouri cu viermisori, lapte cu toxine, kefir cu detergenti ! Sau sa scriu poate despre faptul ca în sfârsit oricine are dreptul sa se însoare sau marite cu oricine? Sau ca orice cuplu va putea avea copii în urma unor sarcini “asistate medical”, nu neaparat din sânul, ca sa zic asa, cuplului respectiv? Ca un hot mai tâmpit ia trei ani cu suspendare în timp ce altul mai scolit ia cinci cu executare? Ca pestii de crescatorie sunt hraniti cu faina de peste oceanic salbatic? Atunci de ce nu-i mâncam direct pe astia fara aditivi daca tot îi pescuieste cineva?

Si câte banalitati or mai fi în jurul nostru…



Madam Geneva's

38 de comentarii:

  1. Buna, imi place foarte mult blogul tau si vreau sa stiu daca te intereseaza sa facem schimb de linkuri: www.ditoate.com .Eu te-am adaugat deja , si astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, am rezolvat micul detaliu. Trebuie sa trec mai des pe la tine, ai multe retete!

      Ștergere
  2. hehe, 'kefir cu detergenti' e bine antitezat: strident, relativ scirbos desi dau bine unul cu altul la culoare si la gust, ca sa nu mai zicem de spume:)

    apropo de ipocrizie: pe avioanele klm nu exista rindul 13.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa unirea cu Air France?

      Al 13-lea rând este rândul 14, singurul care ramâne întreg (sau în aer) în caz ca... Dupa care cade si el, ceva mai târziu, ca nu mai are de ce se tine.

      Cica si la zgârie nori e la fel...

      Ștergere
  3. :)
    ...şi ai scris! Dar e vai de cititori, că acum - informaţii fiind - le-a pierit tot cheful de viaţă şi pofta de mâncare. Admiţând că înainte ar fi avut-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consumatorul de mâncare sau alte evenimente trebuie sa fie avizat. Admitând ca înainte nu era...

      Ștergere
    2. Corect! Dacă tot se avariază singur, măcar să o facă în cunoştinţă de cauză.
      :)
      Dane, începem să semănăm cu bătrâneii aceia din balcon, de la spectacolul Muppets. Nu crezi? :D

      Ștergere
    3. Da. Şi mie-mi plăceau. Dar asta nu-i o scuză pentru noi, nu crezi? :D

      Ștergere
    4. Mai avem pâna o sa ajungem la vârsta lor... admitând ca vom ajunge!

      Ștergere
  4. m-ai deprimat...
    mie imi placeau chiftelutele de la IKEA,de fapt sosul de merisoare si imi placea si tortul de ciocolata cel despre care se spune ca era manjit de kk dar nu la noi in Romania,cica in China...
    ma duc sa ma arunc de la etaj,sau mai bine inghit niste pastille cu vodka ca tot nu imi prea place mie vodka dar oare o fi vodka 100%? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa te atristezi prea tare. Asta mâncam probabil de multa vreme si n-am murit! Salamul cu soia, remember? Ce scandalizata era toata lumea! Cu soia chinejii au ajuns sa fie un sfert din populatia lumii! Asa ca astia încearca si ei cu altceva...
      Vodca e curata, 100% alcool de sinteza!! :))

      Ștergere
  5. Mi se pare OK ce-ai scris. Reflecta perfect degringolada in care se afla societatea umana in acest secol...
    Nu ma sperie, nu ma deprima mai mult decat sunt eu deja...pentru ca nu sunt vreo optimista. Mereu ma astept la ce-i mai rau...ca sa ma surprinda cat de cat placut eventuale lucruri pozitive...
    O seara cat de buna se poate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem deja prea multi pe pamântul asta! Culmea e ca eu aud pe toate canalele ca mâncam mai bine si mai sanatos decât acum 50 de ani! Problema nu este puiul cu antibiotice, înseamna ca este tratat si sanatos, ci frauda, calul fiind mai ieftin ca boul, asta în România, ca aici e un rafinament care costa!

      Ștergere
  6. hehehe..astea se-ntampla doar pa continentu' vostru...ca p'al nostru.. "nope"... ;)
    ai uitat sa zici de ... si de.....si inca de....care face de....
    astea asa.. usor de uichend...la un cico, o samanta si niscai caterinca...
    ............
    mie-mi place c-am imbatranit si mai am cativa pasi pana la "inalta poarta"...stii vorba ceea, spusa de unu' de pe la voi ?!
    dupa mine potopu'...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum spun si catavencii, "conform unor studii înca neefectuate de cercetatorii anglo-americani", America este pamântul fagaduintei, american dream, aia, aia... Acolo americanii trag cu obuzele din dotare prin magazine, cinemauri sau scoli. Si dânsii înca n-au cai, au numai mustangi care trebuie îmblânziti ca sa-i poata transa în liniste!

