marți, 8 ianuarie 2013

Miercurea fara cuvinte (71) - A trecut si Revelionul...

Dupa asta gata, facem o pauza. Un singur lucru nu pricep, acum, când am "developat" filmul: unde a disparut friptura, ca au fost vreo trei feluri!

Carmen a deschis mai devreme azi!

54 de comentarii:

  1. (pârâciosule! da, am deschis rubrica mai repede ;)

    friptura?... o fi luat-o mâta ;))da' ce te plângi ca, uite câte au mai ramas pe masa! aperitive, sarmale in foi de vita, sarmale in varza acra, dulciuri... Tiiii, ce de bunatati! o vai! si desertul are dedicatie... Superapetisante, toate!
    happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am prins si eu rând în fata în sfârsit!
      Pai n-au ramas, ca pozele le faceam înainte, dar la friptura nu stiu ce-a fost, a disparut imediat sau se rupsese filmul!
      Am sa caut toate pozele pe care le mai am cu torturile în care am suflat, au fost câteva...
      Happy WW!

      Ștergere
  2. Păi da ! A trecut chiar şi Crăciunul ăl bătrân (după stilul vechi).
    Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis, pâna la weekend o lasam mai usor!
      Noapte buna Liviu!

      Ștergere
  3. m-ai naucit...cum poti sa-mi faci asa ceva???
    sarmalele imi plac si si...dar tortul ala...ohhh...tare mai esti rasfatat:)
    pana la urma am ajuns la concluzia ca meriti!! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu frate cum poate sa va placa atâta dulce! Câteodata ma ustura gâtul când manânc si eu ceva, din politete...

      Ștergere
    2. data viitoare gandeste-te ca mananc eu si nu o sa te mai usture :))

      Ștergere
    3. Pe blog suntem virtuali, dar de mâncat mâncam real!

      Ștergere
  4. eu servesc doar tort, mulţumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Apetisante, bine ca au trecut sarbatorile!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acusi ne ia foamea iar, trebuie doar sa ne curatam putin!

      Ștergere
  6. Salutari ,da'unde sunt sticlele, unde e sampania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost, au fost, trebuie sa mai caut sticlele!

      Ștergere
  7. Aoleu ! Nu mai pot să văd mâncare nici în fotografii !
    Zi frumoasă, Dane !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu curcanul umplut cu trufe cum ramâne? Ne suparam pe Dumas?
      Zi buna si tie Zina!

      Ștergere
  8. dane, in sfarsit am reusit sa "cresc" in ochii mei...mereu m-am plans ca nu stiu sa "invart" sarmalele...vazandu-le pe ale tale...ma consider artista :)))))
    cand am fost in Turcia am cautat un aparat ptr executarea sarmalelor...am vazut eu la o turcoaica, din constanta..puneai frunza, umplutura si treceai doar un "maner" dintr-o parte-n alta si gata sarmaua...sa nu mai spun ca erau egale toate....
    mai sunt niste "chestii" pe masa pe care n-am stiut sa le identific...poate-mi spui tu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa te vad eu cum faci sarmale cu niste foi care se rup mereu! Aici varza e doar acra, nu si murata, iar foile sunt tari. Vitza am gasit-o la un magazin turcesc, foarte bune la gust si parfumate, dar si ele se rupeau usor.
      In curând o sa facem sarmale la calculator, în Adobe Acrobat.
      Celelalte chestii le-am povestit mai jos. Aici antreurile se numesc dupa materialul vasului în care se fac: terine, verine, ar trebui si plastine... Si mai erau niste rulade, cu pui, cu peste... Fleacuri!

      Ștergere
    2. interesante "cocktailuri"...
      iar despre varza, stiu ce spui...si aici este la fel...o sa pun varza la murat, ca la magazinele europene, unde mai gasesc asa ceva, varza este "putreda" :)
      ultima oara a trebuit sa fac varza a la cluj...

