miercuri, 2 noiembrie 2011

Miercurea fara cuvinte (24) - Erata

Suportând eu pe nedrept nenumarate critici aici privind cantitatea neîndestulatoare pentru un om normal, revin cu unele mici rectificari. Asa zisa "canapea" de cartofi poate fi înlocuita de cubulete din acelasi material fripte aproape pe uscat în wok. Dupa cum se vede, wok-ul este o scula de aproape 50 cm în diametru, deci suficient de încapator. Urmeaza ardeii colorati si morcovul si aproape imediat puiul, care poate fi taiat în prealabil si în bucatele, fara oase. Piept, pulpe, nu conteaza, mie-mi place orice, tinute totusi o zi si o noapte la racoare cu tot felul de prafuri si mult vin alb. Varza de Bruxelles este pregatita dinainte (daca vreti, va spun cum) si adaugata la sfârsit, când termina wok-ul de fumegat, doar ca sa se încalzeasca.

Va puneti fiecare în farfurie conform poftelor! Bune!

Oala din spatele wok-ului contine o supa de 1 noiembrie, adica de dovleac, iestraordinara si dânsa!



Si Carmen trebuie sa încerce reteta asta!

27 de comentarii:

  1. Hmmm, n-am wok acasă dar ştiu unde găsesc un bucătar mare meşter la pregătit bunătăţi în wok.
    Sîmbătă îl caut negreşit! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea complicat şi nu am răbdare să aştept atâta. Prefer ceva mai uşor de gătit. Sparg nişte ouă şi le golesc în tigaie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci: la ora asta ti-ai gasit sa postezi? Mai sunt unii care tin dieta si tu vii cu astfel de mancaruri la ora asta? WW incepe la ora 0:00! Tu vei fi raspunzator pentru ce voi face acum! Adica ma duc sa fac pui la wok cu legume!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tiberiu
    Daca nu le faci singur n-ai rezolvat nimic! Doar un wok îti mai trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Abbilbal
    Cu sunca, slanina, omleta, cu brânza rasa, batute cu lapte, cu pâine prajita? Si-aici sunt multe variante!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Minoki
    Aseara la 0:00 ma uitam la meciuri! Si seara asta la fel o sa fac. Spune mâine ce-ai facut si cum a iesit! Cu poze cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi tot supa de dovleac am servit. Si mai facem, ca e cea mai buna supa de noiembrie! :))
    wok-ul nu l-am afumat saptamâna asta, dar urmeaza, ca prea mi-ai facut pofta!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost să-mi iau un șervețel........

    RăspundețiȘtergere
  9. bine ca nu pot simti mirosul :))
    arata gustos rau de tot :)
    sa stii ca w-end-ul asta si eu am facut prima mea supa-crema de dovleac si...m-am indragostit de gustul ei :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Azi am renuntat si la pui aici in Norvegia, deoarece mai imi cumparam din cand in cand din cel gata preparat, (aici cel gata preparat fiind mai ieftin decat cel crud, ca multe alte lucruri mai "pe dos" din Norvegia, care totusi vad ca functioneaza inca destul de bine, desi adesea stau si ma crucesc cum naiba, si daca aflu, precis voi raporta, deoarece s-ar putea sa fie potential folositor intregii omeniri !), dar efectiv mi-am dat seama, dupa multe incercari si erori observate, ca este IMPOSIBIL de gasit un pui preprat comestibil in Norvegia, majoritatea fiind ori prea cruzi, ori prea sarati, si in general atat de gretosi cum nu credeam ca este posibil sa devina un simplu pui la rotisor inainte in viata mea ! Vad ca inevitabil, incet incet sunt impins sa devin vegetarian, ceea ce poate o fi util sanatatii mele generale, insa inca mai am niste obiectiuni de tip politic la asa ceva...dar, sunt sigur ca o sa-mi treaca, deoarece societatea norvegiana este expert-rafinata la reeducarea politica a locuitorilor ei, dand gres doar in cazuri unice extraordinar de rare, care reprezinta niste anomalii sau exceptii oricum inevitabile, legate in general de eroare inerent umana, NU de competenta sau etica generala a reeducatorilor cu adevarat profesionisti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar cartofii pot fi usor inlocuiti cu "riz basmati à la vapeur". Eu adaug la sfarsit niste usturoi peste legume, mai ales pentru cina(si cand suntem singuri acasa). Si cand am, adaug broccoli la sfarsit de tot. Mai nou chiar rondele de praz. Ce sa fac, nu ma pot abtine. :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca tot a venit vorba de cartofi, recomand cu caldura sa va burdusiti camarile, beciurile, balcoanele cu cartofi pentru ca sunt ieftini. Adunati ca furnicutele si o sa treaca iarna mai usor !

    RăspundețiȘtergere
  13. O veste buna: betacarotenul continut de dovleac lupta impotriva efectelor imbatranirii -
    O veste rea : pentru doamne.

    PS. Dan arata minunat! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Carmen
    Ia uite ce scrie Florentin în continuare. Profita de luna noiembrie si trage tare cu supa de dovleac!

    RăspundețiȘtergere
  15. @tu1074
    Nu raspunde la provocari si mai ales nu-ti arata slabiciunile! Dusmanul vede si asculta!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Pandhora
    Nu trebuie sa astepti pâna D-nul Bill Gates o sa inventeze si chestia asta cu mirosul pe net. Daca tot ai facut supa de dovleac, fa si puiul asta la wok, e mai simplu! Trebuie si felul doi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Rudolph
    Cred totusi ca în Franta, cel fript e putin mai scump, doar ca sa se respecte niste reguli. Puii fripti în Franta sunt EXTRAORDINARI, nu sunt deloc gretosi, au tot felul de mirodenii specifice si sare dupa gust, dar nu satura. Deci trebuie sa mai manânci dupa, si mai ales sa bei, ca fac sete ! Problema nu cred ca este norvegiana, ci mai ales actuala.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Cora
    Nu stiu ce sa ma mai fac cu tine ! Daca tot am ajuns la orez, mie-mi place rizul cantonez cu mult sos de soia, ca oricum e un plat care se apropie de China, ca toata Ioropa de altfel. Când gateam ce este imortalizat pepe licula, aveam alaturi un castron cu brocoliuri doar putin oparite ca sa ramâna crocante. Dar în wok era déjà varza de Bruxelles…, ar fi fost prea mult !

    RăspundețiȘtergere
  19. @Iulian
    Deci cum spuneam, pe ei, pe mama lor...!! Bine ai venit si mai poftiti!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Invizibilul
    Ai dreptate, ador cartofii, nu apuc sa-i fac / manânc în câte feluri pot fi ei gatiti! Se pare ca anul asta s-au facut o gramada! Vai de capul cultivatorilor de cartofi, a cam scazut pretul!!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Cristi
    Ai si pregatit si deja mâncat? Ma bucur ca ti-a placut!
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Florentin
    Ca sa fac un rezumat: dovleacul e bun pentru fete când îl manânca baietii?

    RăspundețiȘtergere
  23. Am mancat si eu. Am sorbit tot. Din priviri. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. @Dr. Stoica
    Te alinti, Doctore!! Te duci la orice hotel / restaurant cel putin Marriott si ceri "Puicutza pe canapea" à la Dan si mai vorbim pe urma!

    RăspundețiȘtergere
  25. Da' de ce sa fie pe canapeaua de la Marriott?! Ce, eu n-am canapea acasa sau cum? :)

    RăspundețiȘtergere
  26. @Dr. Stoica
    Nu stiu, ca nu m-ai invitat la tine, animal mic si pufos!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!