... într-un restaurant arabesc, ca sa stii ce te-asteapta:
Totul a început la Carmen.
Reflexii prin Sibiu - RiO 47/24
Acum 11 ore
Ce frumos si ce usor ar fi sa iubesti cum spunea Fanus: "...pun urechea pe gradene să ascult cum creşte iarba călcată de tine" !!
ooooo! bine mai arata! si colorat si frumos ornat! Precis si aromat si gustos...
RăspundețiȘtergereHappy WW! :)
imi place mancarea arabeasca...am mancat-o si la restaurant dar si pregatita acasa de o araboaica care mi-a fost vecina la un moment dat...este foarte gustoasa,savuroasa,aspectuosa si extrem de variata...personal o prefer mancarii indiene de exemplu...ahhh...si ceaiul e foarte gustos :)
RăspundețiȘtergere"apetisante" fotografii :)
Fain! Arată tentant. Nu'ş ce aromă au, că ar putea fi o discrepanţă între aspect şi miros.
RăspundețiȘtergere(Ştii cum e când vezi o duduie frumuşică care miroase dubios şi te descurajează "combinaţia".)
:))
Oricum, când faci o astfel de vizită e important să-ţi funcţioneze optim colecistul. (Nu mi-am permis să zic "să stai bine cu bila" că era interpretabil.)
:))
dar de baut ce aveau? sper ca nu doar ceai?:)
RăspundețiȘtergereZic si eu ca Lektor: la asa mancare parca ar merge ceva tarie. Dar stiu ca la musulmani nu e cu bautura.
RăspundețiȘtergeretu ce ai ales?
RăspundețiȘtergereDe obicei, eu aleg Kefta, dar de obicei alaturi e multa salata, nu cus-cus din ala, si sos gen tzatziki.
@Carmen
RăspundețiȘtergereCa toate mâncarurile arabesti, foarte parfumate si picante. Mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc cu anumite arome.
@Pandhora
RăspundețiȘtergereCeaiul e obligatoriu, foarte tare, foarte dulce si cu multa menta verde. Se simt jigniti daca-l refuzi.
@Blue
RăspundețiȘtergereNu cred ca-s mai grele ca mâncarurile noastre grase de porc pe care înca le pot mânca, nu ma pot lipsi de ele. Stau bine cu bila... înca.
@Selectul
RăspundețiȘtergereEram totusi la Nisa... “un petit jaune”, orishicât... Cine-si face restaurant arabesc în Franta fara bautura, da faliment urgent. Chiar în Maroc, la Marrakech, sunt multe magazine de bauturi si restaurante cu de toate. Cu aprobare, bineînteles. Oras turistic...
@Minoki
RăspundețiȘtergereChiar tarie nu, cu caldurile de acolo, poate un Pastis cu multa gheata si vinuri rosé, reci, reci...
@Arakelian
RăspundețiȘtergereNu refuz nicio mâncare arabeasca, dar am o slabiciune pentru "couscous" si "tajine". Dar nu ma dau în laturi nici de la un kebab în pâini rotunde cu sos andaluz si multa ceapa...
Am glumit la treaba cu colecistul.
RăspundețiȘtergere:)
Ok, atunci. Ce să zic decât: poftă bună! Şi dacă afli vreo reţetă, să ne-o spui şi nouă.
@Blue
RăspundețiȘtergereNu, nu sunt la Nisa acum. Ce sa caut acolo iarna? Dar am dat peste pozele astea si mi-am adus aminte ce frumos era când vedeai cum o sa arate în farfurie mâncarea pe care o vrei.
Pâna una alta merg acasa si-i trag niste pâine prajita cu slana (mai am de asta vara!) si niste usturoi, la antreu. Pe urma mai vedem...
Mmmmm, ce bun!!!! Mi-ai făcut o poftăăăăăă!!!
RăspundețiȘtergere:)
@Blue
RăspundețiȘtergereAsta-i problema? Tu te duci la prima Elementara si cumperi. Numai eu stiu cum dramuiesc slanina, palinca si chiar usturoiul românesc, sa-mi ajunga pâna data viitoare!
Singura ţară musulmană în care am fost e Turcia şi, cu toate că am găsit acolo nişte minunăţii culinare şi am descoperit cel mai bun street food de până acum... hummusul .Hummusul e astăzi unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din toată lumea.
RăspundețiȘtergereCel mai bun hummus pe care l-am mâncat până acum, fin, cremos, spumos, a fost la un restaurant libanez din Bucuresti. Sunt convins că bucătarul, un nativ libanez, moştenise un secret bine păstrat timp de generaţii, pentru că n-am mai regăsit gustul acela în alte locuri.
P.S.Asta asa ca mi-ai facut pofta de bucataria arabeasca!
@Florentin
RăspundețiȘtergereEhei, hummus, fasolea noastra batuta cu usturoi, numai ca nu e fasole ci "pois chiches", cred ca-i un fel de naut mai mare si libanezii mai pun o pasta de susan, suc de lamâie si masline negre. Libanez si bun!!!
Eu am crezut că tu ai fost bucătarul :p
RăspundețiȘtergere@Catalin
RăspundețiȘtergereInca n-am ajuns la nivelul asta. Pe mine înca ma intereseaza gustul în primul rând, nu aspectul!