(pârâciosule! da, am deschis rubrica mai repede ;)
friptura?... o fi luat-o mâta ;))da' ce te plângi ca, uite câte au mai ramas pe masa! aperitive, sarmale in foi de vita, sarmale in varza acra, dulciuri... Tiiii, ce de bunatati! o vai! si desertul are dedicatie... Superapetisante, toate! happy WW!
Am prins si eu rând în fata în sfârsit! Pai n-au ramas, ca pozele le faceam înainte, dar la friptura nu stiu ce-a fost, a disparut imediat sau se rupsese filmul! Am sa caut toate pozele pe care le mai am cu torturile în care am suflat, au fost câteva... Happy WW!
m-ai naucit...cum poti sa-mi faci asa ceva??? sarmalele imi plac si si...dar tortul ala...ohhh...tare mai esti rasfatat:) pana la urma am ajuns la concluzia ca meriti!! :))
dane, in sfarsit am reusit sa "cresc" in ochii mei...mereu m-am plans ca nu stiu sa "invart" sarmalele...vazandu-le pe ale tale...ma consider artista :))))) cand am fost in Turcia am cautat un aparat ptr executarea sarmalelor...am vazut eu la o turcoaica, din constanta..puneai frunza, umplutura si treceai doar un "maner" dintr-o parte-n alta si gata sarmaua...sa nu mai spun ca erau egale toate.... mai sunt niste "chestii" pe masa pe care n-am stiut sa le identific...poate-mi spui tu...
Sa te vad eu cum faci sarmale cu niste foi care se rup mereu! Aici varza e doar acra, nu si murata, iar foile sunt tari. Vitza am gasit-o la un magazin turcesc, foarte bune la gust si parfumate, dar si ele se rupeau usor. In curând o sa facem sarmale la calculator, în Adobe Acrobat. Celelalte chestii le-am povestit mai jos. Aici antreurile se numesc dupa materialul vasului în care se fac: terine, verine, ar trebui si plastine... Si mai erau niste rulade, cu pui, cu peste... Fleacuri!
interesante "cocktailuri"... iar despre varza, stiu ce spui...si aici este la fel...o sa pun varza la murat, ca la magazinele europene, unde mai gasesc asa ceva, varza este "putreda" :) ultima oara a trebuit sa fac varza a la cluj...
Incearca mai întâi la scara mica. Depinde de apa, daca e foarte pura nu iese nimic. Am încercat si noi, degeaba, la fel si cu borsul. N-are bacterii, nu fermenteaza... Exista însa la farmacii (aici) asa numite "bacterii prietenoase", care mai ajuta ceva, dar nu mare lucru... Si eu vreau o varza calita cu rata sau cârnati, poate si niste varzari acolo, cine stie, poate la vara în Bucuresti...
doar ce-am facut varzari saptamana trecuta...putin, de pofta, in tavitele de chec...in ro faceam in tava mare ..era buna si rece...am sa tin cont de sfaturile tale..am sa-mi intreb o prietena care se incapataneaza sa ramana "gospodina" si are si acum...aici...in camara.. dulceata, gem, zacusca si cate alte borcane cu eticheta...asa cum facea mama, cand locuiam la Timisoara...ea precis stie...
Si de unde ai luat varza murata, e murata sau tot asa ca aici, doar acra? Cu zacusca se mai rezolva, le gasesti tot anul, mai putin gogsarii care pe-aici nu s-au inventat înca!
Inainte de orice, LA MULŢI ANI! Înţeleg că era cazul, dar eu m-am prins cu întârziere. Îmi pare rău. Eşti şi "John" sau a fost ziua de naştere? :)
În al doilea rând, vreau să ştiu ce se află in paharele acelea unde ochiul meu cel ager zăreşte ceva care seamănă cu o căpşună? Şi parcă ar fi şi nişte kiwi sub dânsa...