      Ștergere
    2. pai, altfel s-ar plictisi...stii ce plictisitor este doar sa faci shopping ?!
      si cercetatorii sunt doar americani...numai studiile lor sunt luate in considerare.. :)
      ma uit la brechingniusurile din Ro...iar a ars o casa...iar s-au batut si-au spart geamuri...
      asta da dixtractie... :)

      Ștergere
    3. Da, dar macar îsi dau suturi în fund prin fata! Românu-i onest!!!

      Ștergere
  7. din motive asemanatoare descrise de tine, de multi ani sfera vietii mele de care ma las influentata ( atat cat se poate) si care ma intereseaza direct ( incerc sa ignor indirectul sau sa il iau ca atare) se limiteaza la:
    -azi e soaare!! yeee
    -am terminat tema la franceza !! youpiii
    -de 2 luni nu m-a mai trezit copilul noaptea
    -mi-a iesit super gustoasa piinea cu maia

    etc

    Restul nu pot sa il influentez. Nu pot sa il schimb. Incerc sa nu las sa ma influenteze.


    P.S. mergem in ro weekendul urlator. Vrei ceva de acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea-s "bucuriile marunte ale vietii noastre", asa cum aproximativ spunea un scriitor!
      Merci, niste mici, dar de cal daca se poate! Prin mai o sa mergem si noi! Lasa-ne sa descoperim singuri ce se mai manânca acolo! Cine pe cine adica...

      Ștergere
    2. mici de cal? haha, stii ca e carnea apreciata ca sanatoasa,da?

      Ștergere
    3. Pai de cal, asta-i la ordinea zilei acum. Am vazut o tava cu mici (facuti din ce??...) lânga Cocosatul. Aia erau micii mei preferati.
      Stiu, dar e apreciata aici si sunt macelarii doar cu carne de cal, e mai fina, mai sanatoasa, cu mai multe proteine, mai putin grasa si mai scumpa decât celelalte. Dar aici. In România nu o manânca nimeni, de aia-i mai ieftina si de aia o cumpara altii. Cum o vând astia "altii", e treaba lor...

      Ștergere
  8. Cred că te-ai uitat prea mult la televizor, mai ia o pauză că să revină și alea frumoase. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai la ce sa ma uit si eu, alea frumoase-s la Newton!

      Ștergere
    2. :) Hmmm!!! Te contrazic, nu toate.

      Ștergere
    3. Daca nu ma uit din când în când la TV ma copleseste realitatea care "bate filmul"!

      Ștergere
  9. Am si uitat de Mali...
    Nici n-ai unde sa intrebi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las' ca-ti dau eu noutati: a mai murit un francez (al 5-lea), cei rapiti sunt în continuare rapiti, mai multe detalii stie ministrul de externe. Câti teroristi or fi disparut, asta nu se stie exact...

      Ștergere
  10. Ai putea raspunde lepsei pe care ti-am dat-o... :)) Asa am scapa de toate aceste stiri de speriat si ne-am relaxa afland ce meserie ai visat sa practici. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tot cautat aseara si n-am gasit nicio leapsa si pentru mine.
      Da-mi link-ul si zau ca o fac!

      Ștergere
    2. Nu pun link, ca iar ma eticheteaza astia ca fiind spamer, dar cauta Robotelul invidios. Si nu te speria de felul in care sunt formulate intrebarile. Leapsa este marca Rudolph. :))

      Ștergere
    3. Am gasit-o, o rezolv, marca Rodolpho se vede!

      Ștergere
  11. Merg pe principul ceea ce nu te omoara te face mai puternic, iar carnea de cal, laptele infestat si altele nu m-au omorat pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, dar cât caz se face la TV pe chestia asta! Nu te omoara, dar unii bani în buzunar la greu!

      Ștergere
  12. Stirile astea despre alimente ar trebui sa aiba si un efect pozitiv. Poate mancam mai des mancare gatita in casa. Sigur ca asta nu garanteaza ca vom sti exact ce contine materia prima cumparata de la magazin, dar tot mai reusim sa evitam diverse ingrediente ca aromatizantii, colorantii, gelificatorii, etc.etc. Incolo, sanatosi sa fim !

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am mai urmarit stirile. S-au legalizat cumva casatoria (propriu-zisa, nu parteneriat) gay si adoptia gay in Franta recent dupa ce a dat d-na Hillary Clinton aprobare ? Ca parca mai ieri erau proteste de strada impotriva asta.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!