miercuri, 8 februarie 2012

Vorba dulce...

Nana vorbeste tare în public si i se fâlfâie de ce zice mediul înconjurator. Prin pravaliile de aici îsi exprima sincer si direct parerile în limba materna simtindu-se oarecum la adapost de unele urechi indiscrete. Nu de putine ori a avut însa surpriza sa fie privita aprobator de diversi conationali aflati si ei în trecere.

Eram odata la Carrefour în Bucuresti, la “Orhideei”. Proaspat sositi din Franta în vacanta si dornici sa vedem magazinul, mai ales Nana si lumea în general, mai ales eu. La un moment dat ne-am trezit înconjurati de un grup de fete tinere, gurese, îmbracate în rosu si cu picioarele pâna sus de tot care împarteau prospecte. Dupa cum se stie, dintr-un picior de românca faci doua frantuzesti. Aici nu-s frumoase, da-s batrâne, proastele dracului !

Cum îi sta bine unui barbat plin de respect eram cu câtiva pasi în spatele Doamnei si am mormait o cugetare, mai mult pentru mine, rasfoind prospectul : “De unde le-or fi scos domnule pe toate, numai una si una ! “. Raspunsul a venit imediat, clar si raspicat, ca într-o campanie electorala când ai un interviu la TV si ti s-au dat întrebarile dinainte, ca sa nu te bâlbâi.

“Cum de unde, din « … mamii lo… Ooops ! » “… Prea târziu!

Dupa care ni s-a dat sa gustam din toate produsele scoase la vedere. Ma rog, aproape din toate…


Cântecul asta l-am dedicat mai demult unei mame îngrijorate. Când o veni rândul mamelor la "Cântece, descântece", o sa-i dedic altul.

24 de comentarii:

 1. Pe care le-ai regretat? Pe cele gustate sau pe cele ne-gustate? :)) Noroc cu Nana, ca te mai aduce la linia de start, ca sa nu zic ”la loc comanda„.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cârnaturi, sunci, limonade si ananasuri? Pai asta vroiam eu?

   Ștergere
  2. Pardon, crezi ca era vreuna negustata?

   Ștergere
 2. Da, e bine de stăpânit un vovabular elevat...

  RăspundețiȘtergere
 3. ei vezi, asta e problema barbatilor, ca vor ei sa guste din toate; chiar din toate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da' nu, Mosule, macar dintr-una daca as fi putut...

   Ștergere
  2. ... în sensul ca daca as fi avut ocazia...

   Ștergere
  3. ... în sensul ca daca as fi fost lasat, ce s-o mai cotim atâta!

   Ștergere
 4. e cu mult mai ispititor sa gusti decat sa mananci pana te saturi...indiferent de produs :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Da' cine vorbeste de saturat? Uite cum se cheama blogul: "Mâncaciosul"... Adica perpetuu...
  Ar trebui sa manânc putin si des.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce-mi mai place Nana ta, sa-i transmiti salutari. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Dunia
   Si mie ! Ii transmit, dar cred ca le-a citit deja. De obicei ma cearta daca nu spun ca pozele sunt facute de ea si îsi cere drepturile de autor.

   Ștergere
 7. Răspunsuri
  1. @Neuroanchiloza
   In meseria ei trebuie sa actioneze repede.

   Ștergere
 8. "Aici nu-s frumoase, da-s batrâne, proastele dracului !"

  io am o nedumerire, duamnele alea de la tine, sunt "proaste" pentru ca sunt batrane, pentru ca sunt urate sau pen'ca sunt frantuzoaice? o fi fo boala de batranete pe la ei pe-acolo, care pe romance/romani ii ocoleste...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Cora
   Nu exista nici o legatura "cauza - efect", deci nu trebuie pus semnul "=>" între calitatile enumerate. Singurii operatori valabili sunt "V", e drept ca mai rar si foarte des "Λ". Cred ca Selectul te poate lamuri, el stie sa explice mai clar. Pe scurt, de cele mai multe ori le au pe toate trei.
   In sud sângele e mai amestecat iar rezultatele multumitoare spre bune. In rest se mai aranjeaza cu o rochie, un smac sau un parfum, dar nici atunci de tot.

   Ștergere
 9. Şi cam toată ziua stau în picioare...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Catalin
   "Functia creaza organul". Merg mult si repede, deci trebuie sa faca pasii mari. Probabil de aia sunt si asa de frumos dezvoltate.

   Ștergere
  2. Am oarece îndoieli daca am scris corect "creaza". Sunt un pic maniac. Colegii (ele) de blog o stiu si mai ales pe ELE le rog sa ma lamureasca, prea m-am dat rotund. M-am uitat putin pe net si m-am lamurit repede. Toata lumea se cearta pe tema asta. Deci?

   Ștergere
  3. Invatam, învatam! Nu Lenin! Se pare, adica sigur, corect ar fi fost "creeaza". Palmele le primesc aici acasa, cu randevu!!!

   Ștergere
 10. Mâncăcios și pofticios ! E bine că are doamna ta replica acidă, altfel... te-ai îngrășa ;) !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, ma tine la dieta, înca mai am voie sa ma uit, din ce în ce mai putin e drept!

   Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!