joi, 24 noiembrie 2011

Patapievici despre romani...

Intrerup din nou sirul de tâmpiti din ispravile carora ne hranim vinerea. Asa-i, daca apare vreo urgenta trebuie s-o rezolvam, are prioritate. Si pentru ca mâine dimineata trebuie sa plec, va spun acum ce am de spus. Hai sa punem mâna de la mâna sa vedem cum ne percepe onorabilul si ce-am putea face cu el:

"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

"23 de milioane de omuleti patibulari (buni de spanzurat)" (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag 53)

"Un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare." (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag. 34)

"Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cit o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu." (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag. 64)

"Romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau... sa o folosim numai pentru injuraturi..." (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag.64)

"Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida stramoseasca, ne-au luat in urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa, daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa temeinic au facut-o. Demnitatea noastra consta in a ridica mereu gura zvintata iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urina rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind o basica a udului mai mare (de, betiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag.63)

"Puturosenia abisala a statutului suflet romanesc... spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, subreptice, tropaind vesel intr-un trup inconsient, pina ce mintea va fi in sfirsit scobita: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag 49)

"Cu o educatie pur romaneasca nu poti face nimic." (Din "Politice" de H.R. P., editia 1996, pag.56)

Nu stiu ce-ati face voi, dar eu daca l-as întâlni, l-as bate, dar stiti cum?, ca pe coasa, marunt, marunt. Nu m-am batut niciodata în viata mea, habar n-am sa dau un pumn mai cu masura, cred ca la aproape doi metri oi (mai) avea ceva vlaga. As profita ca pare mai schilod si i-as da macar una, da' mi-e ca pe urma nu mai poate scrie...

Venind spre casa am ascultat din întâmplare cel mai potrivit cântec pentru laturile astea.

65 de comentarii:

  1. Cf. acestor scrieri e un self-hater obisnuit de tip comun. Cine stie ce l-a traumatizat si pe el si de ce a fost el in mod special mai vulnerabil la acea trauma decat altii din cohorta lui ? Nu ma intereseaza. Acum vreo saptamana cand il mentionase cineva pe un blog, intrebam disperat cine mai e si asta, si il confundasem initial in capul meu confuz si neatent cu O. Paler, (care nu e self-hater, dar e deprimat obisnuit comun narcisist.)

    Pe mine m-a interesat o vreme, din simpla curiozitate, fenomenul de self-hating la grupul minoritar al maghiarilor nascuti si crescuti in Romania, ulterior emigrati aiurea, inclusiv, dar nu limitat, in Ungaria.

    ca sa intelegeti mai bine ce inteleg eu prin "self-hating', dau un link la sensul initial in care a fost folosita aceasta expresie, desi recunosc ca mecanismul poate nu e neaparat extrapolabil in mod identic la alte grupuri minoritare sau indivizi, dar, uneori imi permit si eu sa generalizez, sa extrapolez, asa teoretic speculativ desigur, fara deosebit focus de incrancenare/preocupare, ca doar nu e bai, si o fac si altii, chiar la nivel mai serios si mai competent profesional decat mine ca amator.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Self-hating_Jew

    http://en.wikipedia.org/wiki/Self-hatred

    Daca observati, in ultimul paragraf din al doilea link, s-a tras concluzia ca acest tip de self-hatred are valoare destul de MICA ca imbold de motivatie pt. vreo actiune anume, asa ca se potriveste la fix cu indolenta si ineficienta profesionala generala a d-lui Patapievici in legatura cu functia sa curenta de Director al Institutului Cultural Roman.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corectie re. O. Paler: deprimat comun obisnuit cu carente afective in zona narcisismului (ca sa nu se creada ca eu consider ca dansul ar fi aratat trasaturi de narcisism patologic mai proeminente decat narcisismul simplu "normal" pe care il posedam cu totii...nu ma bag la asta nu deoarece nu este posibil, ci doar pt. ca nu il cunosc indeajuns de bine, si nici nu m-a interesat sa-l observ in mod mai amanuntit decat un simplu back-ground check pe wikipedia, cand incercam sa-mi aduc aminte cine era el, cand il confundasem cu Patapievici, si cand, cam in aceeasi perioada il recomandase cineva pe undeva ca scriitor de fictiune in limba romana.)

