miercuri, 23 noiembrie 2011

Miercurea fara cuvinte (27) - La Nisa...

... într-un restaurant arabesc, ca sa stii ce te-asteapta:

Totul a început la Carmen.

20 de comentarii:

  1. ooooo! bine mai arata! si colorat si frumos ornat! Precis si aromat si gustos...
    Happy WW! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mancarea arabeasca...am mancat-o si la restaurant dar si pregatita acasa de o araboaica care mi-a fost vecina la un moment dat...este foarte gustoasa,savuroasa,aspectuosa si extrem de variata...personal o prefer mancarii indiene de exemplu...ahhh...si ceaiul e foarte gustos :)
    "apetisante" fotografii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain! Arată tentant. Nu'ş ce aromă au, că ar putea fi o discrepanţă între aspect şi miros.
    (Ştii cum e când vezi o duduie frumuşică care miroase dubios şi te descurajează "combinaţia".)
    :))
    Oricum, când faci o astfel de vizită e important să-ţi funcţioneze optim colecistul. (Nu mi-am permis să zic "să stai bine cu bila" că era interpretabil.)
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. dar de baut ce aveau? sper ca nu doar ceai?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Zic si eu ca Lektor: la asa mancare parca ar merge ceva tarie. Dar stiu ca la musulmani nu e cu bautura.

    RăspundețiȘtergere
  6. tu ce ai ales?
    De obicei, eu aleg Kefta, dar de obicei alaturi e multa salata, nu cus-cus din ala, si sos gen tzatziki.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Carmen
    Ca toate mâncarurile arabesti, foarte parfumate si picante. Mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc cu anumite arome.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Pandhora
    Ceaiul e obligatoriu, foarte tare, foarte dulce si cu multa menta verde. Se simt jigniti daca-l refuzi.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Blue
    Nu cred ca-s mai grele ca mâncarurile noastre grase de porc pe care înca le pot mânca, nu ma pot lipsi de ele. Stau bine cu bila... înca.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Selectul
    Eram totusi la Nisa... “un petit jaune”, orishicât... Cine-si face restaurant arabesc în Franta fara bautura, da faliment urgent. Chiar în Maroc, la Marrakech, sunt multe magazine de bauturi si restaurante cu de toate. Cu aprobare, bineînteles. Oras turistic...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Minoki
    Chiar tarie nu, cu caldurile de acolo, poate un Pastis cu multa gheata si vinuri rosé, reci, reci...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Arakelian
    Nu refuz nicio mâncare arabeasca, dar am o slabiciune pentru "couscous" si "tajine". Dar nu ma dau în laturi nici de la un kebab în pâini rotunde cu sos andaluz si multa ceapa...

    RăspundețiȘtergere
  13. Am glumit la treaba cu colecistul.
    :)
    Ok, atunci. Ce să zic decât: poftă bună! Şi dacă afli vreo reţetă, să ne-o spui şi nouă.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Blue
    Nu, nu sunt la Nisa acum. Ce sa caut acolo iarna? Dar am dat peste pozele astea si mi-am adus aminte ce frumos era când vedeai cum o sa arate în farfurie mâncarea pe care o vrei.
    Pâna una alta merg acasa si-i trag niste pâine prajita cu slana (mai am de asta vara!) si niste usturoi, la antreu. Pe urma mai vedem...

    RăspundețiȘtergere
  15. Mmmmm, ce bun!!!! Mi-ai făcut o poftăăăăăă!!!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Blue
    Asta-i problema? Tu te duci la prima Elementara si cumperi. Numai eu stiu cum dramuiesc slanina, palinca si chiar usturoiul românesc, sa-mi ajunga pâna data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  17. Singura ţară musulmană în care am fost e Turcia şi, cu toate că am găsit acolo nişte minunăţii culinare şi am descoperit cel mai bun street food de până acum... hummusul .Hummusul e astăzi unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din toată lumea.
    Cel mai bun hummus pe care l-am mâncat până acum, fin, cremos, spumos, a fost la un restaurant libanez din Bucuresti. Sunt convins că bucătarul, un nativ libanez, moştenise un secret bine păstrat timp de generaţii, pentru că n-am mai regăsit gustul acela în alte locuri.
    P.S.Asta asa ca mi-ai facut pofta de bucataria arabeasca!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Florentin
    Ehei, hummus, fasolea noastra batuta cu usturoi, numai ca nu e fasole ci "pois chiches", cred ca-i un fel de naut mai mare si libanezii mai pun o pasta de susan, suc de lamâie si masline negre. Libanez si bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am crezut că tu ai fost bucătarul :p

    RăspundețiȘtergere
  20. @Catalin
    Inca n-am ajuns la nivelul asta. Pe mine înca ma intereseaza gustul în primul rând, nu aspectul!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!