luni, 6 februarie 2012

Pastila efervescenta

Ma uitam zilele trecute pe canalul TVRi la un interviu cu Catrinel Dumitrescu. Mi-a placut mult fata asta, înca de când a iesit din scoala si a luat în piept scena cu toti “monstrii sacri“ de pe vremea aceea. Printr-o stranie coincidenta, la emisiunea imediat urmatoare, o dezbatere politica parca mai putin plina de murdarii decât “prin alte parti“, moderatoarea (care vorbea mai mult decât invitatii) a anuntat moartea lui Emil Hossu. Deloc tulburata si cu aceeasi voce cu care vroia sa smulga cu orice pret de la un sef al aviatiei marturisirea ca se vor închide aeroporturile. In Bucuresti ningea si era viscol, nici în Piata nu erau decât vreo doua sute de “revolutionari“ rebegiti si omul tot încerca sa spuna ca Otopeniul e totusi deschis si ca în plus Baneasa va fi deschis si el toata noaptea daca la fatza locului nu vor fi probleme. Cu toate ca fatza locului era bocna, asa a si fost. El, “Totul depinde de evolutia vremii“, ea nu si nu, “Deci veti închide sau nu aeroporturile ? Intrerupem câteva momente discutia noastra pentru a va anunta ca… mi se spune din regie ca actorul…“. Aproximativ, dar oricum cinic…

Spunea Catrinel ca menirea actorului este de a schimba starea sufleteasca a spectatorilor. Iar daca ei, spectatorii, îsi vor uita macar pentru o vreme durerea si supararile, tot este un câstig. “Actorul nu este o pastila efervescenta care sa vindece definitiv totul“.

Nici prietenii, as zice eu, dar macar te pot ajuta cu o vorba.

12 comentarii:

  1. Depinde!
    Unii ne vindecăm mai bine în linişte şi singurătate.
    Alţii, cei orientaţi spre exterior, au nevoie de suportul pietenilor şi de tumultul colorat al lumii.
    Şi mai sunt unii care au nevoie de competiţie, de concureţă pentru a-şi mobiliza resursele vindecătoare.
    Oricum ar fi, însă, panaceul e personal şi interior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, dar asta am spus si eu. Nici actorii si nici prietenii, pentru ca aici am vrut sa ajung, nu vindeca, dar te pot ajuta. Pâna la urma trebuie sa te bati tu cu tine. Si asta e greu, "pentru ca esti în ambele tabere", spunea Voltaire, nu eu.
      De vindecat, doar medicamentele pot vindeca, asta e parerea mea.

      Ștergere
  2. Mi-e greata mie de greata lor, Dane...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In preajma unor evenimente "importante" nu mai conteaza nimic. Nicaieri.

      Ștergere
  3. Cred ca am vazut si eu faza. Asta arata starea natiunii.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu exista vindecare totala...dar un pic de speranta exista...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca poti sa faci compromisuri, se poate. Problema este sa ajungi în starea în care sa le poti face.

      Ștergere
  5. Habar-n-am ce se întâmplă, dar cum încep un comentariu, cum mi se restartează pc-ul. Probabil că "prietenul" IT-st mă monitorizează iar, după paranoicul lui obicei.

    In fine, voiam să spun că n-am avut nicio intenţie de a polemiza cu tine. Încercam să aduc în lumină faptul că sunt oameni ai căror vindecător interior se activează atunci când ei stau departe de tot şi de toate. Adică, chiar şi de artişti sau de prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  6. O să postez cu intreruperi, adică pe bucăţele. Ca să nu pierd ditamai romanul când şi dacă mi se restartează iar pc-ul. :)

    Nu cred că e vreun medicament care să te vindece cu adevărat. Majoritatea tratează simptomele şi ameliorează starea. După părerea mea, vindecare e un proces al propriului organism. Poate fi facilitat de undele aspecte: suport psihologic, medicamente, condiţii de hrănire, factori de mediu etc.
    Dar, din nou, depinde de ce anume trebuie să te vindeci. Şi, dacă mai vrei s-o faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar nu polemizam Blue. Nu am "mare" experienta în domeniu, slava Domnului! Povestesc din ce am avut de tras eu. Si asa am iesit. Dispar un timp sa-mi treaca scârba, dar pe urma ma întorc, medicamente, familia, prietenii, sunt sincer si indiferent si astfel stie fiecare cum sta celalalt.

      Ștergere
    2. Nu, nu polemizăm. Măcar asta-i sigur!
      :)

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!