marți, 7 mai 2013

Noutati

Averea pe familie la nemti este de cca. putin peste 50 000 euro.
Averea pe familie la un "cuplu" de francezi este de parca 109 000...
Acuma luati loc si o gura zdravana de Uzo:
Averea, adica patrimoniul pe famelie la greci este de aproape 250 000...

Mark - News

Mai este ziua megalomanilor Sorin-e?

19 comentarii:

  1. sau neamurile mele ateniene, care-s 4 guri la 11 mii de euro pe an (mai clar: 11 mii împărţit la 4) şi nu se califică la ajutor pentru încălzire, pentru asta tre' să fii pe la 9 mii de ioro. caz real, parol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, dar aici ei vorbeau de patrimoniu, nu de venituri...

      Ștergere
  2. de unde ai cifrele astea? Adica asta se raporteaza la PIB/ banii in banca/totalul bunurilor avute etc
    E greu de estimat, e posibil ca sa fie unii f. bogati si alti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe un canal TV, suna ca o critica la adresa francezilor care înca mai cumpara case. Comparatia era cu nemtii. Bine, grecii sunt un popor ales. Dupa o viata în care n-ai platit impozite, bilete de metrou si alte alea, ai niste bani în banca, o casa si câteva masini acolo.
      Tendinta se va schimba probabil pentru ca una din conditiile puse tinerilor la angajare este mobilitatea.

      Ștergere
    2. ideea ca cifrele mi se par nu credibile.
      Sa explic logic. Cum estimezi o avere? eu ma gandesc la bani/depozite, si evident imobile/pamant. Adaug factorul: 65 mil. capete francezi, 85 mil capete nemti.
      Si aici compar cele 2 valori date de tine: 50 mii contra 100 mii iepuroi.
      In estimarile zise, e posibil sa fie casele in Germania de 2 ori mai ieftine, sau mai mici sau ... in Franta sa fie imobilele supra-estimate. La fel, e posibil in Franta sa fie adaugat si imobilele din turism, inchiriate, castelele, etc.
      Eu mizez pe supra-estimare, si pe faptul ca sunt multe inchiriate, pt turism, asta fiind o sursa de venit constanta, sigura.

      P.S. de ce adica sa nu mai cumpere lumea case? sa plateasca chirii?

      Ștergere
    3. Totusi statisticele sunt facute pe familie si nu multi au castele. Case, "resedinte secundare", terenuri, depozite în banci, asta da.
      Lumea nu mai cumpara case, mai ales tinerii, una pentru ca-s foarte scumpe si doi, cum spuneam pentru mobilitate. Mai ales pe vremurile astea când esti în stare sa traversezi tara ca sa ai ceva de lucru.

      Ștergere
  3. Te salut Dan-e !!

    Nu sunt deloc în temă cu aceste cifre dar par destul de mari exceptând grecii care nu mă miră deşi nu cu mult timp în urmă se declarau falimentari punând toată uniunea pe jar . Mi-a atras atenţia atunci pentru că deşi nu se compară nici pe departe cu noi (românii) noi declaram creşteri şi revigorări de acolo din subsolul nivelului de trai de unde ne aflăm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca în România sunt înca probleme, dar chiar previziunile de la Bruxelles dau cresteri substantiale pentru România (oricum, mai bine decât scaderi...), în timp ce pentru Franta "cresterea" este recalculata negativa, fata de promisiunile de aici...
      Grecii s-au suparat pentru ca la un moment dat nu mai puteau sa-si scoata banii din banca, la fel ca cipriotii. Astea nu sunt comentarii de mari specialisti în finante sau economie, dar la nivelul vulgului asa se percepe.

      Ștergere
  4. Hristos a înviat !
    ... la romani nu este nevoie de cifre... o simtim pe pielea noastra! :))
    azi am vazut o stire: o familie cu 9 membri are un venit de 13euro/luna! d' aia nu deschid televizorul! :))
    o sa emigrez la greci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a înviat!
      Vezi ca grecii au adunat o viata, daca nu mai multe, de asta au atâta patrimoniu de care tin cu dintii. Oricare ar face la fel.

      Ștergere
    2. si eu stiu ca grecii au pacalit ani de zile impozitele ... si banui ca la ei estimeaza si jeep-urile ce abunda, si pamant,etc

      Ștergere
    3. Asa-i, depinde cum l-au facut. Tin ei cu dintii, dar si nemtii tin cu dintii de banii lor care se duc la greci...

      Ștergere
  5. chestia asta cu averile..patrimoanele si casile..la amerecani nu prea tine...ei azi au..maine nu...azi sunt pe coasta pacificului cu catel, purcel, scoala si munca..maine la atlantic cu tot patrimoniul mobil dupa ei...nu sunt vremuri bune pentru investitii in imobile...
    eu cred ca cel mai bun patrimoniu este altu'...ce vezi, vizitezi, traiesti si simti vazand minunatiile lumii..
    calatoreste...bucura-te de fiecare frumusete construita de natura sau de om...fi bun, generos...iubeste si respecta oamenii si tot ce te-nconjoara...
    restu-i praf, tarana, nimic...statistici, de cele mai multe ori mincinoase) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiam ca statisticile sunt ca minijupa: frumos colrate dar ascund esentialul...
      Acum aflu deci printr-un rationament complex ca minijupa e mincinoasa! Habar n-am avut!

      Ștergere
  6. Pentru tarile care nu au o rata ridicata de proprietari imobiliari si nu au cunoscut o crestere semnificativa a preturilor locuintelor, averea neta este mult mai scazuta, iar din aceasta perspectiva Germania este mai saraca in comparatie cu tari la a caror salvare financiara a contribuit masiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ciudat, nu? Deci cine munceste si are economie sanatoasa are preturi mici, venituri nu prea mari ca tre' sa dea si la altii si nu-si permit luxul unei case. Crezi ca neamtul întelege usor chestia asta?

      Ștergere
  7. Sondajul, aflat la prima editie, a masurat averea locuitorilor unor tari cheie din zona euro, in functie de anumite criterii, care avantajeaza mai mult tarile din sudul Europei.

    Averea neta analizata in cadrul sondajului este compusa in principal din activele reale, din care cea mai mare pondere o are locuinta aflata in proprietate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca grecii sa aiba si mai multe imobile in familie. Dar si pamanturi, si astea sa fie cu pret ridicat.

      La fel, e posibil ca imobilele sa fie la fel, supraevaluate, dar acum cu criza si masurile drastice sa le scada valoarea, pt ca statul a marit impozitul, dar si verificarile ( de ex. la colegii mei greci, unul se plangea ca i-a impozitat casa de pe insula, casa de vacanta, cred, de la 150 euro la ... 1000 euro pe an - pret care nu mi se pare mare, deoarece am cunostinta in Bucuresti cu casa relativ noua, de 5 ani, la periferie, ce plateste impozit 1200 roni pe an ).

      Ștergere
    2. E chiar foarte posibil din moment ce grecii au trait foarte bine din turismul privat, iar unii dintre ei o duc înca bine în timp ce ceilalti s-au înrait!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!