    Disclaimer: aceste impresii sunt total personale, superficiale, si de nivel amator, nu profesional. Mi le permit eu uneori in legatura cu anumiti scriitori sau alte persoane/personalitati publice expuse larg in mass-media.

    RăspundețiȘtergere
  3. LOL ! Nu stiu unde mi-a disparut comentariul initial despre Patapievici pe care il descriam ca self-hater comun obisnuit si incompetent de nivel indolent in functia sa curenta de Director ICI. Cred ca a disparut deoarece am pus 2 linkuri de pe wikipedia re. definitia de "self-hatred", si poate ca blogul nu accepta mai mult de 1 link html.

    Venise vorba in acel comentariu despre O. Paler deoarece povesteam ca acum vreo saptamana mai scrisese cineva despre Patapievici pe un blog si eu intrebam disperat cine mai e si asta, si il confundasem pt. o clipa cu scriitorul de fictiune in limba romana O. Paler...drept care le-am dat la amandoi "background check" pe wikipedia si mi-am permis si niste caracterizari ca cea de mai sus, si voiam sa mentionez, ca, spre deosebire de dl. Patapievici, dl. O. Paler nu mi s-a parut de tip/mecanism self-hater.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corectie: Patapievici e Director ICR (Inst. Cultural Roman), nu ICI. Sorry ! ICI poate fi cu totul altceva, de exemplu, dar nu limitat la, Institut Canadien des Ingenieurs, director al caruia dl. Patapievici cel mentionat aici precis ca nu e !

    RăspundețiȘtergere
  5. LOL ! Iar mi-a disparut comentariul principal despre Patapievici ! Zau, e o chestie tehnica care mi s-a mai intamplat pe Blogspot ! Era vorba ca il facusem "self-hater" de tip comun obisnuit, si incercam sa arat ca tocmai de aia probabil ca e si indolent incompetent in functia sa curenta de Director de Institut Cultural Roman, si scrisesem gresit ICI in loc de ICR ! Plus mai explicam ce e aia self-hatred cu 2 linkuri la wikipedia, si spuneam ca habar nu aveam cine mai era si Patapievici pana ce nu il mentionase cineva recent pe un alt blog si ca il confundasem momentan in mintea mea ADHD confuza cu O. Paler, (care nu e self-hater, dar e cum l-am descris mai sus, dupa parerea mea de amator.)

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnul se potriveste bine contextului.

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar nu l-am citit pe Patapievici...l-am vazut in cateva emisiuni la tv si mi s-a parut usor pretios in exprimare si asta nu prea mi-a placut...
    selectia pe care ai facut-o m-a lasat fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-e imposibil să am vreo reacţie la aşa ceva.
    Oare ce-l înveninează atât de rău?
    Ce-i făcură românii acestui "domn"?

    RăspundețiȘtergere
  9. A scris cu talent ! Pacat ca suge la banul public ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) Vorba socrului meu, când ajunsese prefect unul de juca la „păcănele„ și noi eram oripilați de cine ajunsese să conducă județul : lăsați-l în pace, că n-avea săracu” serviciu.

    Ma intreb care anturaj l-a inspirat. Dar, trebuie sa spun ca si Iuda a fost inconjurat de oameni de calitate si asta tot nu l-a facut mai onorabil.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Selectul
    Pentru Dânsul, da, PECПEKT!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Rudolph
    Incerc sa le pun în ordine! ICI pe vremea mea era Institutul Central de Informatica. Cred ca erau mai multe capete luminate acolo ca la ICR, chiar daca-l numaram aici si pe-al lui HRP (zis Pata). Singura chestie legata de ICR este vaca roz cu zvastica pictata pe cur, acest singur cuvânt ducându-ma cu gândul la directorul sau. Ma scuzati pentru cuvântul respectiv, dar apare deja în textul fizicialozofului de la care crede el ca ne adapam.

