miercuri, 6 octombrie 2010

Declaratia de dragoste... a anului

... da, a anului, nu cred ca exagerez. Ieri seara era sa-mi cada tavanul în cap. Dar s-a mai tinut într-o sârma. Ma uitam la o emisiune despre deficitul de medici în Franta. Bucurie mare într-un orasel, totusi nu foarte mic: a doua zi îsi începeau activitatea acolo doi medici români. Tineri, frumosi, îmbracati cum se cuvine, cu drag pentru meserie si viitorii pacienti, putin apasati de emotii dar siguri pe ei si optimisti. In deplin acord cu nebunia actuala a expulzarilor, reporterul, care cred ca nu stie sa scrie corect unele cuvinte mai grele ca respect, diplomatie si nici chiar propriul nume "linge c*r", a întrebat cu o limba vizibil de vipera pe un viitor pacient: "Ce parere aveti despre faptul ca sunt români?". "Si ce daca sunt români? Aaa, da, asta înseamna ca sunt mai buni decât cei francezi si pentru asta ma bucur!" a raspuns omul mirat si privindu-l cu putin dispret pe francezul "curat" din fata lui. Iar primarul a adaugat "... am avut noroc sa-i gasim si suntem bucurosi ca vor lucra pentru noi".

Nu-i vorba ca sâmbata urmasii lui Clovis vor sti sa readuca egalitatea cu diverse strigaturi, dovezi de simpatie si lozinci patriotice pe stadion. Doar sunt din capitala. Mai superiori...

7 comentarii:

  1. Mie imi vine in minte o scena din Peripetiile bravului soldat Svejk. In carciuma unde bea Svejk se afla si omul de la Siguranta, cel care tragea oamenii de limba ca mai apoi sa-i aresteze. Il intreaba pe carciumar unde este tabloul cu imparatul, iar carciumarul declara ca l-a dus in pod ca s-au rahatit mustele pe el. Cam asa am ajuns si noi, ascundem "tabloul" din cauza mizeriilor din stadioane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca i-au dat la televizor, au facut-o numai ca sa revina perfid in vreo citeva luni ca sa spuna ca medicii au plecat fara urma, scuipind in supa (sau muscind mina care i-a hranit), dupa ce au fost primiti cu covorul rosu.

    Subiectul medicului roman care vine si pleaca revine periodic prin Le Figaro si pe TF1. Al dracu', de parca n-ai avea voie sa iti schimbi locul de munca!

    Vremurile sint interesante. Ai vazut documentarul despre Carla pe FR3 duminica seara? Absolut halucinant! Mi-a adus aminte de savanta de renume mondial!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce s-a ales din sloganul Liberté, Egalité, Fraternité? azi nu-l mai ia nimeni in seama. nici macar un prapadit de reporter, daramite politicienii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei trec usor catre Liberté, Egalité, Ebriété sau Obezité, dupa caz.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iliuta
    Ca i-au dat sau ar fi putut sa nu-i dea si de ce i-au dat etc., ai dreptate, le cunosc deja metodele. Dar vorbele oamenilor alora erau nearanjate si sincere. De aia mi-au placut. Pe Carla îmi place s-o ascult cum cânta si s-o vad.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai ca s-a repetat, intr-un fel, istoria si pe Stade de France. Desi au jucat mai bine, francezii au avut nevoie de ochii prosti ai unui arbitru asistent ca sa deschida scorul... Deja traditional in cazul alb-albastrilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum si la noi este traditional sa învatam din înfrângeri.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!