      Ștergere
    3. Incearca mai întâi la scara mica. Depinde de apa, daca e foarte pura nu iese nimic. Am încercat si noi, degeaba, la fel si cu borsul. N-are bacterii, nu fermenteaza... Exista însa la farmacii (aici) asa numite "bacterii prietenoase", care mai ajuta ceva, dar nu mare lucru...
      Si eu vreau o varza calita cu rata sau cârnati, poate si niste varzari acolo, cine stie, poate la vara în Bucuresti...

      Ștergere
    4. doar ce-am facut varzari saptamana trecuta...putin, de pofta, in tavitele de chec...in ro faceam in tava mare ..era buna si rece...am sa tin cont de sfaturile tale..am sa-mi intreb o prietena care se incapataneaza sa ramana "gospodina" si are si acum...aici...in camara.. dulceata, gem, zacusca si cate alte borcane cu eticheta...asa cum facea mama, cand locuiam la Timisoara...ea precis stie...

      Ștergere
    5. Si de unde ai luat varza murata, e murata sau tot asa ca aici, doar acra?
      Cu zacusca se mai rezolva, le gasesti tot anul, mai putin gogsarii care pe-aici nu s-au inventat înca!

      Ștergere
  9. Ce bine arata sarmalele in ceramica aia traditionala!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce de bunataturi! Insa si multa munca! Felicitari priceputilor din bucatarie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De data asta priceputi au fost si altii, noi am venit cu o parte!

      Ștergere
  11. ce relelion colorat:D
    foarte bine arata mancarea:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Inainte de orice, LA MULŢI ANI!
    Înţeleg că era cazul, dar eu m-am prins cu întârziere. Îmi pare rău. Eşti şi "John" sau a fost ziua de naştere? :)

    În al doilea rând, vreau să ştiu ce se află in paharele acelea unde ochiul meu cel ager zăreşte ceva care seamănă cu o căpşună? Şi parcă ar fi şi nişte kiwi sub dânsa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nascut pe 1, declarat pe 6 si Jean pe deasupra.
      Tot la desert te gândesti!! Pai acolo nu erau decât aperitive! In paharele cele înalte o conviva a pus carne de crab si o pasta de avocado. Aici li se spune deci "verine". In celelalte mai mici (erau din plastic dar tot verine le zice, nu plastine) erau bucatele de somon afumat pus pe o crema de nu mai stiu ce, pe baza de vegetale, dar era bun!

      Ștergere
  13. si eu care avui un mic dejun sanatos ( pregatit pt tot clasa copilului), cu portocale, morcovi, brocoli , banane.
    Ce imi faci, domnule...

    Sincer, eu na omor dupa sarmale. Dar la cum arata pozele tale, da-le incolo de mofturi!!!

    Inca o intrebare: in paharele alea mici si aratoase, ce ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost ziua Marei? La Multi Ani pentru orice eventualitate! Pai asta manânci tu la micul dejun, morcovi si brocoli?
      Sarmalele merita, mai ales cu foi de vitza!
      Despre ce era în pahare am povestit mai sus, sunt chestii usor de facut si si mai usor de cumparat de-a gata!

      Ștergere
    2. Pai La multi ani de ziua ta! Multa sanatate si un an nou mai bun!! Era o obisnuinta acum ceva ani ca declaratiile de nastere sa fie ceva mai tarziu facute. Mai ales iarna :) .


      Nu a fo ziua Marei, aici la gradinite micul dejun e organizat de parinti, pe rand. A venit randul nostru, si trebuia mic dejun sanatos, cu tematica: legume si fructe. Asa ca am dus portocale, banane, morcovi si brocoli. PT 28 copii. Am curatat dim. si taiat.... si mai degustam...