    Aici fiind vorba despre Pata si nu despre Paler pe care dimpotriva l-am stimat întotdeauna, ce pot sa mai zic eu mai mult ca el? Decât ca si d-sa este un român din România despre care vorbeste atât de adânc. Curios din fire cum îl vedem, cred ca era în fata, chiar lânga gardul la care se usurau rusii.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Nume
    Nu pot sa spun ca Domnul este român adevarat, dar este un român exact asa cum se descrie.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Pandhora
    Cred ca nu-i niciun bai ca nu l-ai citit. L-am vazut si eu la TV, pieptanat frumos cu carare si folosind multe cuvinte pe care noi, prostii, nu le cunoastem. Nu-i rau, asa mai punem si noi mâna pe o carte, chiar daca dictionar.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Blue
    Faptul ca scrie cu atâta liniste chestiile astea despre români înseamna ca el nu-i român. Vorbeste lumea... Altfel si el ar fi patibular.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Invizibilul
    Locuri de supt ar mai fi, milioane! Dar nu-i lucrativ.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Cleo
    Buna vorba socrului tau.
    Multi n-are treaba si se baga-n vorbe. Da' el ar avea o meserie. De ce n-o face? Doar e mai simpla ca scrisul! S=V*T... O fi uitat si asta?
    Ce ma mira pe mine este ca un intelectual rasat ca Liiceanu (pe care eu îl iubesc, dar nu despre el este vorba aici), dupa ce ca l-a "lansat", continua sa-i sufle-n pânze!

    RăspundețiȘtergere
  18. S=V*T, hahaha

    Eu il banuiesc de slabiciune pentru mecanica fluidelor, si anume partea de curgeri turbionare/cu vartej...

    Sunt convinsa ca la teorie se pricepe, da' a uitat un aspect practic si anume ce se intampla daca faci pipi impotriva vantului. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Dan (re. ca n-ar fi "roman"): nu vad de ce romanii ar fi scutiti de a putea dezvolta ura de sine, (pe baze presupus de etnicitate), proiectand-o asupra altora din jur, daca si altii pot sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  20. P.S. Am citit pe wikipedia, totusi, ca self-hatred e unul din mecanismele cel mai putin motivante pentru vreo actiune anume, asa ca m-am mai linistit re. posibila periculozitate a lui Patapievici, (desi, desigur, asta nu e prea de bun augur pt. un om care doreste sa continue sa ocupe o functie de director, chiar si in Romania, care totusi trebuie sa aiba un anumit nivel de activitate), plus ca, in legatura cu periculozitatea fizica, daca nu a dat dovada de violenta pana acum, nu prea sunt sanse sa devina brusc deodata in viitor.

    Nu stiu cum sunteti voi cand evaluati oameni de care auziti prima oara, dar eu, in general, la oameni, (inclusiv scriitori care-mi sunt recomandati pt. a fi cititi, posibili insi pt. diverse "blind" dates, etc.), mai intai si mai intai le dau background check verificandu-i la cazier, (inclusiv la potentialul de violenta), pe urma trec la C-V si cum mai stau cu declaratiile fiscale. Pe urma trec la familie, si la ce zic vecinii despre ei, si abia la sfarsit incep sa ma gandesc si la ce-or mai fi zis sau facut si ei, daca or fi avut ceva de zis, de scris, de comunicat, etc., si abia apoi pot sa-mi formulez o posibila opinie despre potentiala lor utilitate pt. mine, fie informativa de obicei, fie de alte feluri.

    Dar in cazul lui Patapievici, din cauza confuziei initiale cu O. Paler, si apoi a surprinderii cand am aflat ca e chiar Director de Institut Cultural Roman, uite ca mi-am incalcat ordinea de baza, si nu a fost bine ce am facut, dar macar acum am putut sa revin sa va linistesc si pe voi ca nu e cazul sa va speriati din cauza lui.

    (Cu tipii pe care chiar doresc sa-i agat eu personal sau incearca sa ma agate pe nepregatite in baruri, am alte metode de verificare inainte sa parasim locul public, dar asta e mai off topic, am zis just in case sa nu se ingrijoreze cineva pt. soarta mea, daca tot a venit vorba despre periculozitate. Eu sunt ff risc adverse din fire.)

    RăspundețiȘtergere
  21. Addendum: in cazul lui Patapievici, am determinat in mod concluziv ca nu are valoare de utilitate informativa pt. mine personal, asa ca, din punctul meu de vedere, l-am clasat la minori care nu au semnificatie decat pt. familia lor apropiata si eventual colegii de serviciu, sau eventual partenerii de actual sau potential business. Acestora, desigur, le recomand sa ii faca verificari mai amanuntite decat a mea, (recunoscut de tip ochiometric superficial amator), angajand, daca e posibil si daca merita banii/efortul, si serviciile unei companii profesioniste specializate in asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu merita sa-i scrii numele si sa-l aduci pe blog. Cand vezi un kk in drum il ocolesti, nu il examinezi...

