joi, 17 decembrie 2009

A venit iarna la Charleville...

Am aşteptat iarna ca sǎ pun ultimele poze cu toamna. Nana le-a fǎcut. Aici este imperialǎ. Şi Nana şi toamna. Brazi, o Domniţǎ de-a pururea frumoasǎ din profil şi Ginkgo Biloba, cel mai vechi arbore din lume care-şi lasǎ covorul de frunze galbene în douǎ nopţi. “Cea mai veche familie cunoscutǎ de arbori“ pentru fidelii Wikipediei, care exista deja cu 40 de milioane de ani înaintea dinozaurilor. Din frunzele lui se face Tanakan-ul, vasodilatator mai ales cerebral, utilizat pentru ameliorarea unor tulburǎri de memorie sau atenţie. Dacǎ este cazul. Dacǎ nu, nu. In spatele lui un bǎtrân Sequoia, o ciupercǎ (sigur otravitǎ) şi cu voia dumneavoastrǎ, ultimul pe listǎ, un salcâm ceva mai tânǎr.

6 comentarii:

  1. Cu asa poze, ma faci sa-mi mai iau un gand pentru Franta!
    Si eu am alte tarisoare pe care vreau sa-mi tarsai papucii.
    Dupa tanarul salcam observ si-un crai mai copt! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti iei gândul de la Franta sau s-o pui pe lista? In drum spre Irlanda. Ei? Stai sa pun aceleasi poze acum, iarna. Si sa le "vezi în natura, e lucru mare domnule!".

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce am vazut din Franta, mi-a placut, francezii, stramb din nas! Deci nu as mai pune-o pe lista... Spre Irlanda cu tot avantul! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici a început perioada petrecerilor de sfârsit de an la serviciu. Am un coleg polonez care mi-a adus "ceva polonez". Pentru ei tot ce-i din est este slav. Era vodca, nu ma deranjeaza. Am citit cele doua comentarii, le-am gasit contradictorii, am baut un pahar si tot nu-i clar. Deci "ma faci sa-mi mai iau un gand pentru Franta!", pe urma "nu as mai pune-o pe lista". A doua declaratie e fara echivoc, pe prima tot n-o înteleg. "Cu asa poze", adica frumoase sau urâte? Ai încurcat-o cu Nana. "Crai copt"? Ai încurcat-o cu mine. Cu francezii, de acord. Dar cu ce n-ai vazut din Franta, Belgia, Luxemburg?

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Semnul asta, pentru un zambet, dar eu rasei strasnic.
    "Asa poze"... le-am gasit incantatoare, felicitari Nanei, de aia ziceam k mi-as mai lua un gand pentru Franta. Mi s-a parut foarte frumos, atat de frumos incat as vrea s-o vad din nou, tocmai, pentru ce nu am vazut...
    Te rog sa remarci substantivul "crai" , doar nu ne impiedicam acum de un adjectiv!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Cum faci, cum nu faci, reusesti mataluta sa te vari intr-o disputa cat de mica". Noroc de poze, ca le-ai gasit încântatoare, astfel si substantivul a fost acceptat mai usor. Da-le-ncolo de adjective, complica limba inutil!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!