Nascut pe 1, declarat pe 6 si Jean pe deasupra. Tot la desert te gândesti!! Pai acolo nu erau decât aperitive! In paharele cele înalte o conviva a pus carne de crab si o pasta de avocado. Aici li se spune deci "verine". In celelalte mai mici (erau din plastic dar tot verine le zice, nu plastine) erau bucatele de somon afumat pus pe o crema de nu mai stiu ce, pe baza de vegetale, dar era bun!
A fost ziua Marei? La Multi Ani pentru orice eventualitate! Pai asta manânci tu la micul dejun, morcovi si brocoli? Sarmalele merita, mai ales cu foi de vitza! Despre ce era în pahare am povestit mai sus, sunt chestii usor de facut si si mai usor de cumparat de-a gata!
Pai La multi ani de ziua ta! Multa sanatate si un an nou mai bun!! Era o obisnuinta acum ceva ani ca declaratiile de nastere sa fie ceva mai tarziu facute. Mai ales iarna :) .
Nu a fo ziua Marei, aici la gradinite micul dejun e organizat de parinti, pe rand. A venit randul nostru, si trebuia mic dejun sanatos, cu tematica: legume si fructe. Asa ca am dus portocale, banane, morcovi si brocoli. PT 28 copii. Am curatat dim. si taiat.... si mai degustam...
Saru' mâna pentru urari, la mine e deschis mereu pentru o petrecere! Era ceva legat de armata, sa fiu declarat cu "un an" mai târziu, cu toate ca 1 sau 6 tot anul ala ar fi... De aceea cred ca de fapt eu sunt pe 31 cum spuneam odata, dar probabil acolo si atunci era agitatie mare iar eu nu-mi mai aduc aminte! Când îti vine rândul data viitoare fa-le o omleta cu brânza rasa si costita cu câteva gognele alaturi sa-i vezi pe puii de flamanzi ce mai manânca! Vezi ce se potriveste, flamanzi, flamânzi, tot pe-acolo!!
Ce masă îmbelșugată și frumos aranjată, felicitări bucătarului! Acum, după ”postul” de după sărbători, parcă ar merge din nou câteva sarmale. Happy WW! ;)
offff... cred ca esti sadic ! :))...deci trebuia sa postezi si cele trei feluri de fripturi ?!!!!...nu ajunge ca ne lasa gura apa cu ce ai postat deja ??!!! :))...
Probabil eram ocupati cu mâncatul lor, ca poze n-am gasit! Era un clapon umplut si niste porc la cuptor si la tava. Atât... Cocosul era cumparat pentru ca fac aia niste operatii estetice animalului de-i scot oasele fara sa lase urme, ramâne întreg!
Delicioase feluri de mancare insa am remarcat si vasele din lut, smaltuite. Imi place sa mananc din asemenea… blide… Si tin la ale mele foarte mult, pentru ca mi le-a facut tata, special :) Tort? N-am vazut si tort! Sigur ca pot manca dulce pana fac vecinii diabet dar cand ma ia cu pofta e rau – asa ca... ma fac, uneori, ca nu vad :)
Ceramica de Horezu, uneori mai mâncam si ciorba de potroace din asemenea blide, dar mai mici. Doar a fost inclusa anul trecut de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial. Tort? Nu, în ultimele doua poze nu-s doua torturi, ci altceva, nici nu mai tin minte...
Acuma ca nu ne aude Diana, erau într-adevar torturi, unul aniversar si altul pentru completare. Buturugile se fac aici pentru Craciun si sunt ceva de speriat, numai crema si unt.
belgienii au rafinat putin buturugile, sau eu sunt norocoasa. De ex. noi am cumparat una din inghetzata. Dar am mancat si unele bune si usoare, gen panispan cu crema (nu de unt)
(pârâciosule! da, am deschis rubrica mai repede ;)
RăspundețiȘtergerefriptura?... o fi luat-o mâta ;))da' ce te plângi ca, uite câte au mai ramas pe masa! aperitive, sarmale in foi de vita, sarmale in varza acra, dulciuri... Tiiii, ce de bunatati! o vai! si desertul are dedicatie... Superapetisante, toate!
happy WW!