    RăspundețiȘtergere
  23. Am spus si eu ca Romania este o tara de cacat, dar spre deosebire de "soarecele de biblioteca", eu cred ca rahatul este un bun ingrasamant, ne trebuie doar un gradinar priceput pentru a deveni o gradina superba. Domnul papion nu a facut decat sa scuipe cu fecale peste tot, asa se intampla cand esti plin de ele..

    RăspundețiȘtergere
  24. E frustrat saracul ! e plin de amaraciune si asa poate fi atat de natural uracios , fara nici o sfortare . Si poai de ce nu i-ar da mana sa scuipe pe romani , ca doar nu e de-al nostru . Cel putin dupa nume . Pe toti ne apuca ciuda uneori , pe uscaturile" noastre dar , pana la urma sangele apa nu se face .

    RăspundețiȘtergere
  25. fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare."
    NENOROCITU!!!!!! cred ca n-a iesit deloc in lume . De aia li se scurg ochii nemtilor dupa femeile romance ?

    RăspundețiȘtergere
  26. eu am ramas in minte doar cu cainele cantaret.
    Probabil caravana a trecut deja....

    RăspundețiȘtergere
  27. M-ai dat gata cu astea. Nu le stiam, Nu l-am citit pe Patapievici niciodata. Recitesc ce scrie si ma intreb ce a vrut sa spuna. Omul asta era suprat rau tare pe poporul roman si existenta lui. Citesc din nousi imi dau seama ca de fapt era suparat pe oamenii astia care uita sa pretuiasca tara in care s-au nascut. Uita sa fie macar cu o infima parte nationalisti si in loc sa se bucure de statul de roman, striga sus si tare ca sunt ghinionisti ca s-au nascut asa. Pe vremea cand faceam facultatea prin iubitul targ al Iasului, umbla o vorba pe care o spunea ori ce tont care visa sa plece in strainatate: "Dupa ce ca m-am nascut roman, am avut ghinionul sa fiu si moldovean!" Acum spune tu, sa-i fi batut pe toti? sau sa scriu ce a scris Patapievici in "Politice"?
    Salutari si toata stima, Dane!

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Zina + Dan (sau Zina vs. Dan), re. placerea de a examina kaka: dupa parerea mea sincera, desi poate ca nu e bine nici sa fii atat de fascinat de kaka incat sa mazgalesti peretii cu el, sau chiar sa il mananci chiar zilnic, sau sa il pitesti pervers ca sa te bucuri numai tu de el ca dl. Avar al dl. Moliere, e destul de misto, uneori, cred eu, mai ales stiindu-i si echivalentul, ($/Euro/GBP/etc.), sa il atingi si sa-i zambesti sau sa-i faci cu ochiul din cand in cand, sa te gandesti/fantazezi, chiar, daca esti mai artist din fire, ca poate fi util ca clay sau plastilina, poate fi util chiar in anumite jocuri de noroc de tip foreplay sa il arunci in aer asa dezinvolt, etc.

    Poate ca nu e bine nici asa ca mine, (descris mai sus, dupa cuvantul "misto", mai putin aptitudinile artistice), si cel mai echilibrat este sa ai o atitudine fata de el mai corect evaluativa, insa totusi intelegatoare si empatica, cum o avea bunica mea, cand caracteriza anumiti oameni mai juvenili, sau mai putin evoluati pe diverse scari, mai ales a maturitatii, (desi exista tot felul de scari de dezvoltare si ierarhie FUNCTIONALA umana care pot fi si ele aplicabile), drept "rahat cu ochi".

    RăspundețiȘtergere
  29. WARNING ! Comentariu extra-LUNG si DIVAGATOR ! (Alm e de vina !)

    Partea 1:

