duminică, 28 aprilie 2013

14

In scoala primara ni se spunea (si eram foarte mândru !) ca în lume sunt doar 14 tari în care a învins dictatura proletariatului, unde pe urma a venit democratia populara si mai apoi socialismul sau comunismul. Ma bucuram ca traiesc într-una din putinele tari care se numeau asa si speram sa vina ziua când vor fi toate.

Zilele trecute o D-na ministru de aici, cu pieptu-i vânjos si bombat, se lauda ca "suntem a XIV-a tara din lume care a adoptat aceasta lege", e vorba de însuratoarea tuturor. Deci si acum traiesc într-una din cele 14 tari în care poti fi pe deplin împlinit, doar ca sunt mai descumpanit. N-as avea motive, ca doar ni s-a explicat cu cuvintele noastre, ca la prosti deci, ca aceasta este adevarata democratie si ca noua lege va contribui si la cresterea economica. Asa o fi, daca cineva poate schimba cu o lege rânduielile lasate asa de Dumnezeu, sa dai câte un Airbus la fiecare în curte si sa cresti lefurile e floare la ureche.

16 comentarii:

 1. ai auzit de "sfarsitul lumii"?!!! acum e preludiu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca preludiul era cu viori, aici e cu alamuri, mai ales tromboane, Wagner curat!

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Stai sa vezi când o sa fie obligatoriu!

   Ștergere
  2. :)))))))
   Eh, poate n-o să apuc vremurile alea!!!
   :)))))))))
   Eşti teribil de amuzant!!!

   Ștergere
  3. Daca tot au luat-o pe aratura o solutie ar fi legalizarea euthanasiei, asa putem avea si o varianta de rezerva.

   Ștergere
 3. Dan-e, "optimismul" tău este debordant.
  :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vreau sa supar pe nimeni, chiar ca nu am nimic cu cei implicati în povestea asta. Dar exista o vorba din pacate doar româneasca, nu stiu ceva asemanator aici: "Tara arde si baba se piaptana". Sunt lucruri cu adevarat urgente si grave care nu se rezolva, de asta este legat "optimismul" meu.

   Ștergere
 4. Pe mine nu mă superi. Şi ai dreptate. Dar...cui îi mai pasă?
  Nici măcar mie, să ştii! :D
  Nu că asta ar avea vreo relevanţă în cazul aflat în discuţie, ci doar ca să ilustreze o stare care cred că s-a generalizat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se abate atentia oamenilor de la chestiile vitale. Aici înca se mai bate lumea pe strazi pentru sau contra subiectului, asta în timp ce somajul bate record dupa record.

   Ștergere
  2. Cu asta sunt absolut de acord. Înseamnă că în spatele chestiunii se află un grup de specialişti în domeniul manipulării.

   Ștergere
  3. Imi suna cunoscut, eu l-am prins si pe Stalin...

   Ștergere
 5. Răspunsuri
  1. Constat ca stau bine cu memoria, ceea ce nu este "corect politic" întotdeauna...

   Ștergere
 6. Te cred. Cât aveai când a murit Iosif Vissarionovici, 1 an? 2 ani?
  :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 2 ani, nu pricepeam mare lucru atunci, dar mai târziu au început sa apara tot felul de povesti despre el, ca si despre Mao, ca si cum ailalti erau sau faceau altfel!

   Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!