wow. Dar voi mancati, nu gluma... Eu mi-am adus numai marar uscat, leustean uscat, si verde ( tocat si la congelator, in portii). Si seminte de patrunjel,marar,leustean, castraveciori, sa mai pun in ghivece. Cu borsul - fol. lamaie.
e posibil. Dar eu am norocul ( spre invidia ta) sa gasesc marar proaspat, bors la sticla ( nasol la gust - intr-o zi, o sa ma apuc sa imi fac singura), sau sa culeg corcoduse primavara pt acrit.
eu? nici unul! :)) zau! vara asta insa mi-am cumparat tarhon verde de pe piata si mi l-am pus cu otet si sare la borcan - asta mi-am adus din România. si Eugenia - o cutie de 2 kg si ciocolata cu rom :)) Happy WW! si-un Mos Nicolae generos! ;))
Plicul de Bors magic miroase oribil o data deschis, e prima data cînd aduc în Franta (este si la magazinul românesc din Paris), nu stiu ce poate provoca un asemena miros, dar prefer sa fac supa mea de legume acrita eventual cu lamîie; sau sa visez la urmatorul bors veritabil din urmatoarea vacanta...
deci eu primavara ma duc la niste tarabagii olandezi, si imi iau plantele dorite in ghivecele. Mut in ghivece mai mari, pe balcon, si cand gatesc, culeg 1-2-3 ramurele. Astfel m-am reimpacat cu cimbrul, dupa ce l-am ocolit multi ani de zile.
si nici nu e sacul lui Mos Craciun! :)
RăspundețiȘtergereNici nu s-ar putea, tot ce se vede dateaza de asta-vara!
ȘtergereO, Doamne, cate sunt! :)
RăspundețiȘtergereMi-am adus aminte de momentul lui Caragiu in care citea instructiunile de pe un plic de vegeta sau ceva de genul ;)
Cred ca-mi aduc aminte, citea de pe un plic "Delikat" parca, în ungureste!
ȘtergereUn minitalcioc pezentat de Dan pentru a umple sacoşa la plecarea de acasă în turneu.
RăspundețiȘtergereUn minitalcioc împrospatat periodic, uneori chiar de la magazzinele românesti sau sârbesti din Paris!
Ștergeredoua intrebari:
RăspundețiȘtergere- sunt obligatorii de pus in traista si cand mergi la magazin?
- unde-s micii?
Trebuie pusi în traista când pleci departe. Micii au ramas în România, cu prafurile astea iese ceva cam ca micii. Are si gustul carnii un rol...
Ștergeresi eu care credeam ca am multe condimente :)
RăspundețiȘtergereAstea-s doar cele românesti. Cele arabesti, indiene sau din insule n-avea rost sa le pun. Sunt din belsug aici...
Ștergerewow. Dar voi mancati, nu gluma...
RăspundețiȘtergereEu mi-am adus numai marar uscat, leustean uscat, si verde ( tocat si la congelator, in portii). Si seminte de patrunjel,marar,leustean, castraveciori, sa mai pun in ghivece. Cu borsul - fol. lamaie.
Mai stim si pe altii care manânca la fel. O fi o chestie româneasca sau chiar moldoveneasca, mai din nord?
Ștergeree posibil.
ȘtergereDar eu am norocul ( spre invidia ta) sa gasesc marar proaspat, bors la sticla ( nasol la gust - intr-o zi, o sa ma apuc sa imi fac singura), sau sa culeg corcoduse primavara pt acrit.
Si mai gasesti si mici, ceea ce nu-i neglijabil!
Ștergeresi eu sunt fan combinatii de condimente la punga...vegeta e de baza, la propriu si la figurat
RăspundețiȘtergeregurmandule
ȘtergereMai regleaza putin gustul. Cât or fi de "naturale" si sanatoase, nu stiu...
ȘtergereAsta-i o calitate, multumesc! ;))
ȘtergereUau! Proviziile sunt necesare. Mancarea devine (si) mai savuroasa cu astfel de ingrediente.
RăspundețiȘtergerePofta buna! pofta de viata! :)
Si înca n-am scos la "pozat" buchetele de cimbru adevarat învelit în ziar sau frunzele de dafin, tot adevarate!
Ștergerecimbru am un copacel proaspat.
ȘtergereSi avui si salvie, dar mi-au mancat-o niste ganganii pe balcon. La primavara iau alta :)
Cimbrul asta de aici, din borcanele, parca-i facut cu mucegai!
ȘtergereOhoo, meticulos om!
RăspundețiȘtergereUnii spun ca as fi "meticalos", stiu si eu... Dar când e vorba de mâncare nu ma joc!
Ștergereeu? nici unul! :)) zau! vara asta insa mi-am cumparat tarhon verde de pe piata si mi l-am pus cu otet si sare la borcan - asta mi-am adus din România. si Eugenia - o cutie de 2 kg si ciocolata cu rom :))
RăspundețiȘtergereHappy WW! si-un Mos Nicolae generos! ;))
A venit din seara asta ca mâine dimineata suntem grabiti si el e cu copiii.
Ștergerece de E-uri...
RăspundețiȘtergereMai aleg si eu, nu le manânc chiar pe toate! Si pe urma, sanatos n-a murit nimeni pâna acum!!
Ștergereasta replica e de milioane! :)
ȘtergereMi se-ntâmpla din ce în ce mai rar...
Ștergereti-as fi dat un "like", da' vad ca n'ai :)
RăspundețiȘtergerePoti sa-l spui, ca înca aud!
ȘtergerePlicul de Bors magic miroase oribil o data deschis, e prima data cînd aduc în Franta (este si la magazinul românesc din Paris), nu stiu ce poate provoca un asemena miros, dar prefer sa fac supa mea de legume acrita eventual cu lamîie; sau sa visez la urmatorul bors veritabil din urmatoarea vacanta...
RăspundețiȘtergereSi mai provoaca si arsuri pe "sarcofag". Cu lamâie cum spui tu si leusteanul meu din gradina iese mai bun... Si visam...
Ștergeredeci eu primavara ma duc la niste tarabagii olandezi, si imi iau plantele dorite in ghivecele. Mut in ghivece mai mari, pe balcon, si cand gatesc, culeg 1-2-3 ramurele. Astfel m-am reimpacat cu cimbrul, dupa ce l-am ocolit multi ani de zile.
RăspundețiȘtergere