    Ah, acum urmand indicatiile date de Alm, ca i-am studiat si C-V-ul d-lui Patapievici, (desi sustin in continuare ca pt. mine personal nu are deosebita valoare informativa, dar scriu si eu, just in case ca i-o interesa pe altii pt. vreo posibila utilitate), reamintesc ca l-am caracterizat deja concluziv ca nepericulos, si, in plus, il declar f. usor manipulabil de cine are interesul si competenta sa o faca, (cam ca dl. Ponta de exemplu, care, din pacate, este insa usor mai periculos, datorita trasaturilor de narcisism sociopatic, pe cand la dl. Patapievici narcisismul functional, chiar si ala de nivel sanatos, i-a fost eliminat/scazut considerabil prin vreo posibila trauma pe care el, mai vulnerabil din fire, probabil o fi resimtit-o la nivel de tortura), si, in final, pot sa inteleg acum cam de unde-i vine self-hatred-ul, care e de obicei, cred eu, de origine post-traumatica: socul initial cu cultura straina de cultura locului nasterii si cresterii domniei sale, cand a plecat la studii in strainatate ca elev savant stiintific eminent si a fost probabil tratat in mod total normal, comun, si obisnuit, ca servitor de servicii uzuale de laborator in primele cateva luni/ani, cine stie, si dansul o fi interpretat-o ca un fel de discriminare pe baze etnice, apoi a asimilat aceasta trauma, a inghitit-o cu alte cuvinte, ca ori era f. constiincios din fire, ori n-avea recurs, dar pe urma nu s-a putut opri din a "recrea" si repeta "abuzul" (asa cum l-o fi resimtit el, desigur, nu zic ca a atins nivel de abuz de tip penal), in sensul f. uzual descris azi si in diverse reviste culturale si in limba romana, nu numai alte limbi straine, de "abuzat care devine, la randul lui, abuzator". Si in cazul lui, deoarece a interpretat abuzul ca fiind pe baze etnice, a recreat si raspuns tot pe aceeasi baza.

    RăspundețiȘtergere
  30. Partea 2:

    Nu doresc sa se interpreteze cumva ca TOTI reactionam la trauma socului cultural cu civilizatii straine in acest fel, unii, de exemplu, devin in sens opus mai religios habotnic nationalisti din fire si/sau mai catolici decat Papa, altii pur si simplu devin total mincinosi, in total denial de etnicitate, altii, etc.,..mai stiu si eu...nu am studiat prea mult aspectul, desi recunosc ca poate ar fi trebuit, deoarece zic sincer ca nici eu efectiv, in ciuda pregatirii prealabile teoretice temeinice cu ajutorul wikipedia, NU m-am asteptat la nivelul de posibila trauma de tip efectiv "shock & awe", in cazul meu, la mutarea mea din Romania in Norvegia, unde m-am trezit, pe nesteptate, dupa perceptia mea prin cristalin marca periferic balcanica de productie 1980, direct in filmul Brazil produs 1984 (lansat la public in 1985) !

    Dar pot sa spun, ca, in mod normal, trece, de obicei dureaza cam 18 luni in cazul migratiilor planificate de tip economic si social, cu lunile cele mai dificile fiind lunile 6-9, dar poate fi mai indelungat si mai dificil, la cei care s-au mutat pe baze de refugiu de razboi sau azil politic. (La exilati sau deportati e desigur, real AUTENTIC, nu doar perceput, traumatic pe mai multe nivele, dar e deja off-topic.)

    Patapievici insa, pentru cine stie ce motive, o fi fost mai vulnerabil la traume. Poate ca e si el artist din fire, cine stie, (stiut fiind ca artistii sunt de obicei mai vulnerabili la diverse traume), sau poate ca l-o mai fi traumatizat cineva in Romania inainte sa plece, etc., totul este posibil.

    RăspundețiȘtergere
  31. Partea 3 (si Dan e de vina, deoarece da indicatia de "Vorbeste cat mai des si mult !" chiar deasupra casutei de comentarii !):

    Ma grabesc, insa sa reasigur, ca impotriva mea personal NU a existat nici in mod real, nici in mod perceput, discriminare pe absolut nici o baza posibila, aici in Norvegia, deoarece, mai intai de toate, chiar daca o fi fost din aia de nivel total subtil si insidios, (ca nu cred ca exista tara fara un anumit grad de xenofobie pe ici pe colo), eu sunt total neatent, din cauza de ADHD, la detalii de acest nivel de subtilitate, si, in al doilea rand, poporul norvegian, recunoscand in mod autocritic constiincios semnalele de alarma provenite din exterior de-a lungul istoriei, la posibil antisemitism, anticatolicism si alte forme de prejudecati, se comporta acum, in general, in mod total matematic corect la serviciu cu cetatenii straini importati in domeniile de lipsa de mana de munca, cat si cu strainii refugiati, plus ca exista nenumarate nivele de posibil recurs, in caz ca se iveste si o nuanta de discriminare, de care reprezentantii sindicali abia asteapta sa se agate, ca altfel, in mod realist, nu prea au ce face la serviciu toata ziua, plus ca exista cetateni vigilenti cu inalt spirit civic, care abia asteapta sa scrie scrisori la ziar, (care vor FI publicate, ca oricum altfel nu se intampla mare lucru pe aici, in mod obisnuit), despre posibile incidente de discriminare, de ex., (caz real), impotriva vreunei doamne tiganci cersetoare etnica romanca care ocupa un loc la o terasa de cafenea fara sa consume, si a fost rugata de patroana cafenelei sa plece...mama mama, ce i-a facut doamna aceea norvegianca patroanei respective de cafenea, (careia i s-a dat si dansei dreptul de replica in acel ziar, de s-a intins totul pe 1/2 de pagina plus poze colorate ! F. palpitant !)

