miercuri, 11 iulie 2012

Miercurea fara cuvinte (54) - Meserii nemuritoare

Iata o profesiune din zona serviciilor care cred ca va fi vesnica, spre deosebire de clientii de care se ocupa. Demersul trebuie sa fie dupa cum urmeaza, în ordine cronologica. O problema ar fi etapa 4 care este în functie de posibilitatile materiale ale apartinatorului sau de numarul de persoane care trebuie duse la capat de linie, ca sa zic asa. Daca nu se poate cu FUN merge si trist (de fapt mai aproape de nota evenimentului) cu ITB-ul, îi (le) luati bilet si va prefaceti ca sunt tepeni… de beti, de exemplu.

Mai multe detalii (nu despre subiectul asta) la Carmen.





30 de comentarii:

  1. Wow! Ce umor batos (teapan) ai asatazi! :))
    Mie sa stii ca mi-a placut "pledoaria" ta pentru meseria asta. E din categoria: popi, doctori, brutari, pantofari, croitori... :)
    Cel mai mult imi place ce are ala scris pe cruce ;)
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune ca dusmanii doctorilor sunt toti în Ceruri. Sa zicem ca doctorii îi omoara (pe unii, totusi) si popa îi îngroapa. Da' ceilalti? Pantofarii si croitorii sunt chiar pe cale de disparitie...

      Ștergere
    2. Din pacate da. Chinezii i-au omorat pe toti :))

      Ștergere
  2. ei da,o meserie trecuta cu vedera...pana la un moment dat :)
    ultima foto e haioasa rau de tot :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul seamana cu Sapânta:

      "Sub aceasta piatra grea
      Odihneste soacra mea
      Un an daca mai traia
      Odihneam eu si citea ea!"

      Am capatat un tic: pun mereu ghilimele!

      Ștergere
  3. Păi, nah, reclama e sufletul comerţului. De orice fel.
    Da' nici edilii nu ştiu multe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa fie în ton cu domeniul, puteau sa spuna ca moldovenii de dincolo. La "Program non-stop" ei îi spun "Deschis vesnic"...

      Ștergere
    2. :))
      Excelent!
      În acest caz, gluma aceea cu "hai mai repede că-nchide la non-stop" se transformă în "hai mai repede că-nchide unde e veşnic deschis"?
      Neah, parcă n-are niciun haz!

      Ștergere
    3. Asa-i, fiecare limba cu farmecul ei...

      Ștergere
  4. :)) vad ca ai o fotografie si din Sibiu :))
    Mai ciudat este ca întreg cartierul de locuinte, întins între Calea Dumbravii/Ciresica si Valea Aurie se numeste "Cimitir". Si nu se sperie nimeni cand i se raspunde la întrebarea "unde locuiesti?" cu "la Cimitir" :))
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Straniu nume totusi! E ca-n cazul cu puscaria pe Strada Libertatii...

      Ștergere
    2. :)) Nu e deloc straniu! pentru Sibieni ;)
      (am pus un ping catre postarea ta: http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2012/07/pe-culmi-de-munte-cu-colegii-de-liceu.html)

      Ștergere
  5. Desi nu am inclinatii catre cimitire sau necrofilie, cred sincer ca unul din cele mai misto seriale vazute de mine a fos Six Feet Under, (despre o familie de oameni care lucreaza in industria funerara), si una din cele mai misto carti non-fiction citite de mine a fost Stiff: The Curious Lives of Human Cadavers, scrisa de d-na Mary Roach, (despre ce se intampla in mod obisnuit cu un cadavru uman dupa deces, inclusiv prezervare, donatie de organe, inmormantari, crematii, etc, plus privit si dintr-o perspectiva istorica). Nu mai zic ca, intr-o zi cand cautam recenzii despre aceasta carte pe net, am dat de un blog misto de tot scris de un fizician nuclear teoretician adevarat care lucreaza ca profesor si cercetator la institutul suedez Nordita, si are un blog cultural ff simpatic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti spun cinstit, înca nu ma pasioneaza foarte mult subiectul asta. Iar expozitia aia a unui mare artist contemporan cu morti despicati în toate felurile (conservati desigur!) o gasesc oribila!

