sâmbătă, 9 aprilie 2011

In concluzie nu trag concluzii, doar constat

Am început seria asta de texte cu care va plictisesc de câtva timp cu un cuvânt înfricosator : conspiratie. Chiar mondiala. Asa o numesc unii. Altii îi spun de exemplu ”Grupul Bildeberg” iar altii chiar ”clan”. Nu sunt putini nici cei care amesteca si masoneria aici. Nu stiu daca v-am convins, de fapt nici macar eu nu sunt foarte convins, dar ma trec uneori niste fiori si parca ar fi cam prea multe coincidente : razboaie care încep toate o data, medicamente care mai mult omoara decât vindeca, demersuri obsedante de a ”uniformiza” lumea sau constientizarea cât mai mult a apartenentei la ”turma” (a nu se confunda cu “spiritul de echipa“).

Se stie ca toate activitatile cu caracter repetitiv dezvolta emisfera dreapta a creierului, acolo unde sunt ”automatismele”. Adica sa-l deprinzi pe individ sa fie ”asistat”, sa faca întotdeauna ce i se spune si sa ajunga sa astepte mereu sa i se spuna ceva sau sa primeasca de-a gata, altfel este complet neajutorat. Iar daca nu i se spune, de exemplu, ”azi nu iesiti cu masinile ca a nins si ramâneti naibii blocati”, el iese si se blocheaza naibii. Totul, nu doar el. N-am vazut în nametii din România atâtea masini întoarse de-a latul ca aici la 5 cm de zapada.

Vreti exemple ? Doua va dau eu. La scoala în clasele mici : ”Copii, hai repetati toti dupa mine ! ”. Iar într-o varianta mai barbateasca, în armata trebuie sa urli cu simt de raspundere si ochii iesiti din cap ”Sir, yes Sir !!! ” chiar de mai multe ori ca sa fie clar ca ai înteles ce se doreste de la tine. Daca aveti si alte exemple, va astept.

Dimpotriva, daca-l lasi pe om sa judece cu capul lui si sa faca ce crede el ca trebuie sunt mari sanse sa faca într-adevar ce trebuie. Poate nu din prima. Asta îi rezvolta creativitatea si ea tine de emisfera stânga.

Nu-i rau sa ai automatisme (uneori) dar nu-i rau nici sa fii creativ. Se pare totusi ca-i mai bine ca oamenii sa fie mai ales ascultatori si supusi. Si nu de ieri, de azi. Noi stim ce înseamna asta, am trait-o pe pielea noastra. Dar dupa cum vad, vor sa încerce si altii.

Evident ca tot ce am spus mai sus e valabil pentru cei care au creier. Ceilalti, putini din fericire, fac dupa capul lor sec si iese prost întotdeauna. Nu-s capabili sa deprinda ceva, iar de creativitate nici nu poate fi vorba.

Dar sunt si vesti bune. Creativitatea nu va disparea asa repede pentru ca femeile au de la Dumnezeu emisfera stânga mai dezvoltata si fiind ele mai nesupuse e greu sa le obisnuiesti cu anumite automatisme. Slava Domnului si Sfintei Fecioare!!

24 de comentarii:

  1. noroc ca (mai)exista o speranta...si nu doar in cutiuta mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Pandhora
    Vezi, am încheiat într-un ton optimist si chiar reconciliator!

    RăspundețiȘtergere
  3. acolo unde exista mari interese exista si conspiratii; cred ca cea mai mare mare parte din ceea ce suntem si ceea ce ni se intampla se datoreaza altora, a celor care trag sforile; dar nu cred ca exista cineva care “controleaza lumea”; nu cred ca poate face asta nici grupul bildeberg, nici masonii, nici evreii…; nu cred intr-o conspiratie mondiala ci mai degraba in multemulte conspirationele mai mititele incepand cu cea a babelor de la coltul blocului si terminand cu cea a clicilor politico-economice care sunt mai presus de orice; din cand in cand interesele diverselor grupari se suprapun sau se aliniaza ca directie si atunci dau o senzatie de universalitate; internetul si comunicatiile in general au transformat lumea intr-o uriasa piata pe care “interesatii” se straduie sa si-o supuna; si o fac in mare masura, incercand sa ne transforme in mici mamifere pavloviene; aprinzi becu si pac incepe sa-ti saliveze glanda…
    dar oamenii nu sunt chiar caini si au inceput sa mormaie si sa-si ascunda saliva sub gingii…

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă ceva se întâmplă în lume...
    înseamnă că aşa a fost planificat să se întâmple...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu grupul Bildeberg l-a votat pe ciclop dupa ce tocase Romania 5 ani .

    RăspundețiȘtergere
  6. Mult adevar in ceea ce ai spus..Am dat de ceva cutremurator:
    http://www.descopera.ro/cultura/8140248-gradinile-zoologice-umane
    Si acum ,sa schimbam nota, cu un titan al chitarei:

    http://www.youtube.com/watch?v=AscPOozwYA8

    RăspundețiȘtergere
  7. @Invizibilul
    Nu prea sunt la curent cu poreclele din România, mi-ar trebui un dictionar:))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mosu
    Eu de evrei nu spusesem nimic!
    In rest ai dreptate, depinde de care parte esti. Stii ce spun câinii despre reflexe? "Ai naibii oamenii ce reflexe au, de câte ori se aprinde lumina ne dau de mâncare!!"