    Insa eu, totusi, nu as recomanda Norvegia ca posibil refugiu pt. dl. Patapievici, in caz ca l-o alunga cineva, (iar ! LOL !), din Romania, (Doamne fereste !), deoarece eu, in acest moment nu recomand, sincer, Norvegia pentru posesorii romani de diplome avansate de studii superioare care se recunosc sub denumirea de "intelectuali". Efectiv, nu cred ca li se potriveste, si, efectiv, cred ca nu vor rezista prea usor sau timp prea indelungat. E total OK, insa, in vacante scurte, pt. scriitorii profesionisti publicati de fictiune, deoarece aici scriitorii profesionisti sunt efectiv adorati, la nivel de Justin Bieber, indiferent de origine sau talent, inclusiv, mai ales, de lumea intelectuala norvegiana !

    RăspundețiȘtergere
  32. Erata: Imi cer scuze ca m-am exprimat neglijent camd am scris "doamna tiganca cersetoare etnica romanca", ar fi trebuit sa zic: "doamna cersetoare de etnie roma sau tiganeasca de nationalitate sau cetatenie romana".

    In plus, in legatura cu acest caz, as fi putut da bias de perceptie nedorita cand am prezentat mai proeminent punctul de vedere al doamnei norvegience cu inalt spirit civic, si nu am scris cateva cuvinte clarificatoare in plus si despre punctul de vedere al patroanei de cafenea, care explica, in acel articol, ca dansa efectiv a implorat-o de mai multe ori pe doamna cersetoare sa plece daca nu consuma, nu de frica ca ii goneste musterii, cum s-ar fi putut subintelege, poate, in mod gresit.

    RăspundețiȘtergere
  33. Leii in schimb nu-i displac.
    Altfel, imi pare ca tot incearca sa se autodepaseasca-intai a fost faza cu poneiul cu zvastica, apoi a urmat episodul tembel asociat pixelului albastru.

    RăspundețiȘtergere
  34. Oribil scrie acest individ :P. Nu ca scrie despre noi si tara noastra, putea fi oricine in loc, dar modul de gandire si exprimarea vulgara plina de greata la adresa unor oameni care nu i-au facut nimic..... e de-a dreptul oripilant!

    RăspundețiȘtergere
  35. @Mihaela: Wow ! E preocupat de Etica...la fel ca si mine ! N-am avut motivatie sa ascult ce doreste sa zica in acel clip de pe YouTube, deoarece deja i-am determinat valoarea INFORMATIVA ca fiind deosebit de scazuta in ceea ce ma priveste pe mine personal, dat, totusi, uite ca a inceput sa imi devina o persoana/un personaj fata de care chiar pot dezvolta un anumit grad de empatie, deci nu imi pare chiar asa de rau ca mi-am pierdut vreo cateva minute scriind mai larg despre el aici !

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Toti: deoarece m-a trezit ieri in timpul week-end-ului, un semnal de alarma generala de nivel de bec rosu intermitent + fanion rosu, cand am aflat de pe blogul Diacriticii ca s-a scris in mass-media romana ca un roman foloseste in medie 1 (un) prezervativ pe an, plus ca tot venise aici vorba despre Caca, mi-am zis ca poate o fi etic sa dau si aici un link la niste comentarii mai detaliate pe care le-am facut atat in legatura cu Shit-ul cat si in legatura cu aceasta alarma generala pe un alt blog, chiar cu riscul ca gestul meu sa fie posibil considerat de eventualii cititori ca fiind o simpla reclama la acel blog specific sau la mine/blogurile mele, (ceea ce va rog sa credeti ca NU e, desi voi mentiona ca eu personal consider acel blog util educativ pentru mine in domeniul disciplinei Economiei, despre care eu personal chiar nu ma pricep, am mari carente reale, dar in legatura cu care care ma straduiesc totusi sa imi imbunatatesc cunostintele, si acel blog ma indeamna adeseori sa ma gandesc la topice Economice, desi nu sub acest topic specific mentionat aici):

    http://www.blegoo.com/2011/11/23/desigur-pe-noi-nu-ne-atinge/

    RăspundețiȘtergere
  37. @Cora
    Da, daca ar trage apa tot ar fi ceva, dar n-o face mereu.

