miercuri, 19 ianuarie 2011

Prietenii de departe

Pentru unii prietenia este ceva de care trebuie sa te feresti. Un prieten mi-a spus mai demult ca prietenii nu exista. Si nu mai are... Un mare om de afaceri a marturisit ca el nu mai are prieteni ci doar cunostinte. Altii chiar daca au prieteni nu pun mare pret pe prietenie.

Pentru mine prietenia a fost întotdeauna o stea nestiuta si nevazuta undeva sus plutind dincolo de fuioare de aer linistit. De putina vreme steaua asta are un nume. Se numeste Nandreea60, este în constelatia Capricorn si mi-a fost daruita de prietenii de departe cu o anume ocazie. Intr-un text explicativ plin de urari si sfaturi deosebit de folositoare (de exemplu ”sa ai zile vesele, fara sa râzi aiurea” sau ”sa fii optimist, fara sa speri ca anii se vor duce înapoi” si chiar ”sa te bucuri de fiecare lucru care ti se întâmpla oricât de jenant ar fi…” – aici n-am prea înteles, probabil curând o sa ma lamuresc), acesti prieteni de departe îmi amintesc :

” Viata se grabeste, rapida caravana. / Opreste-te si-ncearca sa-ti faci intensa clipa. ”

Cuvintele sunt ale unui matematician, astronom, poet si filozof – Omar Khayyam. Si-mi mai spun acolo prietenii de departe:

”… Iti uram noi, cei care ti-am facut surpriza de ziua ta : Radu Linde si Iasul si America si Australia, toate.
Ileana, Vasile, Florin, Roxana, Mirela, Gigel, Cristina, Marioara, Andone, Iulica, Geta, Ioana, Calin, Maria, Elvira, Valentin. ”

Si spun eu, Nana, fata fara care nu s-ar fi început nimic.

Din cauza asta prietenii de departe sunt acum mai aproape.

Le multumesc !

16 comentarii:

 1. Prietenia ar trebui să fie ca un mic Eden.
  "Un prieten adevărat te prinde de mână și îți atinge inima" (Gabriel Garcia Marguez)
  Aș adăuga: atunci când deznădejdea te orbește și crezi că doar exiști.

  RăspundețiȘtergere
 2. Slava Domnului ca n-am atins deznadejdea. Nu spun "înca", nici nu vreau sa stiu ce înseamna asta. De prieteni ai nevoie mereu, chiar daca esti fericit.

  RăspundețiȘtergere
 3. frumos dar,frumosi prieteni,frumoase si adevarate cuvinte...
  fara prieteni am fi ca un vas gol...oricat de frumos si atragator ar fi acel vas...ce folos ar avea el?sa fie admirat?admiratia nu este eterna...prietenia are in mod sigur o viata mult mai lunga...:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Un vas fara flori. Inseamna ca prietenii sunt florile.

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoasa si adevarata pledoarie pentru prietenie. Prietenii apar pentru ca ii atragi, nu pentru ca trebuie sa-i ai. Ii ai si te bucuri de ei asa cum ei se bucura de tine. E mare lucru sa privesti in stanga, in dreapta, sa privesti aproape, departe si sa simti ca ai niste prieteni adevarati.
  Si la multi ani, pustiule! :) Sa bem in cinstea ta inca vreo 30-40 de ani de acum inainte!

  RăspundețiȘtergere
 6. eu sunt dintre cei sceptici recunosc, iar exemplul e tau si al Nandreei60 e minunat...
  pe de alta parte observ ca intineresti pe zi ce trece, faina frizura...

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc batrâne! Peste 40 de ani o sa bem un suc doctore, ca doi pensionari cu oarece interdictii medicale!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu te compari cu cei despre care vorbesc eu Mosule. Sa fii sceptic e una si sa respingi aprioric prietenia, cu totul altceva.
  Frizura, ei da! revelioanele noastre au în fiecare an o tema. Anul asta a fost "retro". Si Nana cu mine hippies. Mai am de povestit, stai pe-aproape!

  RăspundețiȘtergere
 9. io sunt power flower:)) cam ciudat, dar colorat..ador culorile

  RăspundețiȘtergere
 10. http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/04/metallica-of-wolf-and-man.html
  ai o metallica aici dedicatie

  RăspundețiȘtergere
 11. Ati si fumat? Macar niste gazon, acolo? :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Cum poti crede asa ceva? N-am fumat iarba, în schimb am tras pe nas, cred ca exista si niste poze pe undeva...

  RăspundețiȘtergere
 13. @Karina
  Si eu am fost power-flower dupa cum se vede, dar numai o noapte. Multumesc pentru Metallica.

  RăspundețiȘtergere
 14. In prietenie exista o conditie de reciprocitate. Nu ajunge numai sa oferi mai trebuie sa stii si sa primesti. Cand primesti trebuie sa lasi prietenul sa-ti intre in inima. Iar pentru asta e necesar sa ai inima deschisa.
  Unii de pacalesc si se hranesc din noi/cu noi, dar daca renunti la a avea prieteni...nici nu stii ce ratezi, cati oameni minunati ratezi.
  Pentru mine blogul a fost o inspiratie buna. Simtul, de asemenea, bun. :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Da Sophie, trebuie sa primesti tot ceea ce dai. Si adaug eu: fara sa ceri.

  RăspundețiȘtergere
 16. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!