      Ștergere
    2. ...un comentariu ironic asupra deconstructionismului artistic postmodern, desigur...sau poate pur si simplu un comentariu al unui tip care nu a reusit sau a renuntat sa intre la Fac de Medicina si si-a exprimat visele despre lectiile de Anatomie cu disectii de cadavre umane la care nu a apucat sa participe si el pe atunci cand inca se practicau acest fel de lectii...(in realitate, desigur, aberez, pt ca habar nu am despre expozitia respectiva sau artistul respectiv pt ca eu nu urmaresc in mod deosebit de asiduu interesat artele plastice contemporane, de fapt nici macar pe alea mai vechi...doar ce mai apuca sa prezinte dl Andrew Graham-Dixon pe la BBC, sau Sister Wendy pe YouTube am mai vazut din cand in cand, si inca si pe astia destul de ff rar)

      Ștergere
    3. Am vrut sa spun ca nu ma pasioneaza subiectul mortii, ma lasa rece, ca sa spun asa, oricum o sa ma lase mai încolo... Deci nu e comentariul unui tip care asa si pe dincolo. Când eram mic am vrut sa ma fac doctor, dupa ce trecusem deja prin fazele macaragiu si vidanjor. Aveam si eprubete cu tot felul de substante si chiar mi-am tras si un pumn în nas ca sa am si niste sânge...Am doar niste îndoieli fata de (o anumita) arta contemporana, pe care unii o adora. E treaba lor, dar chiar sa ma uit la morti pusi în picioare si sa mai si dau bani pe bilet, nu!

      Ștergere
    4. NU, NU ma refeream la comentariul tau sau la tine !! Era o critica la expozitia acelui artist cu corpurile disecate prezentat de tine. Adica era ceva de gen, "arta acelui artist reprezinta o comentariu ironic asupra deconstructionismului, etc..." !! Imi pare rau ca nu m-am exprimat corect.

      Ștergere
    5. "Artistul" este Gunther von Hagens si expozitia lui se cheama Body Worlds.

      Ștergere
    6. OMG ! Chiar NU e artist, e chiar profesor real de anatomie si anatomo-patologie, (desi nu cred ca mai practica, dar nu stiu daca i-au anulat licenta), cu fac facuta inca si la Heidelberg. Ce deconstructionism, ca asta e de nivel nebun...noroc ca nu e fascinat decat de cadavre de oameni deja oficial morti de-a binelea, si nu pare de loc sa fi fost interesat si de fiziologie, adica posibil teoretic si de procesul decesului.

      Ștergere
    7. Pt a mai detensiona atmosfera, propun pt relaxarea tuturor cititul unei carti despre activitati criminale reale ff severe efectuate de un medic real numita Without Mercy: The Shocking True Story of a Doctor Who Murdered, scrisa de dl Keith Ablow...care din fericire se mai relaxeaza si ne mai relaxeaza din cand in cand scriind, in afara de carti despre crime adevarate, sau chiar carti despre depresie si stress, totusi si carti despre virtuti in general placute, (pt cel care le practica, nu neaparat si pt altii din jurul lui), ca de ex sinceritatea, si chiar si de fictiune thriller despre diversi criminali nebuni violenti ucigasi, in care medicii sunt de obicei personaje BUNE, care AJUTA detectivii de politie sa ii prinda pe acei criminali ff rai !

      Ștergere
  6. Un subiect real care face parte integrantă din viaţa noastră cea de toate zilele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Serviciile prezentate, precum si cele legate de nunta, sunt bine procedurate; nasterea si botezul sunt inca in dezbatere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La nastere, în sala acolo, ar fi mai greu sa organizezi ceva...

      Ștergere
    2. Cum sa fie greu la nastere ? Ba chiar ar fi recomandabil de ex invitarea unui videocameraman sau fotograf profesionist sa filmeze sau sa fotografieze fericitul eveniment, lasandu-l pe tata bebelusului sa poata sa se bucure in mod relaxat, nu ca la serviciu, plus cu mainile libere si cu ochii disponibili pt a sustine moral mama care naste, fara sa se mai straduiasca sa si fotografieze sau sa filmeze in acelasi timp !

      Ștergere
    3. Eu chiar mi-am permis un moment de reverie personala in legatura cu acest lucru, inchipuindu-mi o scena duioasa in care eu, care as fi tata biologic, as zambi incurajator tinand-o de mana pe mama indepartat asiatica purtatoare si nascatoare de bebelus (cu cealalta 1/2 de material genetic importat din SUA), si beneficiind in acelasi timp de serviciile profesionale de fotograf ale viitorului meu partener si viitor tata adoptiv al acelui bebelus total pe GRATIS...zau, sunt ff suparat ca in Norvegia nu s-a pus inca la punct legislatia legata de mamele surogat si purtatoare...nu stiu ce am sa ma fac...ce ma fac daca va trebui sa caut o mama purtatoare de pe piata neagra plus fara protectie legala fata de cine stie ce toane ar putea avea ea post-partum sau de faptul ca nu cred ca e voie sa se lase locul liber sub cine e mama pe certificatul de nastere...?

      Ștergere
    4. Era vorba de o petrecere. Ca se numeste parastas sau nunta. Ar fi greu sa faci asta într-o sala de nasteri!

      Ștergere
  8. Si daca aceasta criza se prelungeste ,profitul creste ...
    La multi ani, pentru maine ...petrecere frumoasa !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, dar sa cada ziua libera într-o zi de weekend...

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!