luni, 21 mai 2012

Maramu' (2) - De Pasti, mai întâi se coace pâinea

30 de comentarii:

  1. Simt mirosul de paine !
    Cu cata migala a impodobit painea si cat de frumos s-a copt !
    Mamaica de unde are atata putere sa framante aluatul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi ce mirosea în jurul cuptorului! Bunica superviza si mai facea câte o floare de decor la pâine. Specialista în framântat s-a sculat la patru si pâna la dupa-masa facuse nu stiu câte cuptoare pentru ea si toate neamurile.

      Ștergere
  2. cat de frumoase sunt...si eu simt mirosul de paine coapta...cred ca e cel mai bun miros din lume...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la cuptor face o coaja groasa si crocanta...

      Ștergere
  3. Bine ca mi-ai adus aminte sa mai tai din carbohidrati, (la mine majoritar proveniti din paine, sau uneori orez, ca pastele fainoase sau dulciurile propriu-zise nu-mi prea plac, iar fructe mi-e cam lene in general sa mi le spal, curat de coaja, si tai si aranjez in bucatele apetisante), ca de aia am impresia ca am mai multe cosmare in ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' de ce sa tai? Ai probleme de diabet sau greutate?

      Ștergere
  4. Am remarcat ca efectiv nu ma pot lasa f usor de carbohidrati, pt ca desi reusesc din cand in cand sa mai tai din paine, consum mai multe sucuri dulci carbogazoase, efectiv nu stiu cum sa fac, ca mie nu-mi plac grasimile de loc, nici ouale, sau carnea prea mult, ca sa zic sa incerc ceva gen Atkins, mie imi place cel mai mult sa mananc paine si iaurt, eventual si branza, si efectiv as putea trai toata viata numai cu paine si branza, dar stiu ca nu e bine. Singura carne pe care o suport e de nivel de muschi la gratar, dar si ala ma satura si ma enerveaza daca mananc mai des decat o data pe luna, ceva de genul asta, plus ca dupa aia trebuie sa curat gratarul, e prea complicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne potrivim deloc. Merita sa cureti gratarul daca si-a facut treaba!
      Pâine proaspata de tara cu brânza si rosii cu gust de rosii, asta da, ce poate fi mai bun?

      Ștergere
  5. Atat de frumos ornate, atat de imbietoare... Imi fac si eu mai tarziu, ca mi-e pofta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin si eu cu o bucata de slana. Brisca ai?

      Ștergere
    2. Nu am, dar ne descurcam noi. :))

      Ștergere
    3. Trebuie brisca, nu vezi, se spune ca trebuie facuta o cruce cu brisca pe spatele pâinii... si al slanei probabil...
      Si mai trebuie niste "ai", ai?

      Ștergere
  6. Ar trebui sa-ti faci si-un blog culinar. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai a cam devenit culinar în mare parte!
      Pastele asta a avut si un pic de Craciun în el, dupa cum se va vedea...

      Ștergere
  7. Acum dovedesti ca vii de acasa!
    Si mirosul...iti vine sa mananci numai pita cu pita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai pe-aproape ca mai vin si altele. Doar nu crezi ca am mâncat de Pasti doar pita cu pita...

      Ștergere
  8. Asa mi-ai facut o pofta de-o pita de-aia adevarata, fara agenti de afanare si alte magarii de-astea. Ma gandeam... cum exista legea puritatii berii, de ce nu fac astia o lege a puritatii pitei? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O pita din care sa tai felii groase proptind-o în piept...

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Si ce mirosuri si ce muzica divina! Se spune ca pâinea buna trebuie sa "cânte" când o strângi între degete...

      Ștergere
  10. De Rusalii cred ca la fel se intampla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma duc si de Rusalii în Maramu' si va povestesc pe urma! Daca zici tu...

      Ștergere
    2. Pregateste-te, mai e putin pana pe 3 iunie...

      Ștergere
    3. Eu m-as duce, dar nu ma mai lasa astia! Nu ies eu la pensie?...

      Ștergere
  11. Și cu frământatul cum rămâne? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi treaba de barbat, dar noi framântam superficial, mai mult cu... uitatul! Doamnele respective s-au sculat la 4 dimineata...

      Ștergere
  12. ce pita faina...ce frumosi sunt oamenii precum buna ta, cate dragoste si pricepere a pus in aluatl cela..si sunt convinsa ca inainte de-a taia painea, a facut semnul crucii, cu brisca, pe dosul ei...
    le face bine sa fie utili, chiar de puterile ii cam lasa...frumos Dane...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin mâna ei au trecut toate pâinile, în ziua aceea s-au copt vreo zece cuptoare sub privirea ei atenta...
      Saru' mâna!

      Buna, cum îi spui tu, ne-a dat cadou la plecare, o sticla de palinca din "rezerva" ei.

      Ștergere
  13. Răspunsuri
    1. Da, are peste 80 si "iarna asta m-o cam lasat puterile!"

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!