Am povestit, acum câtava vreme, despre vinul lui Dinescu. Atunci era cel alb.
Azi a venit rândul si celui rosu. Cum era de asteptat, asta e un vin mai greu, mai rotund, cu miroazne de fructe rosii si mult tanin, sa le mai dea o zi în plus de trait cardiacilor care-l beau regulat. Bun pentru carnuri rosii în sânge si fragede. E si aici un secret: cu cât carnea e mai în sânge, cu atât e mai frageda. Iata eticheta:
Femeie tu, usoara…
Femeie tu usoara, din epocile grele
ce ti-ai transcris istoria pe piele
sa o citeasca în infern toti dracii,
la editura unde-ti publici cracii
te-astept ca un nevolnic crai de ghinda
sa-ti descifrez popoul în oglinda
dar nu oricum ci, daca vrei, subtil,
dupa metodiul vechi al lui Chiril
sa-l pipai glov în alfabetul braille
ca un taran ce seamana malai
si care, când înfige plugu-n brazda
simte c-ar lua tarlaua de nevasta.
Să ne relaxăm...
Acum 13 ore
nu stiu cum este vinul dar versurile au aroma si...tarie :)
RăspundețiȘtergere@Pandhora
RăspundețiȘtergereAm doar sticlele astea doua. Le-am primit si nu l-am gustat. 30 ron adica peste 7 euro, ar trebui sa fie un vin grozav! Aici 7 euro sticla e considerat foarte scump si bun!! Oamenii normali cumpara vinuri între 3 si 5 euro si eventual îl mai tin câtiva ani dupa aia.
he he, vin de la cetate si galicea... tu de unde vii? :)
RăspundețiȘtergeresa-mi spui cum a fost zaibarul.
cred ca un vin cam la 3 euro am baut si noi cand am fost la Paris...era alb dar chiar nu stiu cum se numea...mi s-a parut foarte usor :)
RăspundețiȘtergereoff topic...imi place noul tau avatar...cu codita :)
superbe versuri, despre vin ma pronunt dupa degustare
RăspundețiȘtergere@Cora
RăspundețiȘtergereDeocamdata am baut un zaibar de pe valea Rhonului.
@Pandhora
RăspundețiȘtergerePoate era din Alsace, acolo se fac multe vinuri albe.
@Mircea
RăspundețiȘtergereSe pricepe mai bine la asa ceva decât la politica.
Aşa nu va mai sparge nimeni sticlele sau nu le va mai recicla :)
RăspundețiȘtergere@Catalin
RăspundețiȘtergereFiecare sticla, o poezie...