miercuri, 7 decembrie 2011

Miercurea fara cuvinte (29) - Dezlegare la Truffade

Truffada este ce vedeti în wok: un fel de "Aligot" dar nu chiar, sau chiar faimosul "Poutine" chebecoaz, dar nu chiar. Pe scurt, cartoafe cu brânza, dar nu oricum si nu cu orice brânza. Daca va intereseaza, revin, asta-i miercurea fara (prea multe) cuvinte. Ce mai vedeti pe acolo sunt maruntisuri de "acompaniament": o tarta de somon (pe asta n-am facut-o eu) si deja banala friptura colorata.

Cred ca si Carmen tine post.



PS Scuze, am uitat o melodie, asa se manânca adevarat, cu zgomot!

43 de comentarii:

  1. Păi, e frumos să postezi aşa ceva?!
    :))
    Bine, e frumos, dar nu-i momentul la cum mă-nghesuie pe mine foamea la ora asta.
    Nu cer reţeta, că n-aş avea nici timp, nici răbdare să prepar. Cer un loc la masăăăăă! Direct, fără preambul.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Blue
    Hai!
    Nici Janus nu era asa schimbator ca tine!
    Nu se face greu, e mai simpla ca musacaua de exemplu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nevoia te-nvaţă, Dane.
    Nevoia de a te posta în afara unor influenţe neplăcute, influenţe cărora ai încetat să le mai faci faţă. Şi spate. Şi orice altceva.
    (asta ca să înţelegi de ce sunt nevoită să mă schimb mai ceva ca Janus)
    :))
    Cât despre generozitatea cu care ai acceptat autoinvitaţia mea, îţi mulţumesc.
    O să iau şi eu pauza de masă. Curând. Şi o să-mi devorez pacheţelul despre care pot să recunosc că e mai puţin apetisant decât ce ai preparat tu, acolo.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. off ce bine arata; am mancat destul de mult la pranz, dar acum simt nevoia de un supliment :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cartoafele alea parca au carnuri, nu branza. si seamana cu "cartofii taranesti" din Ardeal.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)))))))))))))
    Cu muzică zici??! Bine.
    Ştii cum facem?
    Domnia ta cântă (merge şi la racheta de tenis, eu n-am nicio obiecţiune legată de instrumentul ales). Dar să fie o melodie mai lungă decât cea a formaţiei Pink Floyd. Suficient de lungă ca, în vremea asta, noi să mâncăm ce ai preparat. Cu zgomot. Aşa cum doreşti.
    (am glumit)

    RăspundețiȘtergere
  8. Specialitate! Cartofi cu brânză (cu ceva adaosuri şi câteva ouă pe deasupra) rumeniţi puţin la cuptor... face a mea doamnă şi mă cam bat cu fiu-meu pe tavă... :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-e foame de mor !
    M-ai terminat total !
    Arată bine și musai că-i și gustos !
    Mă duc să caut ceva de mâncare ....

    RăspundețiȘtergere
  10. ah... nu tin post. Pot sa vin la masa? ;)hmmm ce de bunatati!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  11. uite ce tarziu am ajuns...sigur pentru mine nu a mai ramas nimic :(((
    si dulce? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Noa serbus. Uite că eu am ajuns când nu mai este nimic pe masă. Nici măcar pete de la mâncarea ce a fost pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  13. arata super bine, ador tarta cu somon, cartofii sper sa nu fie chiar "une poutine", ca aia e tare "nasoala".:)

    RăspundețiȘtergere
  14. E prima postare pe care o vad, la prima ora a diminetii si zau ca nu-mi face bine ! Cat mai e pana la masa... Si mi-ai facut o poftaaa !

    RăspundețiȘtergere
  15. ...clar ,multi dintre noi,au ajuns tarziu! Asa ca ;musai sa gatesti( sa prezinti ) din nou!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Blue
    Data viitoare îti faci un pachetel cu truffade cu mult usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Sophie
    Atunci las-o pentru masa de seara sau pentru weekend.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Tiberiu
    Fara costita afumata merge si la calugari!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Nume
    Acuma nici brânza nu-i de post... Am mai pus si niste costita, cum îi spuneam lui Tiberiu, pentru gust. Si în Moldova se fac cartofi taranesti, dar se mai pune si ceapa.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Doru
    Doar nu va incit la ceva rau! Avem noi grija de spirit, dar mai trebuie si de trup.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Blue
    Bag un solo de racheta mai lung, de-al lui Gilmour (cred ca asta si “cântam” atunci). Importante sunt primele secunde, acolo se vede pofta.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Minoki
    O sa vina si reteta. Pâna la Boboteaza cred ca o sa renunt la “vinerea tâmpitilor”, sa ne ocupam de lucruri mai lumesti.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Max Peter
    Si asta-i de încercat într-o zi. Trebuie reteta, e alt fel de mâncare!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Tudor
    Iertare, eu n-am vrut sa fac rau la nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Carmen
    Veniti toti, este pentru toata lumea, daca n-ajunge mai fac!

