marți, 29 martie 2011

Familia

Acum vreo doua saptamâni spuneam ca fac o pauza scurta la conspiratie si coalitie, excat dupa educatie. A fost mai lunga pauza, m-a luat cu ea si m-a zapacit de tot primavara, pe urma muzicile din filme, florile din gradina, mi-a luat glasul cineva destept si foarte destupat, dar nu mai mult decât leusteanul meu. Venise vorba atunci despre familie si ma întrebam "care familie?".

Poate cele mai frumoase trei reflectii pe care le-am citit despre familie sunt:

- Familia este o fortareata in care membrii ei se simt in siguranta.
- Familia este locul în care ai puterea, in calitate de parinte, sa formezi caracterul copilului tau.
- Familia este locul în care un om normal îsi petrece cel mai mult timp din viata sa. De aceea merita sa faci din casa ta un ”colt de rai”.

Mai este oare familia astazi asa ? Hai sa reformulam si sa vedem ce iese :

- Familia este o fortareata in care oamenii intra foarte rar si cu frica.
- Familia este locul în care ai puterea, in calitate de parinte, sa deformezi caracterul copilului tau.
- Familia este locul în care un om normal îsi petrece cel mai putin timp din viata sa. De aceea merita sa faci din birou un ”colt de rai”.

13 comentarii:

  1. Aplicatie:

    - Familia este o fortareata in care membrii ei nu se simt in siguranta.
    - Familia este locul în care ai puterea, atunci cand calitate de parinte nu e exercitata decat distructiv, sa-ti formezi singur caracterul, copil fiind.
    - Familia este locul în care un om normal îsi petrece cel mai putin timp din viata sa. De aceea merita sa faci din alte case un ”colt de rai”.

    O alta varianta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea de-a treia zicere e absolut neadevarata indiferent daca vorbim despre anii pe care-i traim sau cei mai dinapoi. Nu degeaba se zice ca cea mai mare parte din zi o traiesti alaturi de secretara si nu alaturi de nevasta. E perfect adevarat. Bineee… pentru cine are secretara sau se poate strecura pe langa.
    Aaa… si bineinteles daca se exclude culcatul, ca daca e sa comparam de cate ori te culci cu secretara fata de cele 8 ore de somn alaturi de nevasta balanta inclina clar in favoarea celei din urma… :)
    Celelalte doua sunt discutabile. Cea cu copilul e corecta in forma initiala. Acuma ca-l formezi drept sau stramb asta e alta poveste si depinde numai si numai de incumbent…
    Cat despre prima, asta e cea mai subiectiva. Mda… ar fi interesant sa facem un sondaj pentru a afla de ce se casatoresc oamenii. Ar fi siguranta unul dintre motive?! Ce fel de siguranta isi doresc?! O capata?! Probabil ca in mare e drept ce se spune desi aparentele ar duce catre NU.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Bun regasit!
    "Cata luciditate, atata constiinta, cata constiinta, atata drama" - parafrazata, oarecum!
    Dap, familia a devenit un accesoriu. Ne dispensam la fel de usor de acest accesoriu, pe cat de repede ne atasam.
    Adevarate ultimile tale trei enunturi.
    "si totusi exista iubire", nu?!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai mosule, cum poti matale sa zici asa mare chestie, care eu credeam ca barba ceea alba e semn de mare cumintenie care nici asta nu mai e domne la mare cautare daca si mosii se mai gandesc la secretare. :)))

    Io zic asa, familia este fortareata de unde iesi al naibii de greu dupa ce ai intrat si sa nici nu te gandesti sa ma parasesti nemernicule care te-am iubit de copila si ti-am dat cei mai frumosi ani si tu nu mi-ai dat nimic decat necazuri.

    Si sa stii ca eu o sa plec si o sa te las si o sa iau si copii si n-o sa-i mai vezi in vecii vecilor decat daca zici acuma imediat ca nu se va mai intampla si te iert.

    Ce bine e sa plantam flori in curte acasa, sa punem flori si leusean si prin alte curti unde ne mai place sa mergem in vizita, ca nu se stie niciodata unde mai mancam vreo ciorba. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @cora
    eiiii… da n-am zis eu asta, au zis-o altii mai destepti; si se poate demonstra matematic, nu este o axioma; la servici petreci 8 ore, acasa vii la 5, te culci la 10-11, deci daca excluzi somnul petreci numai 5-6 ore… qed!

    si apoi tocmai barba alba ma face sa ma aplec fara patima si cu realism asupra adevarurilor vietii… ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. mesteruldevitralii30 martie 2011 la 23:03

    familia.... e locul in care te nasti, apoi e locul din care pleci fericit in ale tale si mai apoi e locul de care ti'e dor .... insa'l gasesti gol cand il cauti cu nepriceperea de la inceput si cu entuziasmul de mai tarziu...

    (a propos de jurnalul gospodinei, vezi email trimis acum ceva zile pe tema "educatie")

    RăspundețiȘtergere
  7. Fara legatura cu subiectul, acum am vazut citatul lui Pessoa, al naibii care pricepe treaba cu iubirea reprimata care te imbogateste mai mult decat experienta... eu credeam ca doar naste frustrari.
    Da' poate ma lamureste cineva mai cu experienta. Ce zici Mosule? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sophie
    Ai dreptate, depinde enorm si de copil. Si de mama, as mai zice eu. Vezi urmarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mosu
    Cât am fost în România n-am avut parte de secretara. Mi-a dat Dumnezeu una aici (nu era doar a mea): 50 de ani, fuma Caporal, iar dimineata îsi scuipa plamânii pâna reusea sa scoata o vorba. Mi-am petrecut vreo cinci ani 8-9 ore pe zi alaturi de ea.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Andrei Radu
    Ca sa se poata dispensa mai usor si fara obligatii de acest accesoriu oamenii nici nu se mai casatoresc.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Cora
    Ce sa pun seminte (de flori sau leustean) prin alte curti, da' ce crezi ca-s de capul meu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am primit Iulica mailul, nu poata fi publicat. Pacat!
    Locul de care mi-e mie dor foarte des nu-l gasesc gol când ma întorc...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cora
    Asa am citit, asa l-am citat.
    Nu cred ca ai vreo sansa cu Mosu, crezi tu ca si-a reprimat vreo iubire?

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!