miercuri, 31 martie 2010

O paranteza, câteva paradoxuri - Paradoxul almanahului

Să ne întrebăm dacă s-ar putea face un almanah care să conţină toate celalte almanahuri. Aha, celelalte, deci fără el… Păi atunci nu le conţine pe toate. Atunci cu el… Cu care ? Abia acum ne gândim dacă l-am putea face, ori asta înseamnă că încă nu există.

Acest paradox poate fi un caz particular al celui numit ”al lui Bertrand Russell”. Când o să termin de povestit câteva paradoxuri simpatice, am să-l spun şi pe cel al lui Russell, pe limba noastră, a profanilor "bloggeri", adică în primul rând pe româneşte ca să nu fie confuzii sau greşeli de traducere. Am deja scrise exact şase. Direct în frumoasa limbă română. Cine vrea să comunice alte detalii ştiinţifice esenţiale poate să scrie o carte pentru colegii de catedră sau studenţi în vederea examenului. Bineînţeles în engleză sau franceză. Aici însă suntem pe un blog oarecare. De români proşti. Deci “puţintică răbdare“ şi să ne îndoim cât mai mult în general şi de noi în particular pentru că tot Russell spune că ”Problema cea mai mare în lume e că proştii sunt absolut siguri de teoria lor, în timp ce deştepţii sunt mereu nesiguri pe ei.”

Un comentariu:

 1. Vreau să-l apreciez pe doctorul Bahama pentru restaurarea căsătoriei mele cu castrarea după 8 ani de separare cu soțul meu, cu ajutorul marelui vrăjitor Dr Bahama, soțul meu întorcându-se acasă și acum suntem fericiți împreună pentru bine, din nou mulțumită doctorului Bahama. El vindecă tot felul de boli și cum ar fi
  1 LOVE SPELL
  2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
  3 FRUCTE DE FEMEI
  4 PROMOȚIE SPELL
  5 SPELL DE PROTECȚIE
  6 SPELL BUSINESS
  7 SPELL GOOD JOB
  8 HIV SIDA și altele
  LOTTERY SPELL și COURT CASE SPELL Contactați-l pentru ajutor
  whatsapp.him +38972751056 sau Email: Bahamatemple@outlook.com

  RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!