      Ștergere
    3. Saru' mâna pentru urari, la mine e deschis mereu pentru o petrecere!
      Era ceva legat de armata, sa fiu declarat cu "un an" mai târziu, cu toate ca 1 sau 6 tot anul ala ar fi... De aceea cred ca de fapt eu sunt pe 31 cum spuneam odata, dar probabil acolo si atunci era agitatie mare iar eu nu-mi mai aduc aminte!
      Când îti vine rândul data viitoare fa-le o omleta cu brânza rasa si costita cu câteva gognele alaturi sa-i vezi pe puii de flamanzi ce mai manânca! Vezi ce se potriveste, flamanzi, flamânzi, tot pe-acolo!!

      Ștergere
  14. Ce masă îmbelșugată și frumos aranjată, felicitări bucătarului!
    Acum, după ”postul” de după sărbători, parcă ar merge din nou câteva sarmale. Happy WW! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-a mai ramas am pus în congelator, poate în weekend le verificam...

      Ștergere
  15. offff... cred ca esti sadic ! :))...deci trebuia sa postezi si cele trei feluri de fripturi ?!!!!...nu ajunge ca ne lasa gura apa cu ce ai postat deja ??!!! :))...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil eram ocupati cu mâncatul lor, ca poze n-am gasit!
      Era un clapon umplut si niste porc la cuptor si la tava. Atât... Cocosul era cumparat pentru ca fac aia niste operatii estetice animalului de-i scot oasele fara sa lase urme, ramâne întreg!

      Ștergere
  16. Tiai facut radiografia la stomac? Poate gasesti friptura.... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut ordine în poze acum câteva zile, era deja prea târziu...

      Ștergere
  17. Mancaciosule Temporal, spune-mi si mie o "gaura de vierme" pana acolo, ca salivez! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai iesi pe la Nadlac si pe urma Szeged, Budapesta, Viena, Salzburg, München, Karlsruhe, Luxemburg si Charleville. Dar e cam mult de "sapat"...

      Ștergere
  18. Sarmalele...s-au servit in strachina dupa cate vad...aceea e o portie?
    O masa foarte frumoasa, foarte bogata. :)
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi fost culmea, strachinile sunt marisoare... Dar le-am umplut din oale de mai multe ori...
      Happy WW pe terminate!

      Ștergere
  19. eu care nu le am cu mancarea, pot spune ca mi-ai deschis apetitul in seara asta.

    O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum se spune în reclamele de bere: "consumul excesiv de mâncare dauneaza grav sanatatii". Mai ales seara...
      Noapte buna!

      Ștergere
  20. Delicioase feluri de mancare insa am remarcat si vasele din lut, smaltuite. Imi place sa mananc din asemenea… blide… Si tin la ale mele foarte mult, pentru ca mi le-a facut tata, special :)
    Tort? N-am vazut si tort! Sigur ca pot manca dulce pana fac vecinii diabet dar cand ma ia cu pofta e rau – asa ca... ma fac, uneori, ca nu vad :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceramica de Horezu, uneori mai mâncam si ciorba de potroace din asemenea blide, dar mai mici. Doar a fost inclusa anul trecut de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial.
      Tort? Nu, în ultimele doua poze nu-s doua torturi, ci altceva, nici nu mai tin minte...

      Ștergere
    2. cred ca bushe :) ( nu stiu cum se scrie exact in fr, aici is traditionale de anul nou trunchiuri de copac)

      Oricum, cu ceramica de Horezu eu sunt complet impresionata. O sa imi aduc si eu din Ro, arata f. bine!!! Imi aduce aminte de copilarie.

      Ștergere
    3. Acuma ca nu ne aude Diana, erau într-adevar torturi, unul aniversar si altul pentru completare. Buturugile se fac aici pentru Craciun si sunt ceva de speriat, numai crema si unt.

      Ștergere
    4. belgienii au rafinat putin buturugile, sau eu sunt norocoasa.
      De ex. noi am cumparat una din inghetzata. Dar am mancat si unele bune si usoare, gen panispan cu crema (nu de unt)

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!