Sa vezi ce mirosea în jurul cuptorului! Bunica superviza si mai facea câte o floare de decor la pâine. Specialista în framântat s-a sculat la patru si pâna la dupa-masa facuse nu stiu câte cuptoare pentru ea si toate neamurile.
Bine ca mi-ai adus aminte sa mai tai din carbohidrati, (la mine majoritar proveniti din paine, sau uneori orez, ca pastele fainoase sau dulciurile propriu-zise nu-mi prea plac, iar fructe mi-e cam lene in general sa mi le spal, curat de coaja, si tai si aranjez in bucatele apetisante), ca de aia am impresia ca am mai multe cosmare in ultima vreme.
Am remarcat ca efectiv nu ma pot lasa f usor de carbohidrati, pt ca desi reusesc din cand in cand sa mai tai din paine, consum mai multe sucuri dulci carbogazoase, efectiv nu stiu cum sa fac, ca mie nu-mi plac grasimile de loc, nici ouale, sau carnea prea mult, ca sa zic sa incerc ceva gen Atkins, mie imi place cel mai mult sa mananc paine si iaurt, eventual si branza, si efectiv as putea trai toata viata numai cu paine si branza, dar stiu ca nu e bine. Singura carne pe care o suport e de nivel de muschi la gratar, dar si ala ma satura si ma enerveaza daca mananc mai des decat o data pe luna, ceva de genul asta, plus ca dupa aia trebuie sa curat gratarul, e prea complicat.
Nu ne potrivim deloc. Merita sa cureti gratarul daca si-a facut treaba! Pâine proaspata de tara cu brânza si rosii cu gust de rosii, asta da, ce poate fi mai bun?
Asa mi-ai facut o pofta de-o pita de-aia adevarata, fara agenti de afanare si alte magarii de-astea. Ma gandeam... cum exista legea puritatii berii, de ce nu fac astia o lege a puritatii pitei? :D
ce pita faina...ce frumosi sunt oamenii precum buna ta, cate dragoste si pricepere a pus in aluatl cela..si sunt convinsa ca inainte de-a taia painea, a facut semnul crucii, cu brisca, pe dosul ei... le face bine sa fie utili, chiar de puterile ii cam lasa...frumos Dane...
Simt mirosul de paine !
RăspundețiȘtergereCu cata migala a impodobit painea si cat de frumos s-a copt !
Mamaica de unde are atata putere sa framante aluatul ?
Sa vezi ce mirosea în jurul cuptorului! Bunica superviza si mai facea câte o floare de decor la pâine. Specialista în framântat s-a sculat la patru si pâna la dupa-masa facuse nu stiu câte cuptoare pentru ea si toate neamurile.
Ștergerecat de frumoase sunt...si eu simt mirosul de paine coapta...cred ca e cel mai bun miros din lume...
RăspundețiȘtergereSi la cuptor face o coaja groasa si crocanta...
ȘtergereBine ca mi-ai adus aminte sa mai tai din carbohidrati, (la mine majoritar proveniti din paine, sau uneori orez, ca pastele fainoase sau dulciurile propriu-zise nu-mi prea plac, iar fructe mi-e cam lene in general sa mi le spal, curat de coaja, si tai si aranjez in bucatele apetisante), ca de aia am impresia ca am mai multe cosmare in ultima vreme.
RăspundețiȘtergereDa' de ce sa tai? Ai probleme de diabet sau greutate?
ȘtergereAm remarcat ca efectiv nu ma pot lasa f usor de carbohidrati, pt ca desi reusesc din cand in cand sa mai tai din paine, consum mai multe sucuri dulci carbogazoase, efectiv nu stiu cum sa fac, ca mie nu-mi plac grasimile de loc, nici ouale, sau carnea prea mult, ca sa zic sa incerc ceva gen Atkins, mie imi place cel mai mult sa mananc paine si iaurt, eventual si branza, si efectiv as putea trai toata viata numai cu paine si branza, dar stiu ca nu e bine. Singura carne pe care o suport e de nivel de muschi la gratar, dar si ala ma satura si ma enerveaza daca mananc mai des decat o data pe luna, ceva de genul asta, plus ca dupa aia trebuie sa curat gratarul, e prea complicat.
RăspundețiȘtergereNu ne potrivim deloc. Merita sa cureti gratarul daca si-a facut treaba!
ȘtergerePâine proaspata de tara cu brânza si rosii cu gust de rosii, asta da, ce poate fi mai bun?
Atat de frumos ornate, atat de imbietoare... Imi fac si eu mai tarziu, ca mi-e pofta.
RăspundețiȘtergereVin si eu cu o bucata de slana. Brisca ai?
ȘtergereNu am, dar ne descurcam noi. :))
ȘtergereTrebuie brisca, nu vezi, se spune ca trebuie facuta o cruce cu brisca pe spatele pâinii... si al slanei probabil...
ȘtergereSi mai trebuie niste "ai", ai?
Ar trebui sa-ti faci si-un blog culinar. :)
RăspundețiȘtergerePai a cam devenit culinar în mare parte!
ȘtergerePastele asta a avut si un pic de Craciun în el, dupa cum se va vedea...
Acum dovedesti ca vii de acasa!
RăspundețiȘtergereSi mirosul...iti vine sa mananci numai pita cu pita.
Stai pe-aproape ca mai vin si altele. Doar nu crezi ca am mâncat de Pasti doar pita cu pita...
ȘtergereAsa mi-ai facut o pofta de-o pita de-aia adevarata, fara agenti de afanare si alte magarii de-astea. Ma gandeam... cum exista legea puritatii berii, de ce nu fac astia o lege a puritatii pitei? :D
RăspundețiȘtergereO pita din care sa tai felii groase proptind-o în piept...
Ștergerece splendori...
RăspundețiȘtergereSi ce mirosuri si ce muzica divina! Se spune ca pâinea buna trebuie sa "cânte" când o strângi între degete...
ȘtergereDe Rusalii cred ca la fel se intampla.
RăspundețiȘtergereO sa ma duc si de Rusalii în Maramu' si va povestesc pe urma! Daca zici tu...
ȘtergerePregateste-te, mai e putin pana pe 3 iunie...
ȘtergereEu m-as duce, dar nu ma mai lasa astia! Nu ies eu la pensie?...
ȘtergereȘi cu frământatul cum rămâne? ;)
RăspundețiȘtergereAsta ar fi treaba de barbat, dar noi framântam superficial, mai mult cu... uitatul! Doamnele respective s-au sculat la 4 dimineata...
Ștergerece pita faina...ce frumosi sunt oamenii precum buna ta, cate dragoste si pricepere a pus in aluatl cela..si sunt convinsa ca inainte de-a taia painea, a facut semnul crucii, cu brisca, pe dosul ei...
RăspundețiȘtergerele face bine sa fie utili, chiar de puterile ii cam lasa...frumos Dane...
Prin mâna ei au trecut toate pâinile, în ziua aceea s-au copt vreo zece cuptoare sub privirea ei atenta...
ȘtergereSaru' mâna!
Buna, cum îi spui tu, ne-a dat cadou la plecare, o sticla de palinca din "rezerva" ei.
hahahahaha...femeie adevarata..
RăspundețiȘtergereDa, are peste 80 si "iarna asta m-o cam lasat puterile!"
Ștergere