joi, 17 mai 2012

Ministere

Cel mai frumos a fost la Ministerul Culturii unde doi oameni destepti si-au vorbit frumos. “Mme Filippetti“, noua ministra, i-a oferit lui Frédéric Mitterrand, cel care pleca, o carte cu o dedicatie – citat din Carlos Fuentes, scriitor mexican decedat marti la Mexico :

"Literatura este o rana pe unde iese la iveala indispensabilul divort între vorbe si fapte. Prin aceasta rana ne putem pierde tot sângele".

Altfel este bine. Au aparut cel putin trei ministere absolut necesare în ziua de azi : Ministerul redresarii productive, Ministerul economiei numerice si Ministerul succesului scolar.

Astept în continuare Ministerul caderii productive, al economiei analogice, al esecului scolar si se mai pot face o multime de combinatii.

8 comentarii:

  1. Ministerul demondializarii nu exista?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Având în vedere ca în capul respectiv redresare fara demondializare nu se poate, cred ca este "de resortul" aceluiasi minister!

      Ștergere
  2. Dar al sinuciderilor asistate?
    Stai, am uitat că nu vorbim de Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu asta nu-i gluma. In România nu am auzit nimic de genul asta de la Madalina Manole încoace.
      Aici însa, la institutia unde lucrez eu, s-au sinucis 5 (cinci) persoane într-un an, din care doua cupluri. Este cunoscut probabil si lantul de sinucuderi de la firme mari despre care s-a scris în ziare.
      Din fericire nu vorbim despre România!

      Ștergere
  3. Da' cine glumeşte?
    Păi, da, fiindcă sinuciderea omului de rând trece neobservată. Ea se petrece fără ca massmediile să vuiască şi e mai des întâlnită decât crezi. În Romania, vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cei 5 despre care vorbeam eu tot oameni de rând erau. Cei de la Renault, Citroen sau alte "nume" mari au aparut în media datorita firmelor. Sunt multe de spus, dar e vineri si ne stricam weekend-ul.

      Ștergere
  4. ce frumos e citatul din Fuentes!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!