... chiar genii as putea sa spun.
Gânditi-va ce-ar fi lumea fara români?
Dorinta de Craciun
Acum 7 ore
Ce frumos si ce usor ar fi sa iubesti cum spunea Fanus: "...pun urechea pe gradene să ascult cum creşte iarba călcată de tine" !!
Dan , te salut !
RăspundețiȘtergereBănuiesc ca acest articol face parte din campania ce circulă de un timp pe net . În legătură cu clipul şi ceea ce conţine , aşa este , avem locul nostru în istorie bine definit , am fost importanţi în momente importante în legătură cu descoperiri foarte importante .
Dar ştii ce mă uimeşte ? ca cel mai mult ne denigrăm noi românii pe noi înşine şi deci ce pretenţii am avea de la alţii . Ne lipseşte încrederea şi buna impresie , aici cred că trebuie lucrat mai mult .
Suntem şi geniali şi tâmpiţi. Acu', n-aş putea preciza care-i ponederea fiecăruia din atribute, dar istoria dovedeşte că le avem pe amândouă.
RăspundețiȘtergeredaca am putea sa nu fim genii si in materie de prostii
RăspundețiȘtergeremereu mi-am zis ca trebuie sa ne re-gasim...
RăspundețiȘtergeretrebuie...trebuie...
Admirabil! Si e atat de bine sa ne mai reaminteasca asta si altii, adica sa nu fim noi mereu cei care o spunem. Subscriu la comentariul cu locul nostru in istorie dar si la cel cu geniali si tampiti...doar de noi depinde...
RăspundețiȘtergere@Sorin
RăspundețiȘtergereSalut si eu Sorin! Vad ca e o campanie pe blog, iar filmuletul a circulat mai demult. L-am reprimit acum câteva zile si daca am vazut ca “Românii sunt destepti” mi-am zis sa-i vada lumea pe cei mai destepti. Sunt dintr-un trecut destul de îndepartat, dar prin alte locuri nici pe ei nu-i stie lumea. Este trist ca dezvelirea unui bust al lui Paulescu a fost împiedicata de o manifestatie a evreilor din Paris, în timp ce Karajan a fost membru al partidului nazist dar dupa razboi a fost primul care a dirijat imnul Europei unite. E adevarat ce spui, culmea e ca printre cei care denigreaza sau au denigrat România sunt nume mari ca Ionesco, sau câstigatoarea (noastra??) a Nobelului pentru literatura de acum câtiva ani. Nu cred ca exista stat cu un trecut limpede ca lacrima, dar si-l asuma si merg mai departe fara sa-si tot renege trecutul sau sa schimbe zile nationale si imnuri.
@Blue
RăspundețiȘtergereTâmpiti marunti sunt peste tot, este o lege neiertatoare a statisticii. Mai rau e când cei geniali sunt si tâmpiti. Si asta se întâmpla si la case mai mari, vezi ce-am scris mai sus. Aici, unul dintre capetele cele mai stralucite (în consecinta si mai controversate), filozoful, eseistul, cineastul etc. Bernard Levy este printre sustinatorii (poate chiar ideologul) razboiului (aero)purtat de Franta în Libia.
@Sophie
RăspundețiȘtergereMa tem ca asta nu se poate si nici nu cred ca exista vreo reteta aplicabila. Ca sa-l parafrazez pe Caragiale (am re-re-re...vazut acum câteva zile “O scrisoare pierduta” cu distributia veche), “daca toti au geniile si tâmpitii lor, de ce sa nu-i avem si noi pe ai nostri?”.
@Pandhora
RăspundețiȘtergereTrebuie, sigur ca trebuie, în primul rând fiecare sa se regaseasca pe sine. Sa aiba puterea sa fie mai bun, sa recunoasca si sa nu-l mai scuipe de exemplu pe cel care a scris:
“Cultura nu-i ceva ca o anexa. / Si lumea nu se poate cuceri / Umfland la cifre si mimind tumulturi / Cu aroganti si trindavi doctoranzi, / Cu papagali care tin loc de vulturi. / V-am spus si am puterea sa mai spun / Ca nu incape muntele in sera / Ca prea-i scurt drumul de la rai la iad / Si de la caprioara la pantera. / V-am spus sa nu-l fetisizati pe Marx, / Sa nu-i pastrati in spirt invatatura / Si voi intr-una fara sa-l cititi / Il pomeniti pana va doare gura. / V-am spus ca batalia pentru om / Nu iarta astazi nici o dezertare / Si voi v-ati decorat voi intre voi / Cand lupta este in desfasurare. / V-am spus ca muzica nu-i un microb / Care ameninta civilizatii / E-a omului pentru a fi mai bun, / V-am spus: ceva care sa-i placa dati-i. / V-am spus, concetateni analfabeti, / Si luati aminte si sa tineti minte. / Dar nu stiam ca v-ati nascut si surzi / Si scoateti arma cand vedeti cuvinte.”
Multi au ridicat piatra si o mai fac si acum, aruncând-o cu obida tocmai pe lumea cealalta. Si? Sunt mai fericiti, mai bogati?
@Lorenee
RăspundețiȘtergereDe multe ori chiar noi uitam. E din ce în ce mai greu sa apara genii, lumea e prea ocupata cu razboaie, cu bani, cu politica sau cu tot felul de mâncatorii marunte. Si nu mai sunt multe lucruri geniale de facut sau descoperit. Uneori cred ca nici nu se mai doreste.
este o mare greseala sa amestecam omul cu artistul...sigur au puncte comune....dar...nu in totalitate....
RăspundețiȘtergerePaunescu poetul a fost mai mult decat un versificator la comanda...
cat despre aruncatorii de pietre...poate ar trebui sa stie ca si pietrele se pot transforma in bumerang...
@Pandhora
RăspundețiȘtergereCând vad cu cât dispret si cu fata schimonosita de ura vorbesc unii pigmei despre oameni pe care nu-i plac, mi se face mila de ei.