Am prins si eu rând în fata în sfârsit!
ȘtergerePai n-au ramas, ca pozele le faceam înainte, dar la friptura nu stiu ce-a fost, a disparut imediat sau se rupsese filmul!
Am sa caut toate pozele pe care le mai am cu torturile în care am suflat, au fost câteva...
Happy WW!
Păi da ! A trecut chiar şi Crăciunul ăl bătrân (după stilul vechi).
RăspundețiȘtergereSă ai o noapte liniştită.
Am zis, pâna la weekend o lasam mai usor!
ȘtergereNoapte buna Liviu!
m-ai naucit...cum poti sa-mi faci asa ceva???
RăspundețiȘtergeresarmalele imi plac si si...dar tortul ala...ohhh...tare mai esti rasfatat:)
pana la urma am ajuns la concluzia ca meriti!! :))
Nu stiu frate cum poate sa va placa atâta dulce! Câteodata ma ustura gâtul când manânc si eu ceva, din politete...
Ștergeredata viitoare gandeste-te ca mananc eu si nu o sa te mai usture :))
ȘtergerePe blog suntem virtuali, dar de mâncat mâncam real!
Ștergereeu servesc doar tort, mulţumesc! :)
RăspundețiȘtergereDa, poftiti, de amândoua felurile?
ȘtergereApetisante, bine ca au trecut sarbatorile!
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Acusi ne ia foamea iar, trebuie doar sa ne curatam putin!
ȘtergereSalutari ,da'unde sunt sticlele, unde e sampania?
RăspundețiȘtergereAu fost, au fost, trebuie sa mai caut sticlele!
ȘtergereAoleu ! Nu mai pot să văd mâncare nici în fotografii !
RăspundețiȘtergereZi frumoasă, Dane !
Si cu curcanul umplut cu trufe cum ramâne? Ne suparam pe Dumas?
ȘtergereZi buna si tie Zina!
dane, in sfarsit am reusit sa "cresc" in ochii mei...mereu m-am plans ca nu stiu sa "invart" sarmalele...vazandu-le pe ale tale...ma consider artista :)))))
RăspundețiȘtergerecand am fost in Turcia am cautat un aparat ptr executarea sarmalelor...am vazut eu la o turcoaica, din constanta..puneai frunza, umplutura si treceai doar un "maner" dintr-o parte-n alta si gata sarmaua...sa nu mai spun ca erau egale toate....
mai sunt niste "chestii" pe masa pe care n-am stiut sa le identific...poate-mi spui tu...
Sa te vad eu cum faci sarmale cu niste foi care se rup mereu! Aici varza e doar acra, nu si murata, iar foile sunt tari. Vitza am gasit-o la un magazin turcesc, foarte bune la gust si parfumate, dar si ele se rupeau usor.
ȘtergereIn curând o sa facem sarmale la calculator, în Adobe Acrobat.
Celelalte chestii le-am povestit mai jos. Aici antreurile se numesc dupa materialul vasului în care se fac: terine, verine, ar trebui si plastine... Si mai erau niste rulade, cu pui, cu peste... Fleacuri!
interesante "cocktailuri"...
Ștergereiar despre varza, stiu ce spui...si aici este la fel...o sa pun varza la murat, ca la magazinele europene, unde mai gasesc asa ceva, varza este "putreda" :)
ultima oara a trebuit sa fac varza a la cluj...
Incearca mai întâi la scara mica. Depinde de apa, daca e foarte pura nu iese nimic. Am încercat si noi, degeaba, la fel si cu borsul. N-are bacterii, nu fermenteaza... Exista însa la farmacii (aici) asa numite "bacterii prietenoase", care mai ajuta ceva, dar nu mare lucru...