    RăspundețiȘtergere
  38. @Rudolph
    Sincer sa fiu, eu n-as vorbi asa despre mine si nu m-am urât niciodata. Mi-e ciuda uneori pe mine, câteodata nu-s de acord cu vreo decizie, dar sa ma balacaresc în halul asta, nu. Individul nu-i periculos decât în msura în care te scârbeste.
    Eu nu prea evaluez oamenii dupa o singura "aparitie" si dureaza mult pâna îmi cade cineva "greu".
    Da' si când îmi cade...

    RăspundețiȘtergere
  39. @Zina
    Sau calci în el ca sa ai noroc…, nici asta n-as face.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Mircea
    Si el crede ca ne daruieste la toti din marea sa ïntelepciune !

    RăspundețiȘtergere
  41. @Eu cred ca se uita prea mult în oglinda. Pe romance nu cred ca le-a descoperit înca.

    RăspundețiȘtergere
  42. @Alm
    Scuze, comentariul de deasupra era raspuns pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  43. @Arakelian
    Imi pare rau pentru câine, nu am vrut sa-l jignesc. Nu l-am comparat cu persoana, am dat doar un exemplu de reactie corespunzatoare la eseul Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Tudor
    Vorba Zinei, vorbim deja de câteva zile despre asta si nu merita. Ar fi bine sa fie asa cum crezi tu, dar nu cred ca asta a vrut sa spuna, din prea mult patriotism si suparat pe tradatorii de neam si tara…

    RăspundețiȘtergere
  45. @Neuroanchiloza
    Ponei era ala ? Eu tot ziceam de vaca!
    Iar la faza cu pixelul, Geoana ar fi trebuit sa-l dea în gât urgent. N-a facut-o, de fapt nu e prea bataios, de asta l-au facut toti cum au vrut si l-au dat si afara. Acum e tare suparat…

    RăspundețiȘtergere
  46. @Formatii pentru nunti spunea...
    Nu stiu câti îl citesc, poate de asta o fi suparat, ca nu i se da atentia cuvenita !

    RăspundețiȘtergere
  47. @Mihaela
    In prima parte a discursului se apropie putin de complicitatea victima - calau, deci nu e departe de "Sindromul Stockholm".
    In a doua parte îl gasesc pe aceeasi pozitie de dispret fata de români care, vezi Doamne, n-au fost alaturi de Nemes si l-au tradat, sprijinindu-se josnic pe o (unica si scoasa din context) declaratie a lui Petre Tutea, despre care putini dintre noi au dreptul sa vorbasca (eu unul, nu!).

    RăspundețiȘtergere
  48. Referitor la linkul pus de Mihaela(merci Mihaela) - oricine se poate arata indignat de ce vrea el, inclusiv de proprii compatrioti. Mai bizar mi s-ar parea sa-i ia in brate pe romani si sa-i pupe. Tristetea nu vine de aici, ci din faptul ca o face fara de stil...

    Cu cat citesc/ascut mai mult, cu atat sunt mai dezamagita. Cred chiar ca o sa ma apuc sa citesc ceva de la cap la coada, ca sa ma dumiresc.

    Din linkul de mai sus, am retinut expresia "schematic spus" si urmatoarea fraza: "...a fost lipsit... Pe de o parte de respectul pe care trebuie sa-l avem pentru cei care sunt mai generosi decat noi. Adica de politete".