    RăspundețiȘtergere
  26. @Pandhora
    A ramas pentru ca eu am facut mai mult si musafirii au fost mai putini decât credeam.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Abbilbal
    Pete pe masa nu sunt ca-s oameni civilizati. Nu s-au sters cu fata de masa ci cu mâneca iar pe degete sub brat! Mai avem, avem “di tati”, de-atunci eu tot manânc la “resturi”.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Cora
    La poutine cred ca sosul ala de “barbec” strica totul. Ca altfel frite cu brânza si cu usturoi n-au cum sa fie rele.

    RăspundețiȘtergere
  29. @Zina
    Pai pentru un mic dejun adevarat, românesc, e chiar ceva destul de lejer...

    RăspundețiȘtergere
  30. @Florentin
    Vineeee, câte portii la Domnul?

    RăspundețiȘtergere
  31. "Mmm, Gilmur asta frumos cântam!"
    :))
    Intenţia mea era să împărţim activităţile cât mai echitabil. Domnia ta rămânea cu cântatul, noi cu mâncatul. La sfârşit ne manifestam reciproc admiraţia. Cu burta plină, ar fi fost foarte uşor să-ţi lăudăm talentele muzicale, nu?!! De cele culinare, nici nu mai spun.
    Nu ştiu tu - pe nemâncate- cât ai fi admirat talentul nostru la înfulecat. Dar mă bazez pe imaginaţia şi bunăvoinţa de care dai dovadă.
    :))
    Şi mă gândesc că la câţi suntem cei care poftim la bucatele prezentate, era bine să alegi şi-un cor. Dintre ei, că eu îs mută momentan. De poftă. (Doar aşa apucam mai mult din bucate.)
    :)))))))
    Am glumit. Să nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  32. @Blue
    Pai eu nu cânt decât mâncat. In al doilea rând când gatesc, gust, ca un adevarat "maître", nu ca amatorii. Sa stiu ce ajunge la clienti în farfurie. Deci la sfâsitul gatelii de multe ori sunt satul.
    Iar corul, în tragedia antica, este el însusi un personaj, "opinia publica" i se zice. Care se uita (înghite în sec) si comenteaza.
    Ma supar foarte rar pe români, iar daca o fac, îmi trece repede. Pe "astilanti" d'acilea ceva mai des, de doua, trei ori pe zi. Azi de patru.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ahaaaaa!
    Bine că spui acum, după ce am perorat în sec, o grămadă!
    Şi, care vra să zică, d-aia era poţia aia aşa mică!
    :))
    Acu', din postură de "opinie publică" ce mă aflu, îmi dă mâna să te întreb: ce fel de ciuperci ai pus acolo, de te-ai gândit tocmai la o tragedie antică??!
    :)

    Eh, e trist că ai motiv să te superi. Bine ar fi să nu fie nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  34. @Blue
    Reteta e fara ciumperci. Daca vrei sa pui, e alta mâncare. Eu unul mor dupa ciuperci! La figurat, la propriu nu se poate decât o singura data.

    Eu n-am nevoie, ei au. Asta îi hraneste. Daca nu pricep retetele mele scrise pe româneste, sa manânce si ei altceva...!

    RăspundețiȘtergere
  35. :)))))))))
    Dacă continuăm la fel acest dialog, depresia mea sigur îşi face bagajele şi se cară.

    Fără "ciumperci", am înţeles.
    Doamne fereşte! Ce atâta pasiune pentru ele!
    App, ştii că francezii au descoperit întâmplător un tratament special pentru intoxicaţia cu ciuperci? Nu ştiu dacă mai e valabil (cre'că întâmplarea s-a produs pe la 1920). Interesant mi s-a părut faptul că, medicul care a descoperit cura, ca s-o patenteze, s-a otrăvit singurel apoi, cu ciuperci şi şi-a autoadministrat leacul. Era vorba de vit. C intravenos şi antibiotice!

    Ah, d-aia se supără ei şi te supără şi pe tine? Că nu pricep ce halesc şi ar vrea să ştie?!
    :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  36. Da' mai contează ce mânănâncă, câtă vreme e gustos şi arată minunat?
    Ce pretenţioşi, dom'le! Să-nveţe româneşte.

    (Parcă văd că după o vreme că o să ne acuze că i-am ocupat pe francezi. Printr-o acţiune sub acoperire gastronimico-lingvistică!)
    :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  37. @Blue
    Bye, bye Prozac sau Efexor!
    Asa si Minovici se spânzura frecvent ca sa vada cum e!
    Ei nu-si pun probleme ce halesc din moment ce le place! La altii, ca la ei fac comanda la "traiteur"!
    Cu ocupatia n-ar fi greu ca-s obisnuiti, dar dureaza. Deocamdata suntem "colaborationisti" la câti români sunt aici!

    RăspundețiȘtergere
  38. Prozac? Efexor? Văleu, alea's "grele". Eu sper că depresia mea e una mai subţirică...
    Ştiu de Minovici.
    Înţeleg. Sunt un fel de "lupte intestine".
    :)
    "colaboraţionişti"?
    Asta nu-i bună nici de glumă dacă te gândeşti cum au sfârşit-o majoritatea celor numiţi aşa, în istorie.
    Brrrr!

    RăspundețiȘtergere
  39. @Blue
    Petain a sfârsit-o rau, dar frantujii în general sunt bine, sau asa zic ei.

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!