ȘtergereSi eu vreau o varza calita cu rata sau cârnati, poate si niste varzari acolo, cine stie, poate la vara în Bucuresti...
doar ce-am facut varzari saptamana trecuta...putin, de pofta, in tavitele de chec...in ro faceam in tava mare ..era buna si rece...am sa tin cont de sfaturile tale..am sa-mi intreb o prietena care se incapataneaza sa ramana "gospodina" si are si acum...aici...in camara.. dulceata, gem, zacusca si cate alte borcane cu eticheta...asa cum facea mama, cand locuiam la Timisoara...ea precis stie...
ȘtergereSi de unde ai luat varza murata, e murata sau tot asa ca aici, doar acra?
ȘtergereCu zacusca se mai rezolva, le gasesti tot anul, mai putin gogsarii care pe-aici nu s-au inventat înca!
Ce bine arata sarmalele in ceramica aia traditionala!
RăspundețiȘtergereEu le mai gust si direct din oala!
ȘtergereCe de bunataturi! Insa si multa munca! Felicitari priceputilor din bucatarie!
RăspundețiȘtergereDe data asta priceputi au fost si altii, noi am venit cu o parte!
Ștergerece relelion colorat:D
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata mancarea:)
Ca sa nu mai vorbim de gust!
ȘtergereInainte de orice, LA MULŢI ANI!
RăspundețiȘtergereÎnţeleg că era cazul, dar eu m-am prins cu întârziere. Îmi pare rău. Eşti şi "John" sau a fost ziua de naştere? :)
În al doilea rând, vreau să ştiu ce se află in paharele acelea unde ochiul meu cel ager zăreşte ceva care seamănă cu o căpşună? Şi parcă ar fi şi nişte kiwi sub dânsa...
Nascut pe 1, declarat pe 6 si Jean pe deasupra.
ȘtergereTot la desert te gândesti!! Pai acolo nu erau decât aperitive! In paharele cele înalte o conviva a pus carne de crab si o pasta de avocado. Aici li se spune deci "verine". In celelalte mai mici (erau din plastic dar tot verine le zice, nu plastine) erau bucatele de somon afumat pus pe o crema de nu mai stiu ce, pe baza de vegetale, dar era bun!
si eu care avui un mic dejun sanatos ( pregatit pt tot clasa copilului), cu portocale, morcovi, brocoli , banane.
RăspundețiȘtergereCe imi faci, domnule...
Sincer, eu na omor dupa sarmale. Dar la cum arata pozele tale, da-le incolo de mofturi!!!
Inca o intrebare: in paharele alea mici si aratoase, ce ai?
A fost ziua Marei? La Multi Ani pentru orice eventualitate! Pai asta manânci tu la micul dejun, morcovi si brocoli?
ȘtergereSarmalele merita, mai ales cu foi de vitza!
Despre ce era în pahare am povestit mai sus, sunt chestii usor de facut si si mai usor de cumparat de-a gata!
Pai La multi ani de ziua ta! Multa sanatate si un an nou mai bun!! Era o obisnuinta acum ceva ani ca declaratiile de nastere sa fie ceva mai tarziu facute. Mai ales iarna :) .
ȘtergereNu a fo ziua Marei, aici la gradinite micul dejun e organizat de parinti, pe rand. A venit randul nostru, si trebuia mic dejun sanatos, cu tematica: legume si fructe. Asa ca am dus portocale, banane, morcovi si brocoli. PT 28 copii. Am curatat dim. si taiat.... si mai degustam...
Saru' mâna pentru urari, la mine e deschis mereu pentru o petrecere!
ȘtergereEra ceva legat de armata, sa fiu declarat cu "un an" mai târziu, cu toate ca 1 sau 6 tot anul ala ar fi... De aceea cred ca de fapt eu sunt pe 31 cum spuneam odata, dar probabil acolo si atunci era agitatie mare iar eu nu-mi mai aduc aminte!
