marți, 17 iulie 2012

Miercurea fara cuvinte (55) - Cântec pentru copii

Circul

Trebuie sa apara si Carmen acusi!

39 de comentarii:

  1. Am venit şi Io pe-aici cutreierând din poartă-n poartă. Am făcut un popas pentru o scurtă audiţie muzicală şi am pornit din nou la drum. Rămâi cu bine şi să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Si mie, acum aproape 40 de ani. Se poate miercurea si fara poze, fara cuvinte sa fie!

      Ștergere
  3. ăăă...? care-i semnul pentru "fără cuvinte"?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da...da...da.... :)
    Portia de muzica pe azi mi-am luat-o. Merci!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt afon, asa ca nu pot comenta in legatura cu melodia sau calitatile vocale ale artistului, insa in legatura cu textul cantecului, eu as dori sa comentez ca pt mine personal Circul e legat in mod ireversibil si inseparabil de povestea despre ursul polar Fram de dl Cezar Petrescu + povestea despre Buratino de dl L Tolstoy, si altceva nu prea are sansa sa ma impresioneze estetic in mod special deosebit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Imi cer scuze pt subiectivism numai fata de fanii d-lui Fellini, altora nu vad de ce as fi obligat.

      Ștergere
    2. Se întâmpla multe de râs la circ. Dar textul ASTA aparea prin anii '70, nu stiu daca si cât existai pe vremea aceea!

      Ștergere
    3. La Fram, ursul polar ma duce si pe mine primul gand cand aud cuvantul circ.

      Ștergere
    4. Ar fi (fost) frumos sa fie doar asta!

      Ștergere
    5. Eu nu existam in anii '70 insa cartea cu Fram si cartea cu Buratino existau si eu chiar cred ca e posibil sa mi le fi pastrat tata expres pt mine, desi pe atunci nu cred ca mama se decisese inca daca dorea sa aiba un copil, si abia prin 1980 a reusit sa o convinga tata ! (Asa mi-a si zis chiar ea, ca el e cel care dupa ce erau deja casatoriti de vreo 2, aproape 3 ani, a inceput sa o baraie la cap ca el vrea un copil, si pana la urma i-a zis si ea, "hai, bine, daca tot iti doresti tu asa de mult" !)

      Ștergere
    6. Spune clar Rodolfo, pâna la urma a convins-o? Când, unde, cum?
      Sa revenim la subiect, asta e clar un text contra regimului de atunci (nu de slabire) din cauza caruia Doru Stanculescu a avut mult de suferit. Lasa-l pe Fram. Atunci parintii mâncau gâtzii ca sa manânci tu copanul.

      Ștergere
    7. Zau, eu am fost ff mofturos la mancare, nici nu imi placea macar copanul, doar o parte speciala de la pui imi placea mie, (pe atunci, in anii 80 pe cand mancam pui, ca dupa Revolutie pe mine nu m-a mai fortat nimeni sa manac carne de pui si nici nimica pt ca deja crescusem mai mare si nu mai trebuia sa se chinuie mama sa ma convinga cu taiat si prezentat in bucatele de dimensiuni si culori preferate mie ca sa mananc si eu ceva, iar acum nu mananc pui de loc pt ca e 30 Euro/kg in Norvegia si, nici daca m-am mai maturizat din mofturile copilariei, nu mai imi permit sa mananc asa ceva): era o bucatica de cca 2,75 cm diametru care se gaseste intr-o concavitate din incheietura soldului copanului de pui...eu numai pe aia o mancam. Copanul putea sa-l manance cine voia, tata de ex. Lui mama ii plac gatul si tartita ! Pieptul trebuia sa se sacrifice bunica sa-l manance ca pe ala chiar ca nu-l voia nimeni ! Zau daca mancatul puiului nu era exact asa la noi acasa in anii 80 ! Nu stiu cum o fi fost in anii 70 ininte sa ma nasc eu ! O fi fost mai interesant probabil.

      Ștergere
  6. Total de acord cu Rudolph ! Si fiindca veni vorba, oare de ce "Fram, ursul polar", superba carte pentru copii, nu exista in nici o lista de lecturi pentru copiii din Romania ?... Si nici vreun alt roman din numeroasele scrieri ale lui Cezar Petrescu ?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cânta foarte fals. Dar cu 100 de ani mai devreme Eminescu scria:

      "Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
      Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă."

      Ștergere
  7. O miercure fara cuvinte mai speciala aici la tine... frumos cantec :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Nu-i asa? Si curajos, pe vremea aia...
      Numai bine si tie!

