Acum doua saptamâni povesteam despre mâncatul pestelui de toate felurile, la toate mesele, în toate pozitiile si cu toate udaturile posibile. Uitasem de stiuca umpluta, cred ca pot spune doua vorbe despre asta ca vine uichendul. Am luat-o peste ochi saptamâna asta de vreo doua ori si am înteles pâna la urma, cam greu, ca lumea mai face cure, sport, mai ales în zilele luicratoare, dar azi am liber. Deci stiuca umpluta, asa cum am vazut-o eu gata facuta se face asa : se beleste stiintific de piele stiuca cruda (nu stiu cum), se curata continutul de oase, matze alea, alea, se amesteca ce ramâne, carnea vreau sa spun, cu legume maruntite (nu stiu care) si mirodenii (nu stiu câte), se baga la loc în pielea stiucii care în ciuda celor întâmplate si-a pastrat capul pe umeri, se coase la loc (nu stiu cu ce) si se pune la cuptor (nu stiu cât). Detaliile le stie doar Costel cel din episodul precedent, nici tanti Nina nu cred ca este la curent chiar cu toate rafinariile astea. In ciuda atâtor imponderabile când o scoate din cuptor (nu stiu când) este extraordinara !
Deci cum va spuneam am decis ca în ultima noastra zi la Sulaina sa mânacm un pic de fasole. Cu lingura mare si covrigi calzi dintr-o farfurie adânca, dupa cum se vede ca face unu’ care s-a oferit voluntar sa fie cobai. Acesta ramânând în viata pe toata durata experimentului, au facut si ceilalti la fel. Drept urmare a doua zi am plecat de buna voie înainte de a fi expulzati din Delta pentru poluare. Oricum aveam de gând sa plecam. Asta a fost una dintre exceptii.
A doua a fost în Tulcea unde, fara Costel, tanti Nina, peisaj si alte circumstante si context corespunzator am redevenit traditionalisti si am trecut pe parizer si cârnaciori cu pâine si cu… da, cu seminte de dovleac, ajuta la tranzit. Mai tineti minte, cred ca fiecare din noi s-a vindecat de oxiuri când era mic la tara la bunici cu seminte de dovleac ! Pe urma berea si la autocar spre capitala marilor iubiri !
Preocupări...
Acum 6 ore
:))) misto de tot reteta asta de stiuca umpluta; mi-am notat-o! eiii… uite asta inseamna sa ai privirea patrunzatoare si rascolitoare!!!
RăspundețiȘtergerenustiucenustiucare din asta trebuie sa cumpar si eu si ma apuc de gatit!
Cât mi-a trebuit sa prind esentialul! Asa-i, meseria se fura.
RăspundețiȘtergerecred ca atunci cand iti citesc postarile ar trebui sa mananc inainte. am salivat chiar si la fasolea de post :)
RăspundețiȘtergereCe idee minunata de gatit pe week-end; de fasole zic, ca nu sunt eu asa maestra pentru stuca; dar nici fasolea nu chiar de post, ci cu niste ciolan afumat; pana diseara e gata ;)
RăspundețiȘtergerela o "aprofundare" a fotografiilor, imi dau sema ca nici asta nu era chiar de post ;)
RăspundețiȘtergerenu-stiuc-um
RăspundețiȘtergerenu-stiuca-re
nu-stiuca-te
nu-stiuc-u ce
nu-stiuca-t
super reteta pentru stiuca umpluta cu "nu stiuca" :), in diferite cantitati.
@Litere libere
RăspundețiȘtergereSa stii ca si eu manânc de cele mai multe ori înainte de a posta. Si manânc ce am gatit, ca sa stiu despre ce vorbesc.
@Lorenee
RăspundețiȘtergereLa stiuca nu ma pricep deloc. Abia am învatat sa o manânc. Cu icrele a mers mai usor. Tot ce vezi în farfurie este de post: butaforie si restul este din soia. Nu ma pot dezbara de obiceiul de a mânca soia. Chinejii la fel si uite unde au ajuns.
@Sophie
RăspundețiȘtergereZau daca m-am gândit la asta când am scris! Dar vad ca se potriveste de minune, ce ochi ai! Chiar ma pune pe gânduri chestia asta, o fi geniu sau întâmplare?
Eu nu imi amintesc sa fi ras vreodata citind o reteta de bucate. Se vede ca viata ne pregateste mereu surprize, pentru ca, iaca, s-a intamplat minunea. Am ras cu lacrimi, nuSTIUCAt!
RăspundețiȘtergereAcum, ca tot mi s-a facut pofta si implicit foame, ma duc sa caut prin frigider...nustiuce... :)))
Azi am ceva similar, adică tot fasole, dar cu particularităţile casei.
RăspundețiȘtergere@Vania
RăspundețiȘtergereCu coniac înteleg. Ale mele erau cu vodca dupa cum se vede.
Si mie mi s-a patur reteta cea mai haioasa pe care am auzit-o. Ca lasa loc la imaginatie. :)
RăspundețiȘtergereFasolea asta arata asa de bine, ca o sa fac o ciorba zilele astea, cu mult cimbru...
@Cora
RăspundețiȘtergerePai nu asta înseamna bucataria "moderna"?
Te descurci cu ce ai si cu ce stii. Sa iasa ceva grozav cu "nustiuce"...
Stiu ca ti-a re usit stiu ca v-a placut cand nu stiu ce ati stiu carit... stiuca'n sus si stiuca'n jos , Doamne cat sunt de ... stiu ...tot !!
RăspundețiȘtergerestill waitin' 4 torte de stiu ca :)
gday..Fr. !!!
Asteptam retete noi. !
RăspundețiȘtergerehttp://blogs.smithsonianmag.com/food/2010/10/13/the-game-less-eaten/
Poza cu seminţele de bostan, preţioasă !
RăspundețiȘtergereHai că mi-ai provocat o foamete cumplită ! A facut Blonda mea o fasole de ştiu.că îmi vine să i-au plozii la bătaie ! :)
Aveam si de-alea negre Barosane! Le mâncam ca tractoristii, aruncate în gura de la distanta
RăspundețiȘtergere