vineri, 15 aprilie 2011

Sfârsit



Orice sfârsit este trist : sfârsitul unei vieti, sfârsitul unei prietenii, sfârsitul unei iubiri. Chiar sfârsitul unui sfârsit, pentru ca uneori sfârsitul este lung si chinuitor si nu se mai termina. La sfârsit te înalti, te risipesti în bucatele, te transformi în vis, amintire, în trecut, în abur sau statuie. Dar oricum ar fi, tu esti cel care se îndreapta spre un sfârsit.

Sa-l vezi însa ca vine el spre tine, zid negru sau tarm sterp, nemiscat, nemilos, mut si neprimitor, sa nu mai existe sus, dreapta, jos, ci doar nimic în fata, sa nu te mai primeasca în ea nici macar o singura dimensiune întreaga pentru ca si înapoi ti-e interzis sa te uiti si sa stii ca ai sa ramâi tot restul mortii fosila întiparita în duritatea unei pietre, dupa ce toti vor fi rupt bucati din tine ?

Sa spunem atunci ca Gabriel Garcia Marquez : ”Nu plange ca s-a terminat, mai bine zambeste ca s-a intamplat”.

13 comentarii:

  1. Dan?
    Ce s-a intamplat?
    Dupa ce am citit textul tau am crezut ca a murit Mark Knopfler, asa ca am dat fuga pe site-ul lui sa ma asigur ca nu. Mark e bine dar tu esti trist.. Imi pare rau...
    Dan, asa ca sa zambesti.... mai tii tu minte fraza aceea omniprezenta pe care o auzeai, invariabil, la toate absolvirile? Si la sfarsitul liceului si la sfarsitul facultaii? Intotdeauna exista un vorbitor care isi incepea discursul cu "Orice sfarsit e un nou inceput :)" Iti amintesti?

    RăspundețiȘtergere
  2. uite cine imbarbateaza pe altii cand cred ca sufera de boli incurabile imaginare! Pai bine, domnule, de moarte avem noi timp acuma?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dana
    Doamne fereste! Cum sa moara Mark? E adevarat ca ultima oara când l-am vazut (chiar în turneul de lansare a albumului "Get Lucky" din care am scos melodia asta, a avut un concert la Luxemburg) era bolnav rau si a stat pe un scaun tot timpul, dar era "doar" ceva la coloana. Mai vin si tristeti de astea, "uameni suntem si noi", nu?
    Cântecul este trist, trebuie sa-l asculti, mai ales textul si sa vezi filmuletul cu "sfârsitul" unui vapor. Recunoaste totusi ca am încheiat într-o nota optimista.
    Da, replica aceea e la fel de universala ca si comentariile lui Topescu dupa fiecare înfrângere a unei echipe de fotbal românesti: "învatam din înfrângeri, important este sa participi".

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cora
    Pai tu trebuie sa faci ce spune popa, nu ce face popa! Faptul ca totul este pe muzica înseamna ca nu e totul pierdut. Uite ce spune Sfântul Augustin (nu l-am auzit personal, dar mi-a spus Nana si o cred): "Cântă şi mergi mai departe, la capătul drumului te aşteaptă Dumnezeu". Am dres-o, nu-i asa?
    Ai sa vezi miercuri la ziua de poze ca nu am într-adevar timp de fleacuri, trebuie sa ne grabim!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu imi place cum suna domnule... sfarsit, hmmm... nu-mi place deloc!

    RăspundețiȘtergere
  6. @CLM
    Asa-i cântecul si filmul: despre sfârsit! Se mai întâmpla, dar e mai bine sa evitam subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cora
    Am uitat sa-ti dau link-ul asta, à propos de graba:
    http://www.youtube.com/watch?v=N0FuFfcCZiE

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai este un cântec: Sfârşitul nu-i aici! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne-am nascut pentru a desavarsi un sfarsit. Pe lumea asta putem fi siguri doar ca exista un sfarsit pentru toate. Trebuie sa ne bucuram si de sfarsit ca si de inceput, astfel se va inchide un cerc al creatiei.

    RăspundețiȘtergere
  10. ahaaa, you are not ready yet??!!?;)
    memories,it's what is left 4 all of us :)
    http://www.youtube.com/watch?v=sIiO7fiNMgA
    zi frumoasa, Fr, soare la leustean :)( or umbra, cumva sa-i fie bine , sa ia locul 1 :)din blogosfera )

    RăspundețiȘtergere
  11. @Costin
    Eliade spunea undeva ca se îndreapta spre sfârsit cu bucurie.
    De acord, cu bucurie, dar cât mai tâziu posibil!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Windy
    Nu, nu sunt gata, mai am ceva treaba pe aici, daca la asta te referi.
    Si cu amintirile astea ce facem? Plecam cu ele? Trebuie povestite cuiva, undeva, nu rastoarna lumea dar ramân.
    O saptamâna frumoasa înainte de Pasti East Coast!!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!