      Ștergere
    2. De ce curajos ? Ca doar Cenaclul Flacara era o activitate total aprobata (chiar stampilat aprobata) pe vremea aia, la fel de permis ca si petrecutul a unor mase mai mari de oameni, in special de varsta tanara, in cadrul noptilor de Inviere (de Paste) pe strada. Zau, ce sa le fac organizatorilor acelui Cenaclu daca nu au fost atenti la briefingul legat de securitatea spectatorilor, sau poate nu au folosit in mod optim resursele legate de securitate avute la dispozitia lor in mod prea competent, si s-au intamplat acele decese nefericite de spectatori in cadrul acela organizat, si a trebuit sa fie interzis la un moment dat...totusi securitatea omului primeaza...si efectiv vorbesc ff serios si fara nici un pic de ironie...se mai intampla accidente din astea si prin alte parti, ce sa-i faci daca nu exista dinainte un plan B pt un Cenaclu Luminita B de ex, ca sa inlocuiasca acel Cenaclu Flacara A, cu reguli de securitate mai optime, poate ca nici nu mai erau bani la buget pt asa ceva, cine stie, ca totusi in anii 80 cred ca au fost introduse niste metode de austeritate economica, nu poti sa fii chiar asa de perfect competent mereu, plus ca in Romania regimul comunist totalitar, mai ales de pe vremea Ceausescu, zau daca ar fi putut fi descris in mod real ca fiind fost un adevarat sistem totalitar din asta super-competentul...zau, cred ca comparatia cu Coreea de Nord este cam exagerata ! Ehei...daca se introducea Cenaclul Luminita B...alta ar fi fost poate soarta Romaniei !

      Ștergere
    3. Parca pot sa imi si inchipui sedintele de sfatuitori ale dictatorului Ceausescu in care cei pro-Tito erau cei anti-Tito, atunci cand incercau sa il sfatuiasca pe Ceausescu cam incotro sa o ia cu Romania...LOL ! Chiar ca m-ai facut sa rad cu gandurile legate de acest articol fata de care chiar fusesem oarecum tafnos la inceput !! (Eu sunt un critic mai rigid-anxios cand trebuie sa evaluez opere individuale de artisti individuali, imi fac probleme, etc, dar daca e vorba de evaluat si criticat sisteme organizationale sau chiar politice la competenta la mine devine de nivel de distractie totala, pt ca desi acele sisteme sunt implementate si intretinute de oameni mai mult sau mai putin competenti, totusi sunt sisteme, nu sunt opere de arta, si este si permisa o critica la nivel de amator incompetent fata de ele decat fata de cine stie ce artist care vorbeste sufletului cine stie cui ! Noroc cu artistii aia care vorbesc la nivel mai universal sufletele mai tuturor oamenilor, ca macar fata de ei iti poti permite sa fii asa mai amator si incompetent si sa zici total relaxat, "OO, ce minune !" sau "OO, ce adevarata porcarie !", dar cu artistii astia mai minorii, zau daca nu trebuie sa te porti cu manusi !)

      Ștergere
    4. Nu stii ca nu erai atunci. Dupa vizita lui Ceasca în Coreea, a luat exemplul lor si a început beleaua la noi. Dar am deviat de la subiect, aici era vorba despre muzica...

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Doru Stanculescu, arhitect de meserie, la Cenaclul Flacara, în anii când ne luaseram dupa coreenii de nord.

      Ștergere
    2. dupa circ, merge si o cafea
      http://www.bestmusic.ro/doru-stanculescu/muzica-doru-stanculescu/cafeaua-de-dimineata-357579.html

      Ștergere
    3. Frumos, subiectul e cam acelasi, dar tonul e mai optimist! Are el ce are cu circul, carnavalul...
      Merci pentru cafea!

      Ștergere
  10. Cuvintele lui spun multe.
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  11. faina piesa! textul este colosal!
    Happy WW! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa a fost si este el, un rebel cu un imens talent.
      O sa vezi curând!

      Ștergere
  12. Cam asta-i situatia. Pe unii nu-i deprima circul, panarama...

    RăspundețiȘtergere
  13. Fara cuvinte? Hmmm... da - e drept! - m-a lasat fara cuvinte!

    Numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma mira si ma onoreaza cât de multi tineri trec pe-aici!
      Da, erau multe chestii frumoase si atunci, mai ales ca toti eram în aceeasi gasca!
      Te salut si mai poftim!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!