vineri, 25 martie 2011

25 Martie

Acum mai bine de-o luna mi-a trimis Iulica, Mesterul de vitralii doua poze care mi-au adus aminte iar de Sulina.

Iaca vine cucul acusica. Se spune ca azi cânta cucul prima data în an si vesteste venirea primaverii. Inseamna ca vacanta nu-i departe si cine stie pe unde-om mai merge. Se mai spune ca azi nu e bine sa te certi, iar daca ierti e cu atât mai bine.

Da, este Buna Vestire, dezlegare la stiuca! Adevarata desfatare pentru cine tine post! Sarbatoare placuta!

14 comentarii:

 1. :)
  Bun regasit, Dan!
  ...
  io nu am inteles niciodata de ce o sarbatoare (mai cu seama religioasa) este legata strict de matz!
  E o dilema existentiala!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici eu, dar sunt destui specialisti pe alte bloguri, ne-ar putea explica ei.

  Oricum, cel mai mult mie-mi plac dezlegarile, pentru ca de la "matz" la "dezmatz" (culinar, evident) nu-i decât un pas... mic pentru om!

  RăspundețiȘtergere
 3. :))
  ai DREPTATE! Nu m-am gandit la acest aspect.
  :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Ia uite, ma, abia m-am ridicat de la masa si imi vine sa ma asez iar!

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca manânci la Dada Doctore, ce sa-ti fac! Te-ai împacat cu ei?

  RăspundețiȘtergere
 6. Arata demential pestele asta! mare lucru sa stii sa ornezi asa lucrurile! Mai ales azi, cand si pt mine e o zi speciala, vreo 31 de ani de la botez ;))( oare pe vremea aia se boteza in postul Pastelui?!)

  RăspundețiȘtergere
 7. Si asa de cate ori vad titlul blogului salivez, poze cu stiuci de astea firoscoase mai lipseau...
  Cred ca o sa incerc sa ma razbun cumva!
  :))

  RăspundețiȘtergere
 8. @Lorenee
  Pai eu stiu ce se ureaza de ziua botezului? Evident La Multi Ani, asta vine bine întotdeauna! Esti sigura ca ai fost botezata în Post? Depinde când o fi fost Pastele în '80. Dar m-am uitat pe net si vad ca: "intr-adevar botezul se poate face si in post cu conditia ca petrecerea (masa si dansul) sa aiba loc la o data ulterioara, in dulce sau cu mancare de post si fara prea mare distractie.
  Este spre binele copilului sa fie botezat cat mai curand, dupa cele 40 de zile, se mai linisteste dupa botez (in popor se spune despre un copil mai agitat ca "cere botezul")".
  Tu erai chiar asa agitata?

  RăspundețiȘtergere
 9. @Tina
  Cu toata aplecarea mea spre filozofie si filozofi, parca nu mi-as schimba numele blogului în "Bautorul de cucuta". Daca a mers la Socrate nu se stie daca ma va face si pe mine celebru. Cred ca ramân pe vodca...

  RăspundețiȘtergere
 10. @Iulica
  Ar fi cazul sa intervii, de fapt stiucile sunt ale tale. Cine le-a prins, cine le-a facut, cine le-a ornat, cine le-a pozat? Aici e treaba de Doamna!

  RăspundețiȘtergere
 11. treaba e facuta de'o doamna!(doamnele fac cea mai buna treaba),eu doar pozele, insa ma bag si la chestia cu prinsu'! for whom it may....:http://www.youtube.com/watch?v=WHkJ5oKCTM0

  RăspundețiȘtergere
 12. ]@Iulica
  Deci nu-i vreo stiuca de restaurant! Asta conteaza. Ardeii aia taiati de jur împrejur fac toti banii. Mi-ai dat o idee pentru "friptura colorata" de data viitoare, tre' sa mai schimb si eu!

  RăspundețiȘtergere
 13. Mai degraba ma gandesc ca pe vremea aia, cum religia era scoasa in afara legii, sa nu se fi tinut cont de toate randuielile bisericesti. De cazut in post a cazut sigur, in '80 Blagovestenia fiind cu 2 saptamani inainte de Paste. Incurcate sunt caile Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 14. @Lorenee
  Dar preotii se tineau de rânduielile lor oricum.

  RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!