sâmbătă, 12 decembrie 2009

“Simţ enorm şi vǎz monstruos”

Incep sǎ cred în deochi şi blesteme. Degeaba îmi punea bunica sǎraca benghiuri cu cenuşǎ în frunte când eram mic şi frumos şi mǎ deochea lumea. Acuma sigur nu-i deochi, nu mai rǎmâne decât blestemul. Pǎrerea mea... M-a vorbit cineva de “bine” astǎ noapte. Ce se-ntâmplǎ... M–am culcat bine-merci cu doi ochi râzând, mai târziu e drept, dar ǎsta nu-i un motiv, şi m-am trezit azi dimineaţǎ înlǎcrimat. Cu senzaţia aceea groaznicǎ de “corp strǎin” sub pleoapǎ. Ce mǎ fac? Nana este la Paris s-o vadǎ pe Andreea, Andreea este la Londra cu nişte prieteni iar eu sunt singur cu pisica. A mea, nu a vecinei, vecina nu are pisicǎ, eu n-o cunosc pe vecinǎ şi nici nu ştiu dacǎ am vreo vecinǎ la urma urmei. Am cǎutat de-am înebunit cu un singur ochi nişte muşeţel prin casǎ, cred cǎ dacǎ nu gǎseam eram în stare sǎ-mi pun şi comprese cu ceai diuretic. Acuma parcǎ-i mai bine. Dar nu de tot, un ochi plânge, altul râde, deci s-ar spune cǎ în medie aş fi serios. Dar tot într-un ochi se cheamǎ cǎ sunt. Şi urechea-i alǎturi... Aveţi vreo idee, soluţie, mǎrturisire?

Pânǎ atunci mǎ duc sǎ-mi fac nişte rinichi cu ceapǎ şi piper. Asta-i simplu. Se pune întâi ceapa tǎiatǎ peştişori, pe urmǎ rinichii tǎiati bucǎţele şi în zece minute e gata. Mie-mi plac în sânge.

10 comentarii:

  1. posibil ca in ochi deja nu mai ai nimic, dar a ramas o buba :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru' mâna Fata Moshului! Nu mai am nimic azi, dar sa ma fi vazut ieri, eram turbat. Musetel - nada, n-am glumit când ziceam de ceai diuretic, vata nicht, cautam macar discuri demachiante - nema, pe urma tampoane, la urma urmei nu ma vede nimeni, dar mi-am revenit repede si am luat un "mouchoir". Cred ca a fost un curent, eu niciodata n-am avut conjunctivite, ulcioare sau alte sensibilitati. Bube, ehei, avem toti. Sa nu fie-n cap...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu stiu o chestie babeasca cand ma supara un ochisor...
    Incalzesc o coada de lingura de lemn si apoi repede, tust, cu ea la ochi.
    Daca merge, bravo babelor, daca nu, sa nu ma injuri prea tare! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei apare cind te uiti prin gaura cheii (nu tipul yala) :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Duduca
    Ai dreptate, mi-am adus amintede bunica (iar...), dar cred ca doar daca ai un ulcior la un ochisor. Si nu trebuie încalzita prea tare ca dupa aia, tusti la spitalul de arsi. Oricum, a trecut. Nu mi-au placut ulcioarele niciodata ca nu-s duse de multe ori la apa. A venit Nana aseara cu discuri de demachiat, colir si antibiotic. Numai cât s-a uitat si mi-a trecut imediat. Un medic de familie în familie face minuni. Efectul “doctor“. E ca la dentist. Când intri în cabinet si miroase a eugenat sau vezi clestii aia nu te mai doare nimic. Bine ca nu-i ca la cardiolog : când îti ia tensiunea prima data e mare, pe urma mai vorbeste cu tine despre vreme, situatia recoltei sau pisica vecinei si dupa cinci minute ti-o ia din nou si e normala. ;)
    @Costel
    Ca tot românul impartial Maître... Imi place pilda ta. Iti spun si eu una : « Un nebun îi da o scara altui nebun : “Ba, daca vrei sa fugi din spital, ia scara asta, o sprijini de poarta si dus esti“. Vine asta cu scara înapoi dezamagit : “N-am avut de ce s-o sprijin, poarta era deschisa“ ». Cum o rupi si tu putin în nemteasca, mai stiu si eu cum e cu nebunii. Prin jurul vârstei de 60 de ani nu ma mai uit pe gaura cheii daca usa este deschisa si nici nu ma ascund în spatele ei. Bag sama ca se vede si din America si doar eu nu ti-am spus nimic. Sa-ti spun un secret Costica: tu stii ca nu-s dus cu pluta si nici la biserica si mai stii ca stiu chestia asta. Si reciproc. Ne leaga prea multe lucruri frumoase ca sa ne ia un curent care m-a tras la ochiul drept. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Impartial pt k si la mine tot ochiul drept a fost inflamat in week-end. Si inca n-a trecut! Sa traiasca musetelul, chamomile si manzanilla.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate bei musetel si-ti pui manzanilla în ochi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am trecut pe Similasan. Suna japonez dar e fabricat in Elvetia.
    100% natural, dar formula:
    - belladonna 6X
    - euphrasia 6X
    - hepar sulphuris 12X

    RăspundețiȘtergere
  9. Si cu asta ce faci, c-ai uitat sa spui? O bei, o manânci, gargara, comprese, te uiti la ea?

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!