marți, 4 decembrie 2012

Despre gestionarea corecta a descompunerii

In fiecare zi ascult, vad sau citesc o multime de lucruri nostime, memorabile, amabile, ipocrite, de-a dretul scârboase, inteligente, stupide, incredibile - inclusiv prin ridicol si uneori chiar geniale. Iata ce mi-a fost dat sa aud azi de la un om normal, la sfârsitul unei (de)zbateri interesante, dar din care cei interesati sa înteleaga ceva nu înteleg absolut nimic :

"De ce sa vorbim de moartea *** ? Orice viata începe printr-o celula care se divide !"

In locul stelutelor puneti orice trei litere care pot sugera un partid, eventual în suferinta, dar care nu-i?. Minunat ! Omul asta chiar exista dar sigur nu face politica !

Si mi-am adus aminte, de la zoologie parca, despre biogenetica, despre înmultirea prin diviziune, fazele de morula, blastula, gastrula... Ce scoala se facea atunci !!

Telespectatorul nostru n-a amintit, probabil din discretie (ceea ce nu-i cazul la mine), ca mai e ceva înainte de prima diviziune: cineva "fecundeaza" pe altcineva, ca sa ma exprim stiintific, cu variantele de cartier cunoscute care ne-au încântat în ilegalitate copilaria. Numai ca de câteva zeci de ani sunt cam aceleasi personaje care se pupa si mai apoi se... Pai cum sa fie astia tineri, iesiti din consanghinitate, daca nu cam tâmpiti ?

14 comentarii:

  1. mie-mi plac "calugaritele" pe numele lor, din cartea de zoo, "mantis religiosa" :) in timp ce masculul isi face datoria, fecundand-o, ea-l papa..lasand la sfarsit organele genitale care functioneaza pana-si termina "treaba" ptr care au fost concepute...si apoi EA le papa si pe acestea...asta apropos de scoala ce-o faceam...uite n-am uitat chestia asta timp de vreo 50 de ani :)))
    eu cred ca asa fac si politicienii cu votantii...ii *** (dupa modelul dat, mai sus ;))si pana voteaza ii devoreaza, lasand la urma mana cu care baga votu'n urna...
    nu te mai necaji Dane...daca iti arat cuponul meu de pensie...plangi cu vorbe si apoi, dupa asta nu te mai supara nimic...cuponul de pensie, in romania, caleste caractere..crede-ma...zau...pe cuvant... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste tot politicienii îsi pupa electoratul pâna la vot si îi ... pe urma. Nu cred ca îi halesc, cine-i mai voteaza data viitoare?
      Dar eu vorbeam de relatia din interiorul lumii politice. Astia o fac si cu figuri... Iar exemplul nu era neaparat din România, îi paste si pe cei de-acolo exact asa ceva, se înt^mpla la case mari de tot... aiurea!

      Ștergere
    2. eu glumeam..tu, vad ca esti fff serios....
      mi-e prea bine ca sa fiu si serioasa :)))))
      da'i in fras Dane !!!!

      Ștergere
    3. Trebuie sa pui totusi lucrurile la punct la momentul potrivit!
      Ce bine mi-era si mie acum 12 ani!!

      Ștergere
    4. cand erai student ? ;)
      eu am fost anuntata sa merg la vot la o sectie (singura din zona/stat)..noroc ca e langa mine, la 5 min de mers cu masina...am citit si eu, sa vad cine e in colegiul meu, candidat...
      am ras cu lacrimi, ca ce naiba altceva pot sa fac...niste neica-nimeni-de-aiurea si-un ungar...jumatate din ei nu fac parte din diaspora..adica ei, "candindatii" traiesc si se hlizesc la ei acasa, in bojdeuca lor si cersesc voturile americanilor..probabil ca asa este si-n alte tari...ce legi mai sunt si astea ?! zau daca le pricep...noi sa fim sanatosi...in rest...

      Ștergere
    5. Vaaai tu, ce amabila esti!
      Acum 12 ani am venit în Franta, cu elan, gata sa construiesc socialismul si aici, dupa ce-l facusem praf în România. Dar vad ca o pot face si ei, si au un spor...

      Ștergere
  2. Sunt oameni care consideră modelul biologist şi evoluţionism ca pe suprema realizare a inteligenţei materiale. Eu incep să am mari dubii.
    Am citit recent despre gena egoistă şi despre replicanţi. Cineva a avut curajul să afirme că omul e o fiinţă care slujeşte ADN-ului. Noi existăm doar pentru că purtăm un set de gene care au ca program principal să se multiplice. Gena nu ne vrea nouă binele, ci îl vrea pe al ei. Ei nu-i pasă de bunăstarea intregului organism, câtă vreme se multiplică oricât de mult.
    Ştiu că sună de domeniul SF-ului şi totuşi nu este. O să scriu o postare despre asta.
    Revenind la ceea ce ai spus in text, am convingerea că oricine copiază modelul biologist este primitiv în concepţii şi anacronic in strategii.
    O să explic in postarea mea de ce cred asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este nevoie de cât mai multi primitivi. Deja am început sa ne calcam pe picioare. Este incredibil cât de putini oameni cu adevarat valorosi pot face omenirea sa evolueze. Restul? Turma, imbecili, obedienti...
      "Gena ta" si "tu", nu astea or fi cele doua parti ale "sinelui" care sunt în opozitie, numai ca nu stiam cum se cheama.

      Ștergere
    2. Da, aşa au mers lucrurile muuultă vreme.
      Mă gândeam ieri că, paradoxal sau nu, toată tevatura asta spiritualistă a avut şi ceva beneficii. A prins la unii care nu mai credeau în nimic. A fost impulsul necesar ca ei să deschidă ochii.
      Ştii, eu am un sentiment bun, optimist cu privire la chestiunea de care vorbeşti. Am convingerea că oamenii se trezesc.

      Ștergere
    3. Eşti destul de supărat, observ. Din cât te ştiu, am convingerea că motivele tale sunt intemeiate. Îmi pare rău.
      Mai ales că eu nu mă pot opri să nu uzez de paralela biologistă pe care ai făcut-o. Mai ales acum, când sunt foarte absorbită de studiul chestiunii cu pricina.
      Iertare, dacă comentariile mele au fost cam offtopic...

      Ștergere
    4. Da nu sunt deloc pe lânga... Nu putem glumi mereu si nici nu cred ca-i bine. Mai sunt si lucruri serioase asa cum sunt si zile mai proaste si chiar ani mai prosti.
      Bine ca se trezesc, banuiesc unde si ma bucur, nu ma pot opri sa nu-i vad si pe cei din alte parti care se afunda si mai tare, chestie care ma priveste direct.
      Deocamdata am trecut înaintea Italiei si Greciei într-un top al coruptiei mici. Ma rog, nu era asa greu, dar nici altii nu se simt prea bine.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Intr-adevar, plin de haz! Iar comentariile si mai si.
      Eu n-am vrut sa spun ca "formatiunea" respectiva ar fi scindata sau moarta, dar deja miroase urât.
      Pe alte plaiuri mai putin mioritice s-a trecut deja "au-delà" si acum se reîncarneaza. Sa vedem în ce.

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!