Când îti vine rândul data viitoare fa-le o omleta cu brânza rasa si costita cu câteva gognele alaturi sa-i vezi pe puii de flamanzi ce mai manânca! Vezi ce se potriveste, flamanzi, flamânzi, tot pe-acolo!!
Ce masă îmbelșugată și frumos aranjată, felicitări bucătarului!
RăspundețiȘtergereAcum, după ”postul” de după sărbători, parcă ar merge din nou câteva sarmale. Happy WW! ;)
Ce-a mai ramas am pus în congelator, poate în weekend le verificam...
Ștergereyummmmmmmmmy! Delicioooos!
RăspundețiȘtergereMai ales sarmalele în foi de vita!
Ștergereoffff... cred ca esti sadic ! :))...deci trebuia sa postezi si cele trei feluri de fripturi ?!!!!...nu ajunge ca ne lasa gura apa cu ce ai postat deja ??!!! :))...
RăspundețiȘtergereProbabil eram ocupati cu mâncatul lor, ca poze n-am gasit!
ȘtergereEra un clapon umplut si niste porc la cuptor si la tava. Atât... Cocosul era cumparat pentru ca fac aia niste operatii estetice animalului de-i scot oasele fara sa lase urme, ramâne întreg!
Tiai facut radiografia la stomac? Poate gasesti friptura.... :))
RăspundețiȘtergereAm facut ordine în poze acum câteva zile, era deja prea târziu...
ȘtergereMancaciosule Temporal, spune-mi si mie o "gaura de vierme" pana acolo, ca salivez! :)
RăspundețiȘtergerePai iesi pe la Nadlac si pe urma Szeged, Budapesta, Viena, Salzburg, München, Karlsruhe, Luxemburg si Charleville. Dar e cam mult de "sapat"...
ȘtergereSarmalele...s-au servit in strachina dupa cate vad...aceea e o portie?
RăspundețiȘtergereO masa foarte frumoasa, foarte bogata. :)
Happy WW!
Ar fi fost culmea, strachinile sunt marisoare... Dar le-am umplut din oale de mai multe ori...
ȘtergereHappy WW pe terminate!
eu care nu le am cu mancarea, pot spune ca mi-ai deschis apetitul in seara asta.
RăspundețiȘtergereO seara placuta.
Cum se spune în reclamele de bere: "consumul excesiv de mâncare dauneaza grav sanatatii". Mai ales seara...
ȘtergereNoapte buna!
Delicioase feluri de mancare insa am remarcat si vasele din lut, smaltuite. Imi place sa mananc din asemenea… blide… Si tin la ale mele foarte mult, pentru ca mi le-a facut tata, special :)
RăspundețiȘtergereTort? N-am vazut si tort! Sigur ca pot manca dulce pana fac vecinii diabet dar cand ma ia cu pofta e rau – asa ca... ma fac, uneori, ca nu vad :)
Ceramica de Horezu, uneori mai mâncam si ciorba de potroace din asemenea blide, dar mai mici. Doar a fost inclusa anul trecut de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial.
ȘtergereTort? Nu, în ultimele doua poze nu-s doua torturi, ci altceva, nici nu mai tin minte...
cred ca bushe :) ( nu stiu cum se scrie exact in fr, aici is traditionale de anul nou trunchiuri de copac)
ȘtergereOricum, cu ceramica de Horezu eu sunt complet impresionata. O sa imi aduc si eu din Ro, arata f. bine!!! Imi aduce aminte de copilarie.
Acuma ca nu ne aude Diana, erau într-adevar torturi, unul aniversar si altul pentru completare. Buturugile se fac aici pentru Craciun si sunt ceva de speriat, numai crema si unt.
Ștergerebelgienii au rafinat putin buturugile, sau eu sunt norocoasa.
ȘtergereDe ex. noi am cumparat una din inghetzata. Dar am mancat si unele bune si usoare, gen panispan cu crema (nu de unt)
Inghetata mai merge...
Ștergere