vineri, 17 februarie 2012

O sa ma regalez, Madame !

Fara nicio legatura cu subiectul obisnuit de vinerea.

Ce dragut ! Duminica suntem invitati la masa la o Doamna, colega cu Nana. O fata simpatica si mare iubitoare de animale. Si ospitaliera. Adica “hospitaliera“, ca e si ea medic la acelasi spital de boli contagioase. Mentale. Ospitaliera nu stiu cât este ca e prima data când mergem la ea. Ne-a aratat de foarte multi ani unde locuieste, dar de venit a venit mereu ea la noi ca stam lânga piscina si ea mai este si amatoare de înot si plonjari subacvatice în apnee. Si sportul asta face pofta de mâncare.

Ne-a spus ca nu stie ce desert preferam asa ca sa-l cumparam noi. Cât despre restul meniului, pentru ca stie ca sunt mare carnivor, o sa mâncam carne fripta pe o placa de piatra. Adica o “raclette pierrade“ pe care-o pune pe masa, o baga în priza si aduce o strachina cu bucati de carne pe care fiecare si-o frige dupa gust. Face totul ca sa ne fie pe plac noua. Cartofii înveliti în folie de aluminiu se coc alaturi iar sosuri cu diverse arome se gasesc peste tot. Va fi intim si convivial.

Azi e vineri. Ma întreb când o sa aiba timp sa pregateasca toate astea pâna duminica.

PS pe la 11 noaptea, la 6 ore dupa textul initial, ca sa nu zic "Later edit", chestie pe care o "detext": ne-a dat telefon viitoarea noatra gazda sa ne întrebe, mai exact pe Nana, colega d-sale: "Mai vin si X si Y, colegele noastre psiholoage, te deranjeaza?", "Vai de mine (ne-am dat dreacu' si noi, adica ce, o fi greu sa fii ipocrit?), doar tu esti gazda, tu hotarasti, vin cu companionii, deci iau desert pentru mai multi, nu te deranjeaza, nu?"

Alexandru Andries - La Telejurnal

24 de comentarii:

  1. Mamă, să fereasca Dumnezeu pe careva să intre în gura ta ! :)
    Nu generalizez, dar am impresia că franțuzoaicele nu se spetesc atâta ca româncele când au invitați. Greșesc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il manânc, daca este comestibil!!
      Nici pe departe, nu gresesti deloc, bucataria frantuzeasca aia din prospecte este la restaurantele mari.
      Cunosc doar doua frantuzoaice carora le place sa faca o masa adevarata! Cam de vârsta mea. Barbati în schimb, cu talente culinare, cunosc mai multi!

      Ștergere
  2. Da, si eu am gatit in casa de francezi cand am fost invitata :)
    Crezi ca sosurile o sa le faca ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste! Am spus ca sosurile se gasesc peste tot, dar de cumparat! Doar stii, seturi de patru borcanase cu maioneza barbecue, aioli, bearneza si nu mai stiu ce! Parca daca le facea ea, le facea ea? Cu "mixterul" faci imediat tot ce vrei! Cine-i fraier ca mine sa frece la mujdei un sfert de ora ca sa iasa mai cremos?

      Ștergere
  3. Salut Dan, am un site cu poze haioase, dacã doreşti sã facem schimb de link-uri îţi poţi adãuga site-ul aici : http://www.poze-haioase.ro/parteneri/ şi v-a apãrea pe http://www.poze-haioase.ro/ , Mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, m-ai dus cu gandul o caruta de ani inapoi. Desi eam copil, n-am cum sa uit genericul de la Telejurnal ;) Pana la urma, alaturi de iapa sau armasarul ala alb de la Tezaur Folcloric, ce alerga bezmetic pe campii si de Pittis de la "Telecioclopedia", cum ii ziceam, asta era... on top.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... de pe un album, disc vinil atunci, numit "Interzis" si care printr-o minune a aparut.

      Ștergere
  5. uff...de aia sunt frantuzoaicele slabe slabe...nu gatesc ca sa nu manance...mi-e foarte clar ca eu nu sunt frantuzoaica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba manânca de se sparg. La altii, regimul îl fac acasa la ele.

      Ștergere
    2. hai...spune-ne ce desert o sa aduceti cu voi :)

      Ștergere
    3. Daca-i dupa mine care nu manânc decât putine deserturi si foarte rar (prefer un digestiv, un coniac sau o palinca buna, da' aici e mai rar!), prajitura mea favorita, de fapt un tort, se numeste "Braziliana", fantezia si fantasmele lucreaza, dar nu m-am înselat acum multi ani, când i-am declarat Nanei ca asta-i dragostea mea. O singura foaie de blat, cu frisca deasupra si acoperita cu alune sfarâmate. Usor si gustos!

      Ștergere
    4. Si terminati o data cu complexele astea intelectuale (pe care le-am avut si eu!) sau fizice fata de "rasa superioara". Cunosc o frantuzoaica (din fericire doar una, da-i fata buna si batuta de soarta saraca), de vârsta mea (61 cu bataie!), care NU A GATIT NICIODATA, nici ochiuri sau macaroane

      Ștergere
    5. simplu si gustos :)
      alunele sunt caramelizate?
      spune ca da :)

      Ștergere
    6. Spun ca da, pentru ca asa si sunt!

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Saru' mâna Carmen, sa dea Dumnezeu, nu-ti spun "la fel", ca nu se stie...

      Ștergere
  7. astept impresii de la "rasfat"; poate ne delectezi cu niste poze ale meniului:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu, tre' sa gasesc un pretext sa fac poze la masa...

      Ștergere
  8. Cred ca si vinul trebuie sa-l iei cu tine, doar tu stii ce se potriveste si dupa desertul pe care-l stii numai tu.
    :)) Si, presupun, ca e foarte stresata ca are musafiri, sa iasa totul bine! Lumea satula si multumita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nana vad ca a luat deja un tort patrat de ciocolata. De vin nu-i nevoie ca Doamna a facut niste cursuri de oenologie si-i place sa se priceapa la vinuri, deci nu ma bag. Si la urma urmei carnea de vita fripta foarte în sânge nici nu-i rea. Sa fim optimisti...

      Ștergere
    2. O, exact cum imi place mie, foarte in sange...zilele astea imi facusem si eu asa, dupa o reteta a lui Chisu, Dan Chisu, un minut pe o parte, un minut pe cealalta....mmmmmm! :) fara vin.

      Ștergere
    3. Un pahar de vin rosu acolo ar fi mers.

      Ștergere
  9. Salutare!
    Distractie placuta!
    Asteptam pozele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar câteva r^naduri si o poza facuta cu telefonul, adica ma fac intereseat de "utilaj".

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!