luni, 30 septembrie 2013

Daca e marti, e albastru si muzica

"Voilà, c’est fini. Après 219 concerts, «The Wall» est définitivement tombé hier soir au Stade de France, devant 72000 spectateurs...", scria în ziare a doua zi. Pacat... Dar noi eram trei din cei 72000... am fost acolo Sorin-e!!






Primul este de la începutul anilor '80 când înca mai erau împreuna, al doilea este de anul asta, undeva în Europa.

sâmbătă, 28 septembrie 2013

HW (34) - Man and Woman (28)

 Dupa asta treceti pe la Elly sa o felicitati de ziua ei si sa i se împlineasca toate dorintele.

vineri, 27 septembrie 2013

Reflexii spre Spinalonga

Apa albastra a Golfului Elounda în drum spre o fortareata venetiana, devenita apoi leprozerie... de lânga Creta.



Dupa care mergem si la Sorin.

miercuri, 25 septembrie 2013

MFC (82) – Ca tot omul dupa ciolan, ce sa fac si eu...

Am avut niste treburi, înca mai am dar trebuie sa mâncam ceva. Ceva usor, ciolan afumat facut în bere neagra.



Dupa ce va puneti burta la cale, mergeti la o plimbare în Défense cu Carmen.

miercuri, 18 septembrie 2013

MFC (81) – Greci la lucru



Asa ai vazut si tu, Carmen?

marți, 17 septembrie 2013

Ziua albastra a melomanilor

Intrebarea de marti, uneori banala: cine oare cânta?

Famous Blue Raincoat



Ce culoare sa pun dupa albastru Sorin-e?

luni, 16 septembrie 2013

Nu doar barbatii plâng de la ceapa...

... sau cum se manânca o ceapa.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

HW (33) - Man and Woman (27)

Dupa ruptura...



Treceti pe la Elly ca sa vedeti cum se pregateste omul gospodar pentru iarna...

vineri, 13 septembrie 2013

Trei Doamne…

Ei ar fi putut sa scoata tara asta din criza, repede si onorabil. I-au halit “prietenii” , sistemul si slabiciunile proprii. Dar cine nu are slabiciuni? Am mai spus-o, cei mai buni presedinti americani au fost Kennedy, Reagan si Clinton. Si sa fie primit… Dar nu despre ei este vorba.

Primul are o minte stralucita, relatii în toata lumea si unii spun ca acolo unde a fost el era al doilea om de pe planeta. Ghinionul lui ca s-a apucat sa faca dus la o ora nepotrivita… Pe el îl cheama DSK.

Al doilea a reusit tot ce si-a propus. A facut afaceri si i-au mers, a intrat în sport si a ajuns în vârf, a cântat, a facut teatru si filme. Ghinionul lui ca a facut si politica... Il cheama Tapie.

Si nici eu nu ma simt prea bine…

miercuri, 11 septembrie 2013

Duamne la cumparaturi (continuare necesara)

MFC (80) – Duamne la cumparaturi

Unde-s Duamnele? La cumparaturi...



Faci si tu cumparaturi, Carmen? La fel?

marți, 10 septembrie 2013

Melomani de-a dreptul

La cererea ascultatorilor, un supliment:

Cântece albastre de ziua melomanilor

Cine cânta?

Blue eyes blue



Asa cum ne-a obisnuit, Sorin a pus ceva foarte frumos...

duminică, 8 septembrie 2013

HW (32) - Man and Woman (26)



Un context foarte favorabil pisicilor, vedeti la Elly.

vineri, 6 septembrie 2013

Fabula

Celelalte zile fiind ocupate de probleme actuale si serioase ale omenirii, am decis mai demult ca vinerea sa fie dedicata nasterilor imature (unii cercetatori anglo-americani spun premature, cu accent pe “a”, de ce, nu stiu) a unui numar variabil de tâmpiti. Nicio grija, nu dispar, dimpotriva, exista multi imbecili care contribuie activ si cu simt patriotic, ca sa spun asa, la proliferarea speciei.

Precum la oameni asa si în bogata noastra fauna. Ingramadeala mare deci vinerea si pe la maternitatile veterinare, unde alte duamne vertebrate vin sa dea viata la tot felul de jivine, javre, mitocani sau toate la un loc. Ce se-ntâmpla, vazând ele ca saptamâna-i plina de poze artistice, povesti, melomani, parfumuri, apusuri, literatura si pisici s-au gândit ca singura zi mai apropiata de nobilele lor intentii ar fi vinerea. Fals! Nu toti mitocanii sunt tâmpiti si nu toti tâmpitii sunt mitocani.

Caci nu se poate ca atunci când de exemplu te întreaba cineva ce mai face colegul tau de rezervatie, crocodilul (doar n-o sa vorbim despre câini), tu sa dai un raspuns evaziv “crocodilul este verde la culoare, ceea ce nu-i cazul elefantului, care elefant”… si da-i cu elefantul. De fapt crocodilul nu e doar verde ci si lung, legenda spune ca e chiar mai lung decât verde. Si nici nu poti tu, ditamai crocodilul, sa-ti renegi într-un moment de sinceritate sexul (asta-i ca o castrare psihica, tot e la moda), fara nicio legatura cu lungimea si culoarea pe care le posezi. Si nu-i tâmpit deloc pitecantropul care-si evoca în mod repetat propriile “cojones” de la înaltimea copacului unde s-a cocotat singur. Bou însa poate fi, stiut fiind ca respectivul cojonifer este un furnizor prestigios de aroganta si orgolii nemasurate, adica mai pe româneste fudulii.

