marți, 5 aprilie 2011

Pe câmpia manoasa a muncii


Si uite-asa trec anii si te faci mare, strângând în brate copilul din tine ramas departe în urma, vorba cântecului, si scapi cu viata dupa cel putin patru razboaie pe zi (ieri de exemplu atâtea erau la un moment dat). In plus esti sanatos tun, vaccinat si imun, plin de diplome si bine crescut. Ti-a venit deci vremea sa muncesti. Un sfert din viata a trecut deja, ai aproximativ alte doua sferturi ca sa faci ceva care sa ramâna si sa te poti în sfârsit odihni si relaxa în ultima repriza. Ce constati ? Ca esti primit si privit cu bunavointa daca esti cuminte si-ti vezi lungul nasului. Dar si ca incompetentii sunt protejati. Pâna acolo încât nu ai nici macar voie sa-i critici sau sa le reprosezi vreo greseala. Din fericire cei competenti sunt cam atâtia câti trebuie ca treaba sa mearga binisor (n-ar strica totusi sa fie mai “desi“), dar din pacate tâmpitii par mereu prea multi (grozav de actuala zicerea ca mama tâmpitilor e mereu gravida !). Scara valorilor e întoarsa pe dos si astfel prostii capata curaj si se revolta, pentru ca executând orbeste ordinele sefilor sunt lasati în pace. Si pentru ca sunt lasati în pace sunt foarte devotati. Si pentru ca sunt devotati li se permite sa nu te lase ei pe tine în pace iar daca îndraznesti sa ridici putin capul imediat “fac plângere“. Ai astfel surpriza sa vezi ca puscariasii, idiotii si homosexualii (ca sa dau doar câteva exemple, sunt mult mai multe) au mai multe drepturi decât tine, pentru ca le au pe toate ale tale plus pe ale lor.

La o asemenea ofensiva coordonata din partea nulitatilor nu-ti ramâne decât sa te resemnezi si sa depui si tu o ”râdere”, vorba Academiei Catavencu, în primul cos de gunoi sau veceu public…

12 comentarii:

  1. Din pacate, cei mai multi sefi in Romania sunt incompetenti. La toate nivelurile!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se întâmpla si la case mai mari Cristi. De fapt eu de alea, cu pretentii, vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un sef incompetent se va inconjura de incompenteti mai mari decat el si de 1-2 destepti care sa le faca treaba.

    Paradoxal, nu in acest caz minoritatile vor avea mai multe drepturi sau locurile cele mai bune, ci cei cu gura mare, istericii si reclamangii.

    In fiecare institutie exista un nebun. Ai observat cat de menajat este? Toti merg cu grija, daca tocmai e in crize, se retrag usor...cat mai transparenti, sa nu-l irite si mai tare...Inclusiv sefilor le e frica de nebun. Asa ca toti umbla pe varfuri...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sophie
    Nu vorbeam (doar) de sefi incompetenti, pentru ca daca aia 1-2 destepti îsi fac bine treaba aproape nu se vede ca sefu-i aflangiu. Prostii aia marunti de care dai de mai multe ori pe zi, aia ma dor pe mine. Si parerea mea este ca sunt totusi minoritati, nu pot sa cred ca-n lume sunt mai multi prosti decât destepti. Iar aici se poate nuanta mult si bine: prosti inofensivi, agresivi, razbunatori etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite o poveste reala Sophie, de aici. Cineva a trebuit sa plateasca o datorie (altfel reala) de vreo 2000 de euro pentru simplul motiv ca un personaj ”competent” a uitat timp de câtiva ani sa comunice o schimbare de statut la contabilitate. La întrebarea nevinovata ”cum e posibil sa treaca doi ani pâna v-ati dat seama ?” a fost insultat în fata directorului care a iesit tiptil din birou. Si nimeni nu a stiut (vrut ?) sa-i spuna ca ar fi putut plati datoria în ritmul pe care l-ar fi vrut, chiar de 50 euro/luna. Sau chiar sa n-o plateasca el deloc dupa atâta vreme, ci autorul greselii. Asa spune legea. Faptul ca pagubitul este român s-ar putea sa nu conteze, dar nu-s asa de convins...

    RăspundețiȘtergere
  6. Greseala este a celor care au conducerea. Le place sa fie pupati in cur (scuze de expresie). Cu ajutorul celor care sunt indeajuns de prosti si de incompetenti, sa se duca toata ziua-bunaziua la sefi, sunt tinuti sub supraveghere ceilalti. Turnatori, mancatori de rahat si oameni invidiosi pe rezultatele muncii altora, se gasesc peste tot. Personal ma lovesc zilnic de ei la serviciu. Daca aveti rabdare aici : ( http://costin-comba.blogspot.com/2009/02/santajul-gandirii-nule.html ) am scris ceea ce cred eu despre oamenii de nimic, despre cei cu gandirea nula.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Costin
    Unora nu le place sa fie doar pupati ci si mai si. Am avut "sansa" ca directorul meu pâna acum o luna sa aiba numai adjuncti frumusei si mai ales "tineri si nelinistiti", chiar daca unii dintre ei familisti.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin
    Revin dupa ce am citit textul tau de acum doi ani. Mereu actual.
    - In primul rând sintagma "Omul si gândirea" se aplica celor care au organul gândirii. Prostii sunt abil condusi ca sa li se lase impresia ca de fapt ei conduc.
    - Ne place sau nu, nimicitorul control al comunismului a fost produsul unor Gândiri stralucite, exista si geniul raului, nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da asa este, o minte geniala a inventat comunismul. Unii insa au fost atat de mult indoctrinati, incat nici dupa 20 de ani nu sunt capabili sa renunte la tratamente securiste. Au o singura idee ; nu iti convine pleaca. Ok, dar unde este solutia care poate duce la progres?
    Am sa tin minte ca prostii sunt abil condusi, astfel incat sa creada ca ei detin controlul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Statistic vorbind, ratatii (nu conteaza din ce punct de vedere) sunt mult mai multi decat ceilalti, decat cei care se simt si chiar sunt niste oameni pozitiv impliniti. Mi-e si rusine sa spun cati, pare indecent. Dar procentul mic de oameni pozitivi sustin cu destul succes o lume intr-o continua evolutie involutiva... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Costin
    "Daca nu-ti convine pleaca", pai asta-i deviza aici! Trebuie sa fii foarte precaut când ceri o promovare. Stiu pe cineva care n-a fost destul de diplomat si a trebuit sa plece...

    RăspundețiȘtergere
  12. ]@Drstoica
    Doctore, cu un cuvânt ai trecut în alta poveste. Ratati. Eu vorbeam de prosti, ma rog, incompetenti. In capul meu nu-i acelasi lucru. Ratatul e ala care poate face mai mult si nu face, din cauza lui sau a altora. Incompetentul nu poate pur si simplu si se simte foarte bine asa.
    Acuma se pot face o multime de speculatii si ajunge la rezultate foarte surprinzatoare.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!