sâmbătă, 25 februarie 2012

Aventuri cu pisica galbena (2)

Cum eu eram obligat sa merg la serviciu ca sa pot întretine doua suflete, dimineata îi umpleam gamela cu mâncare de care mâncam si eu (uneori un ousor moldovenesc, fiert în apa, cu untulet, putina sare si o feliuta de pâinica rupta bucatele mici, amestecate bine – observasem ca-i place si nu era nici interzis), puiut fript, carnita cruda câteodata si faimoasele crochetele.

Când am venit în prima seara acasa, nu ma gândeam decât ca era un meci la TV, dar mai aveam destul timp sa-mi fac niste mici care ma asteptau în frigider si o felie de ceafa grasuta, cartofii fiind taiati gata si pusi în apa sa nu se oxideze. Cu o salata de varza era perfect. Zizou nu era “în camera ei“, adica a Andreei, libera, ci statea tolanita în dormitor, eu facând imprudenta dimineata sa las usa deschisa, ca n-aveam nimic de ascuns. Vad patul rascolit si plin de flocaraie, normal, era vara si cald. Ia Dane si schimba asternutul, scutura-l bine pe balcon înainte de a-l baga în masina, ca se înfunda automatica. In balcon plutea un nor de fire de par blond cu capatul mai albicios, cred ca aveam par si în ochi, în gura nu mai vorbesc. Mai erau niste rufe puse la uscat, îmblanite si ele, asa ca am scuturat totul si le-am pus la spalat. Deja începusem sa-mi spun ca poate n-o sa manânc si ceafa ca parca era cam mult. Ma apucase un stranut irepresibil, ca la H1N1 care nu avea sa apara decât peste mai bine de 10 ani, ochii îmi curgeau, nasul idem, desi nu fusesem alergic în viata mea, probabil plângeam de dor dupa Andreea si Nana care tocmai plecasera. Si totusi mi-am dat seama ca un miros imperceptibil, nu chiar de Dior, plutea prin casa, cu toate ca geamurile erau deschise. Incep sa caut gândindu-ma ca la cât sunt de obosit nu mai are rost sa manânc nici micii, de fapt prajeala seara nici nu-i sanatoasa. Poate o salata acolo.

Când am terminat cu cautatul prin camere, dupa ce am îndreptat covoarele adunate mototol prin colturi, cuverturile rascolite dupa razboiul Zizucei cu ea însasi si am dat cu aspiratorul caruia i-am golit la ghena si sacul plin deja ochi cu par, m-am gândit ca mi-ar lua mult timp sa m-apuc sa tai rosii, ceapa si ardei pentru salata si poate o sa-mi fac o tartina doua cu icre de crap, aveam de toate în frigider. Când sa intru în bucatarie vad niste cristale galbene care straluceau în coltul cel mai apropiat al holului. Cu atâta caldura ziua, lichidul original se evaporase pe undeva prin casa. Am avut o strafulgerare, mi se mai întâmpla, dupa care am constatat ca toate cele patru colturi ale holului se prezentau la fel. Mentionez ca holul meu are din fericire doar patru colturi. Am luat-o pe Zizou si am dat-o delicat cu nasul în toate locurile afectate (asa mi se spusese ca se face), în timp ce-i explicam blând si cu voce tare în ambele limbi cum sa procedeze pe viitor în astfel de situatii. Cu voce moale îi spuneam doar pe româneste ceva pentru care as fi putut fi usor acuzat de zoofilie, în frantuzeste neexistând ceva echivalent. Am dat si cu mopul pe hol si chiar prin bucatarie pentru orice eventualitate. Acum putea veni Craciunul, asa curatenie generala nu mai facusem niciodata. In tot acest timp, Zizuca statea cuminte si ma urmarea din baia mica, asezata în litiera ei care era evident curata si uscata, vorba reclamei.

Asa ca m-am spalat exagerat de bine pe mâini, mi-am pus o vodca si am vazut si eu ultimul sfert de ora din meci care se pare ca fusese frumos.

Revenim dupa publicitate.

26 de comentarii:

  1. Da' ce m-am mai amuzat!!!! Abia astept episodul urmator desi, tare cunoscute imi par povestirile tale....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista cel putin o chestie (vine si rândul ei într-o zi) care nu cred ca i s-a mai întâmplat cuiva!

      Ștergere
    2. Am ramas amândoi în viata, printr-o minune!

      Ștergere
  2. Buna Dan, mi-a placut cum ai povestit ,se pare ca totusi ai multa rabdare cu cea pisica chiar daca mai spui si cate ceva pe româneste la adresa bietului animal.
    O zi placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam o raspundere si daca auzea coana Bardot ca nu ma port frumos cu "bietul animal" puteam ajunge în fata justitiei. Ai sa vezi cum animalele sunt mai protejate decât stapânii, care pot uneori deveni victime...
      Weekend frumos!

      Ștergere
  3. abaia astept sa te vad in postura victimei :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost, dar numai putin... Acum mi-am mai revenit psihic...

      Ștergere
  4. Aaa, si tu ai povesti cu pisici ! Mai spune, le ador ! N-am citit-o pe prima, am sa o caut, dar pot sa-ti dau o idee ? La articolele ce au vreo legatura intre ele, pune la sfarsit un link spre articolul precedent, sa fie mai usor de accesat. Zic si eu, nu te supara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa cam fie unul dupa altul textele astea cu mâtza, cu niste poze intercalate.
      Ar trebui sa deschid un santier pe blog sa mai schimb sau sa adaug câte ceva, n-am schimbat nimic de când l-am facut, dar mi-e lene si în timpul asta prefer sa pun texte sau poze...