    Adica care va sa zica politetea nu e altceva decat respectul pentru oamenii generosi. He he, domnule Pata, George Calinescu se rasuceste-n intuneric. Stilistica domnule, stilistica mamii ei care este ea... :))

    RăspundețiȘtergere
  49. @Cora
    L-am mai ascultat o data. Foarte voit alambicat, cu multe virgule puse (prin pauze lungi), anormal de sofisticat pentru un mesaj destul de simplu si brutal. Probabil pentru ca acest mesaj sa fie acceptat cu resemnare fiind greu de înteles, l-a îmbracat cu o redingota impresionanta de care si-a atârnat un ceas de jucarie dar cu lant galben si greu.
    Fiind D-sa deloc generos cu semenii, conform propriei teorii, nu am niciun pic de respect fata de ce este sau ce reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
  50. Pornind tot de la link-ul Mihaelei, nu vi se pare ca are un facies foarte imobil fata de greutatea sentimentelor pe care le exprima?

    RăspundețiȘtergere
  51. @Mihaela
    Fac o pauza de vizionare. Si onorabilul are un facies ascetic si vesnic obosit...
    Ma întorc la sursa...

    RăspundețiȘtergere
  52. ar fi nedrept sa-l judecam dupa aspect, asta n-are de-a face cu scriitura. eu la scriitira ma refeream. atat cat am citit. mi s-a parut pompoasa si goala pe dinauntru, fara seva. cam ca decorul ala in al doilea link al Mihaelei(in emisiune).

    fata de masa rosie aruncata de-o gospodina grabita pe biroul masiv.
    si doi lei din ipsos, langa birou. doi lei... :))

    parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  53. @Cora
    Pai nu spunea cineva aici ca-i mare amator de lei?

    RăspundețiȘtergere
  54. de lei din ipsos? inca o dovada ca gustul nu se cumpara... :)

    RăspundețiȘtergere
  55. @Cora
    Nu sunt printre cei care fac mishteaux de fetzele si defectele unora. Personal am o mecla foarte trista în ultimul timp.
    Despre lei, auzisem ca-i plac aia de hâtie (ma rog, plastic, dupa moda noastra care uimeste pâna la perplexitate aici, înca o dovada a superioritatii românismului), ceea ce înseamna chiar ca are gusturi fine...

    RăspundețiȘtergere
  56. Re. fata si maini: am impresia, desi nu ii cobesc, ca o sa dezvolte o maladie neurologica progresiva. Just a gut feeling. (Cea mai fericita probabilitate ar fi sa fie simplu betiv.)

    RăspundețiȘtergere
  57. @Rudolph
    Nu ma pricep, desi ar trebui, având în vedere mediul în care "evoluez".
    Nu cred ca este betiv, cel putin nu înca...

    RăspundețiȘtergere
  58. M-a frapat un grad de posibila atrofie a muschilor interososi metacarpieni, dar poate ca doar mi s-a parut, si un anumit fel in care arata ca poate are chiar redoare, si la un moment dat chiar o pozitie aproape de grifa, dupa cum mi s-a parut. M-am gandit la o posibila neuropatie. Dar, evident, daca nu e betiv, poate ca doar are o simpla poliartrita reumatoida, sau chiar artroza simpla legata de batranete/conditii mai proaste de munca de mai devreme, si nu o sa dezvolte chiar, Doamne fereste, ALS (boala Lou Gehrig).

    Disclaimer: ce am opinat eu aici este ffff NEETIC, evident, nu trebuie luat nici macar ca nivel de barfa/zvon, e cel mai probabil doar o parere aiurea bazata pe o privire superficiala de cateva secunde pe 2 videoclipuri, NU l-am intalnit niciodata personal pe Patapievici, nu m-a interesat de nivel serios, e, deci, total aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  59. @Rudolph
    Are mâini fine, de intelectual, eventual o fi si luat lectii de pian.

    RăspundețiȘtergere
  60. Una e mana fina, alta e atrofia de interososi intracarpieni...mie mi s-a parut mai mult de nivel de atrofie incipienta, dar, evident, deoarece nu m-am uitat decat cateva secunde, si in nici un caz nu sunt motivat sa privesc din nou, este posibil sa ma insel.

    Ca sa-mi revin, mi l-am pus din nou pe Hugo Bonneval, pe care vi-l fac si voua cadou cu ocazia sarbatorii zilei nationale a Romaniei 2011:

    http://www.youtube.com/watch?v=OjSBRzD4xH0

    RăspundețiȘtergere
  61. patibular = bun de spanzurat
    grobian = grosolan, marlan
    subreptic ?
    self-hater? = self hating jew?
    Poate cineva sa traduca semnele de intrebare?
    Multumesc.
    Exista un termen pentru cel care face mai multe si toate prost? loser? ratat?

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!