Rezulta deci fara ambiguitate din ultímele doua prelegeri ca pe de o parte termenul “mitocan” are o origine aleasa, dar ca individul “mitocanus vulgaris”, pe lânga faptul ca vine de acolo de unde venim toti (tot aleasa se cheama ca este, adica la un moment dat a ales-o vreun prost) sufera înca din stadiul de embrion hipertrofii importante si ireversibile, mai ales în zona obrazului. Cum practica, altfel sanatoasa, a spartanilor nu mai este de actualitate, se cuvine asadar ca toti împreuna sa-i trimitem înapoi pe frumoasele, nu-i asa, plaiuri natale.

Reflexii - Un rasarit



Vizitati-l si pe Sorin.

joi, 5 septembrie 2013

Framântari etimologice…

Ajuns acasa din vacanta cu retina si cortexul puternic impresionate de legende si realitati, am meditat, nu prea mult, si m-am întrebat daca o fi vreo legatura între mitologie si mitomanie. Ia sa vedem:

Mitologia este un ansamblu relativ coerent de mituri…”. Remarcati sintagma “relativ coerent”. Cuvântul provine din greceste (normal!) prin alaturarea cuvintelor "mythos" si "logos". Se mai spune ca daca legendele se întâmpla sa mai aiba si ceva adevar, miturile sunt total imaginare. Cum spunea si ghidusa noastra: “Ce a fost înainte de Hristos sunt mituri, dupa aceea se mai poate si dovedi”.

Mitomania este tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate”. Bun, pâna aici nimic grav. Provine din grecescul “mythos” – mit si “mania” – nebunie. “Boală psihică caracterizată prin tendința de a…”. Se complica treaba… Si atunci cei care povestesc miturile? Sunt ei mitomani?

Inseamna ca e minciuna tot ce stim despre frumosul taur alb trimis de Poseidon, sau Pasiphae care s-a îndragostit de el dând apoi nastere Minotaurului? Cum a procedat? Pai pe lânga ea împarateasa Ecaterina a fost o fecioara neîntinata! Amicul Dedal i-a facut o vacă de lemn, un fel de vaca troiana, acoperită cu piele, cu coarne si toate celelalte şi goală pe dinauntru. Regina a intrat la fel de goala înauntru şi va dati seama ce-a fost acolo… Astfel a fost zamislit Asterius (cel strălucitor) sau Minotaurul. Copil dragut când era mic dar care s-a transformat în monstru, zic unii, cu corp uman şi cap de taur, dar totusi bine facut dupa cum îl arata statuile. Lucrare în care se spune ca si-a bagat coada însasi frumoasa Afrodita. Frumoasa, frumoasa, dar i-a cam stricat casa lui Minos… Minotaurul a fost arestat la domiciliu de DNA în Labirint si lichidat acolo de un sniper pe numele lui Tezeu, fiul lui Egeu (de unde si marea…) cu ajutorul Ariadnei, cea cu sfoara. Intre timp Hercule capturase si el taurul ca sa dispara orice tentatie, asta fiind una din cele 12 sarcini de serviciu ale sale.

Sau ce sa mai spunem de Hera, în ordine cronologica sora si apoi sotia lui Zeus, sau toate muritoarele care s-au încurcat cu el ca deh, era sef si au nascut dupa aceea semizei, unul din ei fiind chiar Hercule… Ce îmbârligatura! Si ce vremuri! Se mai întâmpla azi asa abuzuri bazate pe interese? Numai grecii au fost în stare de asemenea grozavii…

Bine macar ca m-am lamurit cu mitologia si mitomanía! Dar abia ma linistisem putin si am mai avut o sclipire, si asta scurta, când mi-a venit în minte cuvântul mitocanie. Ce este un mitocan? Un mitocan este cel care locuieste într-o manastire izolata (mitoc sau metoc), subordonata unei manastiri mai mari. Departarea de oameni si traiul în codru i-au facut sa-si piarda obisnuinta de a se purta frumos, dar fara intentie, ci pentru ca acolo unde traiesc ei, “singuri cu Dumnezeu”, nu au nevoie.

La început mitocanii erau deci oameni cu frica lui Dumnezeu. Iti inspirau chiar mila. Astazi? Isi fac cruci mari, traiesc “ca” în codru, izolati în humea lor, n-au maniere si nu le pasa de ceilalti. Si mai scrie acolo: “Izolarea îi face si pe mujic si pe metocan să fie nerafinati, nespilcuiti, nedichisiti, nestilati, fara grija de a placea celuilalt, badarani, neciopliti, prosti în felul lumii, simpli, grosi, dintr-o bucata”.

Chiar asa o fi?

miercuri, 4 septembrie 2013

MFC (79) – Cantonament

“Parea ca printre nouri (cu toate ca un era niciunul – nota mea) s-a fost deschis o poarta” pe unde tot aterizau avioane din care se revarsau în toata Creta echipele feminine preponderent blonde “under 18” de sporturi cu mingea din fostele republici sovietice. Un metru jumate de picioare si în jumatatea de metru ramasa celelalte organe strict necesare unui trai decent. Lucru care a uimit si stimulat populatia locala bruneta ca si pe ceilalti turisti minoritari. Puternice si pline de subtilitati tehnice, dar care m-au lasat total indiferent, dupa cum sper ca se observa.



Asa era si când ai fost tu Carmen?

marți, 3 septembrie 2013

Melomanul recidiveaza...

... si Sorin la fel.

Ultimul de pe albumul Privateering (v-am facut destul pofta) si primul dintr-o serie de inima albastra.

Bluebird