      Ștergere
  5. Hihi, era imediat dupa asta, da'nu-l vazusem ! Inca nu m-am trezit bine, e duminica si e numai 7 jumateeee...

    RăspundețiȘtergere
  6. mult action în casa ta :)) Ma asteptam sa povestesti si ca ai scos micii din frigider si pâna sa-i pui pe gratar, i-a servit Mademoiselle Zizou ;))
    Deci meciul fusese frumos ;) Tiii ce întâmplare! :)
    O duminica faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte delicata, nu manânca mici si nici usturoiat, degeaba o cheama Vaideanu ca nu-i a mea!
      Tot mai frumos e sa dai cu aspiratorul, nu-i asa?
      O duminica si o saptamâna linistita!

      Ștergere
  7. :))
    Să ştii, sunt uşor invidioasă pe meniul Zizoucăi.
    :))

    Cred că eşti un om tare răbdător.
    Păi dacă în locul tău ar fi fost 'mnealui, o lua de guler, îi administra un şut în spate şi o vâra într-o pungă pe care o lega la gură, apoi pleca cu ea şi o lepăda la marginea oraşului.Adică cum? Să piardă meciul,să rămână nemâncat şi să mai şi cureţe prin casă după O PISICĂ ??!!!! N-ai să vezi!!!
    Acum câţiva ani a dus de-acasă o pisică care îmi era mie foarte dragă. A luat-o pe când lipseam şi a abandonat-o undeva-naiba ştie pe unde, pentru că pisica aceea avea "prea multă personalitate". Şi acum plâng de dorul ei. Mi-amintesc cât de mârşav a putut să fie. Când m-am prins că el era autorul, l-am întrebat unde a aruncat-o şi am plecat s-o caut. Dar abia după câteva zile de căutări am înţeles că mi-a indicat o cu totul altă zonă decât cea în care o abandonase. Am umblat ca nebuna timp de-o săptămână, plângând şi chemând-o dar cred că eram tocmai în partea opusă locului unde aş fi putut s-o găsesc.
    :(
    Offf!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ti-e pofta de "crochetele si carnitza cruda".
      Eu sunt un om foarte rabdator, nu neaparat cu pisicile, în general. Nici nu stiu daca-i bine, pentru mine sigur nu.
      Odata am vazut un prieten care a început sa se sufoce la o masa (nu la noi în casa!) si într-un târziu ne-am lamurit ca el era alergic la pisici si în casa aceea era o pisica (în alta camera, la alt etaj!). A plecat acasa sa-si ia anitialergicul (nu Feniramin!) si nu s-a mai întors. La noi deci n-a fost niciodata, stie ce avem în casa... Vorbim, bârfim, glumim, dar atât!

      Ștergere
    2. Ce-i drept, de carne crudă şi crochete nu mi-e poftă!
      :))
      Dar am mizat mai mult pe: "dimineata îi umpleam gamela cu mâncare de care mâncam si eu...".

      Ștergere
    3. Nu din aceeasi gamela, totusi...

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))))))))))))))
      Nu pot sa tastez de ras...!!!
      :)))))))))))))))))))))))))

      Offf! Ca n-ai avut si tu norocul sa ai un stejar inalt de 23 de metri in fata casei si s-o vezi pe Zizou cum miorlaie in varful lui, balanganindu-se in vant timp de-o saptamana, asa cum i s-a intamplat Zuzei mele pana ce-a venit un alpinist edilitar care, impins de la spate de vorbele de incurajare ale propriei sotii, a dat s-o dea jos...
      Dar numai a dat, caci Zuza dupa o saptamana de zguduieli ca la zidu'mortii, prinsese oarece curaj si a planat de buna voie...
      In orice caz mai are opt vieti...

      Iar tu Dane, daca ai fi avut aceasta ocazie nesperata, in saptamana cu pricina te-ai fi putut regala ca la Maxim...

      Ștergere
    2. http://youtu.be/w0ffwDYo00Q

      Si-acum te-ndemn sa urmaresti daca ai timp, tot serialul.... Ca merita!:)))

      Ștergere
    3. Am sa ma uit pe îndelete, promit!

      Ștergere
    4. Asta-i raspunsul la primul comentariu, le-am luat invers!
      O chestie cu Zizou la înaltimi nebanuite urmeaza, era oricum în plan. Iar despre alta mâtza în copac, peste câteva minute!

      Ștergere
    5. E de poveste serialul, zici ca-i facut special dupa mâtza mea. Cred ca cine a facut desenele are pisica si o urmareste atent...

      Ștergere
  9. ╱╱┏╮╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱
    ╱╱┃┃╱╱╱┳╱┓┳╭┫┳┓╱
    ▉━╯┗━╮╱┃╱┃┣┻╮┣╱╱
    ▉┈┈┈┈┃╱┻┛┛┻╱┻┻┛╱
    ▉╮┈┈┈┃╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱
    ╱╰━━━╯╱╱╱╱╱╱╱

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce-i în sticla (lichior sa nu fie!!), dar si mie-mi place!
      Cred ca de aici a venit vorba "Ce-i place lui Dumnezeu îmi place si mie!" sau cam asa ceva...

      Ștergere
    2. Acuma, pe un ecran mai mic, vad ca nu-i sticla ci degetul mare ridicat în semn de OK!!
      E bine ce zicem amândoi!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!