marți, 27 iulie 2010

Vecinii mei 1, 2, 3



Vecinul meu 1 s-a mutat abia acum vreo sase luni, sunt toti foarte tineri si au multi copii. Numai una din fetele lor este mai marisoara si are perspective frumoase în fata. Baietii bat tot timpul mingea în curte, iar eu trebuie sa le adun cam o data la doua zile si sa le arunc înapoi peste gard. Mai au un câine foarte rau care latra tare de frica veveritelor care topaie prin copaci.

Vecinul 2 este inspector la fisc. Cu astfel de persoane este bine sa respecti un pact : pe tine sa nu te intereseze ce face el si pe el sa nu-l intereseze ce faci tu. In relatia noastra de vecinatate se pare ca îl respectam amândoi. Profesional vorbind pe mine tot nu ma intereseaza el în particular pentru ca stiu cam ce fac el si colegii lui în general : ne iau aproape trei salarii pe an impozite. Daca n-as declara corect veniturile probabil mi-as da seama cât de mult îl interesez eu pe el. Când împrumuti pe cineva aici cu o suma mai mare, e bine sa ti-o dea înapoi cash, ca daca încasezi la banca un cec de 500 si esti ”norocos” sa te controleze s-ar putea crede ca e un venit nedeclarat. Si-atunci începe distractia !

Vecinul 3 este doctor dermatolog. Din cauza meseriei este putin sifilitic, asta-i boala profesionala. In gradina lui, aproape de gardul de ciment de aproape doi metri care ne desparte are un ”curcudus”. O buna parte din coroana se revarsa în gradina la noi, lucru speculat urgent de un trandafir agatator proprietate personala care în urma unui dialog scurt dar plin de întelesuri cu copacul au decis amândoi sa-si uneasca destinele si crengile si sa traiasca împreuna. Trandafirul de la Moldova cu bobocii stând sa plesneasca: ”Ne lichim ?”. ”D’accord” zise mirabelul dând în pârg. Si cresteau armonios cu bratele împletite, faceau flori parfumate primavara iar fructele dragostei lor erau rumene si pline de roua, doua câte doua, o corcodusa, o roza si pe urma o mirabela, un trandafir. Si-ar fi trait fericiti poate si saptamâna asta daca sâmbata trecuta când am lipsit noi de-acasa toata ziua, doctorul n-ar fi facut o criza de sancru care se stie ca ataca creierii si a decis unilateral sa destrame cuplul taind crengile mirabelului, dar numai din partea noastra. Drept pentru care când ne-am întors seara am gasit trandafirul complet darâmat si cu moralul la pamânt. Acum încearca sa-si refaca viata dupa ce l-am legat de un zid cu situatie si bine facut dar cam rece si neprietenos, încurcat deja cu o iedera care începuse sa-l cam sufoce. Curios este ca n-am gasit nicio creanga a fostului partener pe jos, ceea ce ma face sa cred ca a avut loc si o intruziune mai mult sau mai putin legala pe domeniul nostru privat. Ia sa fi facut eu chestia asta !!

11 comentarii:

  1. E bine cu multi vecini, eu am doar unul. Vecinul 3: acum gasesti scule care ridica obiecte la distanta. Ai gasit corcoduse pe jos? Alea sint mai greu de agatat.

    Problema e alta: de ce nu te-a avertizat? si de unde stia el k nu esti acasa? In concluzie era in legatura cu vecinul 2. Iaca o conspiratie!

    Sa te racoresti arunca mingile la vecinul 3 si 2, alternativ.

    RăspundețiȘtergere
  2. cica vecinii si prietenii ti-i alegi ;)
    tztztzt, auzi , sa maltrateze rosa...ce neom

    RăspundețiȘtergere
  3. @Costel
    Plin de corcoduse pe jos. De agatat m-am lasat mai demult. Stai ca urmeaza vecinul 4, acolo sa vezi. Asta trebuie tratat separat, adica la alt spital.
    @Windwhisperer
    Prietenii da, dar vecinii cum? Noi am ales casa. Boul si-a maltratat chiar propriul mirabel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce clar m-o enervat vecinul 3!!! Sa casapeasca asa trandabelul ala nevinovat...Si noi aveam mai demult un vecin si un visin langa gardul dintre noi, radacinile la el si juma de crengi la noi. Odata a vrut sa il taie, si noi am zis ca nu, si nu l-a taiat. Romanul-1, francezul-0.

    RăspundețiȘtergere
  5. :))
    Delicios stilul, mi-a amintit de Razvan Popescu, dacă nu l-ai citit ţi-l recomand călduros.
    Iată o mostră, aici:
    http://www.tiuk.reea.net/18/razvan_petrescu.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa facem intrecere: cei mai ciudati vecini, cele mai nocive apucaruri! :) Eu zic ca bat ai mei. Macar jumate dintre ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doctore, stai oleaca sa pun eu Vecinul 4, ambele episoade si pe urma lansam concursul. Stai pe-aproape! Parol, daca ma iubesti...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Scaietina
    Savuros stilul, al lui, nu al meu. Eu mai am mult...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, excelenta idea postului, ma incita chiar sa povestesc despre vecinii mei, doar ca eu am multi(locuiesc intr-un apartament dar ma voi muta la casa si am cunoscut deja 2,3 din noii vecini).
    Cel mai "interesant" sau bizar este domnul vecin de apartament "usa in usa", am inteles ca e un fel de realizator la o televiziune, trebuie ca realizeaza vreo emisiune ancheta... Omul are abonament la ziar, care ziar ii soseste la usa. La un moment dat cand ies din casa vad un afis lipit la el pe zid, langa usa, pe care scria: "va rog sa nu imi mai luati ziarul de la usa, eu platesc abonamentul si mi-ar placea sa-l citesc primul...
    Am ras si m-am intrebat daca cineva ii ia ziarul cu adevarat sau are omul o problema... ca' cu problemele nu te joci... :)
    Intr-o dimineata, ies sa plec spre serviciu si in timp ce incercam sa incui usa si nu reuseam, fiind probabil inca adormita, usa vecinului se deschide brusc de am crezut ca fac atac de cord si acesta iese cam cat "sa prinda hotul". Nu-mi venea sa cred, asta chiar credea ca noi ii furam ziarul. M-am uitat la el si nu m-am putut abtine sa nu intreb retoric destul de tare "WHAT THE F...k???", desi de obicei ne salutam in franceza.
    A, si al doilea vecin "interesant" e italianul- avocat care poarta doar haine negre si pantofi de lac, e mic si cu burta, are ochelari fumurii si fumeaza tigari de foi al caror miros si fum intra vara in dormitorul meu(terasa lui e sub dormitul meu). E o "placere" sa lenevesc sambata dimineata in pat cu fereastra deschisa pe care intra fum proaspat de "gros cigars". Inteleg, daca era unul care sa fumeze un hash, ceva, mai ziceam, ca ma trezeam dimineata fericita gata, dar asa, ma ustura nasul...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce tare mi-as dori sa am un vecin cu corcodus sau cu dud, o sa radeti dar nu am vazut niciodata corcodusi sau duzi in Canada. Corcoduse se vand, sunt scumpe, nu au gust si se cheama... prune. :)
    Dar dude? A vazut cineva dude in America? Si daca da, unde anume? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cora, pai du-te-n partea francofona si cauta mirabeli. Aici am mâncat pâna le-a taiat sifiliticul si erau bune, ca la noi la tara. De dude nu stiu ce sa spun, n-am vazut nici eu în Franta.
    Cu avocatul nu-i bine sa te strici. Si italian pe deasupra...

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!