luni, 30 ianuarie 2012

Revolutii socio-profesionale contra dictaturii si greva parlamentara la cald

Am ramas profund miscat eu si sotia de-a dreptul nauca când am vazut cu cât spirit de sacrificiu lupta si da-i, si da-i si lupta “Asociatia Haiducilor“, nici nu stiu daca calificarea asta se scrie cu litera mare. Fara frica ca dictatorul îi poate arunca ca pe niste nimica ca sa spun asa la pârnaie.

Când am vazut ca si o organizatie serioasa ca “Asociatia suporterilor“ iese la vedere cucu raj, mirarea nu mi-a fost mai mica, ca si dincolo dealtfel.

Ca cofondator al mai multor asociatii de mâncatori din diaspora cum ar fi “Asociatia mâncatorilor de carne“, ca copanele de pui de exemplu, sau de “brânza frecata cu ceapa“ sau chiar “Asociatia bautorilor de vodca cu gheata“, cu colaboratori (tot fondatori) în toata Ioropa sustin ca cauza lor este dreapta. Ma ia asa, ca un fior, ca caldura soarelui sau ca caloriferul când vad zburând borduri ca catapultate sau ca ciomegele îsi fac treaba.

Nu pot sa nu sper, pentru ca contextul ma inspira, ca conflictul sa se termine si toata lumea sa faca ca tulburarile sa ia sfârsit.

Pentru asta trebuie ca catifelata floare din politica carpatica care vinde ponturi la oamenii care danseza Hora Unirii (întrebarea diplomatica ca de exemplu “ce v-au dat astia ? “, plina de tâlc urmata de gesturi energice), sa-si declare oficial apartenenta la o asociatie de luptatori, mâncatori sau bautori, ca conspiratii marunte n-au mers nici cu fiureri, d’apai cu dictatori de talia celui de la noi. Altfel iese totul un fel de moca ca sa nu spun ca “kaputt“.

4 comentarii:

  1. A dat frigul, dar n-o tine-o vesnicie. Odinioare, succesurile mai tineau de ras, si rasul chiar de foamen, azi ioc succesuri, ioc zambete, doar ranjete de foame si strangeri de masele de la frig...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pauzele lungi si dresuri / Cheia marilor succesuri!", zice-o vorba din batrâni.
      E "frig" peste tot Teo...

      Ștergere
  2. Eh, a fost mare revolutiune, bobocule !

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!