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Cătălin
    Da, planificat de cine?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu Invizibilul ,in ceea ce priveste situatia actuala din Romania .Am citit si eu cate ceva despre grupul Bilderberg sau guvernul mondial ,cum il numesc altii...înfiinţat în 1954.Inca ma mai documentez...

    RăspundețiȘtergere
  11. Stii cum e: daca n-ar fi nefericirea, de unde ai mai sti cum arata fericirea? :)
    Daca n-ar fi rau, habar n-ai mai avea ca binele e bine. L-ai trece prea usor cu vederea, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Virusverbalis
    Din pacate mai sunt si azi unii care au cam aceeasi mentalitate ("de vechil" cum spuneam mai demult). Ii vezi imediat dupa ce ies din Europa si pasesc în Africa.
    Si cu titanii ai dreptate, pentru mine sunt trei la numar, probabil i-ai ghicit :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Florentin si Invizibilul
    Credeti ca cineva care a putut sa influenteze (nu zic sa aleaga) alegeri din tari mari ale lumii n-ar putea s-o faca si în România?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Drstoica
    S-ar putea spune ca "Avem nevoie de urât...":
    http://danvaideanu.blogspot.com/2009/06/avem-nevoie-de-urat.html

    RăspundețiȘtergere
  15. "Ceilalti", care fac dupa capul lor si iese prost, sunt din ce in ce mai multi in Romania, din nefericire. Pentru ca "ailalti", care fac cu capul lor si fac bine, au preferat sa-si ia bocceluta de cunostinte si sa plece peste hotare. Mie mi se pare ca la noi conspiratiile au devenit atat de batatoare la ochi, nici macar nu se mai sinchisesc sa le ascunda cum ar trebui, pentru ca se considera ca suntem "multi, da' prosti".

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa fii creativ nu e atat de la indemana daca iti mai amintesti de cati factori frenatori sunt: conformismul, prejudecatile, deadline-ul, neincrederea in existenta indivizilor superior dotati, neincrederea in fantezie, teama de a nu gresi, de a nu fi pe masura asteptarilor!!!, descurajarea practicata de sefi...etc, etc.
    "Intamplarea nu ajuta decat o minte pregatita, caci o minte nepregatita nu vede mana pe care i-o intinde intamplarea".

    In rest, zic ca mosu, consipartii mici si dese, cheia marilor succese. Interesul le leaga una de alta situandu-le intr-o 'ierarhie'. Insa, parca e prea greu sa fie numai una.

    Parca imi vine sa zic ca e bine sa nu cunoastem momentul mortii, astfel putem trai de parca moartea s-ar afla departe.Da' ai sa spui ca suna a politica strutului, un mecanism de aparare. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. ah! iar te-ai uitat la un film american prost cu politisti or cu cowboys ;)
    hai sa-ti zic eu : marea conspiratie e in triunghiul bermudelor....ciorapesti :) la mine in washer :)
    http://windwhisperer.wordpress.com/2008/02/25/triunghiul-bermudelorciorapesti/
    duminica insorita doresc la Fr ....
    ps. oricat de jos *cade dollarul* apleca-te si ia-l( asta conspiratie , o citesti cu lupa pe ochiul din centru' lui *one* ) ;)
    xxx,j

    RăspundețiȘtergere
  18. @Irina
    Ar mai fi unii care fac foarte bine, dar numai pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Sophie
    Eu ma gândeam la creativitatea banala a omului mediu Sophie, la capacitatea lui de a gândi singur si de a lua o decizie (buna) fara sa întrebe, fara sa i se spuna si fara sa i se impuna. La creativitatea meseriasului care se pricepe la toate sau a vecinului de bloc care este în stare sa-ti repare Dacia cu o sârma pe care o are în buzunar, în vreme ce mecanicii auto de aici schimba piesa si chiar ansamblul fara sa discute prea mult. Nu stiu daca se mai întâmpla la fel si acum.

    Nu neaparat la creativitatea profesionala sau la cea a geniilor si artistilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Windy
    Ciorapii gri pot fi ori ciorapi albi murdariti de aia negri daca nu pui o de aia ca sa nu iasa culorile, ori negri decolorati la fierbere. Omu’ n-are nicio vina. Si mie-mi dispar ciorapi dar niciodata amândoi, asa ca am un sertar cu ciorapi desperecheati dar care se re-completeaza pe parcurs. Odata mi-a aparut un ciorap (gri !!) dupa un an ! Oare se pot teleporta ciorapii gri din America în Franta si invers?

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma simt realmente norocoasa ca sunt femeie...dupa ce-am citit postarea..desi de multe ori am zis invers. Ai dreptate in ce priveste creativitatea..si e trist ca asta se intampla cel mai mult in scoala..si daca ma gandesc si la relgia predata din clasele mici..parca se leaga. Dar cred ca intotdeauna a fost tendinta asta..din dorinta de a manipula si conduce mai usor..si intotdeauna au aparut si reactii. Asa ca ne ramane in speranta in femei si copii..si in barbatii care au langa ei o femeie :)

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Fly2sky
    Pai cam toti avem lânga noi o femeie care ne învata sa fim ascultatori: "cineva sa duca gunoiul", "cineva trebuie sa dea cu aspiratorul" etc. Suntem "cineva"!

    RăspundețiȘtergere
  23. @ fly2sky
    Stiu ca va place! De asta o si facem...

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!